Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:33 19 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul business, deschis la sfârșitul anului trecut. Afacerile viitorului consilier cu atribuții de comunicare al primarului Chițac

ro

04 Feb, 2021 00:00 2764 Marime text
 
  • Cel mai nou consilier personal al primarului Vergil Chițac este Alin Vintilă
  • Din 15 februarie, acesta va administra segmentul de comunicare la nivelul primăriei Constanța
  • Pasionat de sporturi nautice, Vintilă și-a deschis la sfârșitul anului trecut o nouă societate comercială - Aquaventura SRL
  • Nu este însă la primul business. De-a lungul anilor a mai deschis încă trei firme
  • Una dintre acestea a fost radiată în 2016 - Gama Comerț și Servicii SRL
  • Atelier Television SRL, înființată în 2019 are ca obiect de activitate producția cinematografică, video și programe de televiziune
  • Atelier Media SRL, cea mai veche și cea mai profitabilă a consilierului pe comunicare a edilului Constanța
  • Atelier Media SRL, asociatul unic, în Dobrogea Media SRL iar Vintilă este administrator

Cel mai nou consilier personal al primarului Vergil Chițac este Alin Vintilă, fost director al Dobrogea Tv. Din 15 februarie, Vintilă va administra segmentul de comunicare la nivelul primăriei Constanța.

Pasionat de sporturi nautice, Vintilă și-a deschis la sfârșitul anului trecut o nouă societate comercială - Aquaventura SRL, cu sediul social în localitatea Mamaia Sat, orașul Năvodari.

Potrivit Monitorului Oficial, domeniul principal de activitate al firmei sunt activitățile recreative și distractive.
Aquaventura SRL are un capital social de 200 lei, iar părțile sociale sunt deținute integral de Alin Cezar Vintilă.
Acesta are și calitatea de administrator cu puteri depline pe durata de funcționare a SRL-ului.
Vintilă nu este însă la primul business. De-a lungul anilor, a mai deschis încă trei firme.
Una dintre acestea a fost radiată în 2016. Este vorba despre Gama Comerț și Servicii SRL, care avea ca obiect de activitate cultivarea de cereale și plante leguminoase. În această societate, Vintilă fusese asociat cu Silviu Ionuț Ciobanu.
Celealte două afaceri sunt în funcțiune.
Atelier Television SRL, înființată în 2019 are ca obiect de activitate  - producția cinematografică, video și programe de televiziune. Asociați și administratori ai societății sunt Alin Cezar Vintilă și Lucian Pascu. Cifra de afaceri pe 2019 se ridică potrivit Recom la peste 180.000 lei. Sediul social al firmei este în municipiul Constanța, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu la nr. 82.
 

Administrator la Dobrogea Media SRL


În 2015,  omul de afaceri Gabriel Comănescu a demarat preluarea televiziunii de ştiri Dobrogea TV de la Mihai Craiu, cel care deţinea societatea Media Consulta Regie SRL din Constanţa. 
Media Consulta Regie SRL avea sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Mamaia nr. 284, clădirea C1. Societatea a fost înfiinţată în anul 2011. Asociat persoană juridică este, din iunie, Atelier Media SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, incinta Port, dana 34, camera 43B. Este singurul asociat. Administratorul firmei a fost Alin-Cezar Vintilă (n.r. a renunțat la calitatea de administrator, după ce a acceptat să lucreze în cadrul primăriei Constanța), iar domeniul acesteia vizează „activităţi de difuzare a programelor de televiziune”.
Potrivit datelor publicate recent în Monitorul Oficial al României din august 2015, Atelier Media SRL, asociatul unic, a decis schimbarea denumirii firmei, din Media Consulta Regie SRL, în Dobrogea Media SRL.

În 2019, societatea administrată de Vintilă a avut o cifră de afaceri de 1.313.008 lei.
 

Ultima dintre afaceri, cea mai veche și cea mai profitabilă

 
Atelier Media SRL, are sediul social în Constanţa, incinta Port, dana 34. Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2004, într-un sediu cu care există un contract de comodat din data 15.04.2010 emis de Grup Servicii Petroliere SA (deţinut de Gabriel Comănescu). Printr-un act adițional din data 12.04.2019 a fost prelungit contractul de comodat, din 2010.
Capitalul subscris al acestei societăţi este de 510 de lei.
Potrivit Oficiului Registrului Comerțului, asociaţii firmei sunt: persoana juridică - GVC Investment Company Limited, cu sediul social în Cipru care deține 94.12% din acțiuni, Alin Cezar Vintilă, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 3.92% și Lucian Pascu, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1.96%.
Administrator este Camelia-Claudia Ţivichi. Obiectul de activitate al firmei constă în „activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune“ iar cifra de afaceri în 2019 a fost de 482.929 lei.
Acționarul majoritar din Atelier Media SRL este și deținătorul a 33,3% din acțiunile societății Vega Turism SA, înființată în anul 1995, cu sediul în Mamaia, municipiul Constanţa, hotel Vega.
Vega provine din divizare parţială. Capitalul social subscris de 56.483.797,5 lei, integral vărsat, compus din 22.593.519 de acţiuni nominative. Valoarea unei acţiuni este de 2.5 lei. Vega Turism SA este deținută de GVC Investment Company Limited, cu sediul în Cipru, 33,3089% din capitalul social, SC Upetrom Engineering SRL, cu 3,6826% din capitalul social, Navymar Shipping Company LTD, cu sediul în Cipru, cu 63.004% din capitalul social, Comănescu Gabriel Valentin, cu 0,0002% din capitalul social, Runcan Liviu Valentin, cu 0,0002% din capitalul social, Roman Maria, cu  0,0005% din capitalul social, Dragan Eugenia, cu 0,0004% din capitalul social, Topoleanu Ion, cu 0,0007% din capitalul social, Listă persoane fizice, cu 0,0025% din capitalul social.
 
Citește și:

Următorul pas după ce Comănescu a preluat Dobrogea TV Media Consulta Regie a devenit Dobrogea Media SRL

Licitații pentru vânzarea de acțiuni deținute de Navymar Shipping Company Limited în societatea Vega Turism (documente)

Consilier cu atribuții de comunicare al primarului Chițac va fi Alin Vintilă

Ti-a placut articolul?

Comentarii