Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suflanta Loteriei "decide" voturile lui Mazare

ro

17 May, 2008 00:00 1242 Marime text
1210970374.jpg

Piata Far, locul preferat de liderul PSD Constanta pentru organizarea, in timp, a evenimentelor electorale ale social-democratilor

In plina campanie electorala, Primaria Constanta organizeaza astazi, in Piata Far, tragerea la sorti pentru stabilirea ordinii celor peste 16.000 de tineri care spera sa devina proprietarii unor locuinte ieftine promise de municipalitate. Tragerea se va efectua folosindu-se suflanta Loteriei Romane. Extragerea numerelor de inregistrare a dosarelor depuse se va face in prezenta unei comisii formate din reprezentanti ai Ministerului Finantelor, ai Politiei si din consilieri locali de la toate formatiunile politice reprezentate in Legislativul local astfel incat "totul sa fie foarte transparent, fara a se putea face vreun aranjament", dupa cum a tinut sa precizeze primarul Radu Mazare. Pentru a da amploarea si ecoul necesar unei actiuni care, dupa unii constanteni, ar fi lansarea "mascata" a lui Mazare in cursa pentru obtinerea celui de-al treilea mandat de primar, organizatorii au inclus si un program artistic pe masura. Timp de aproximativ doua ore, Class, Loredana si Taraful Agurida vor sustine concerte, amfitrioana manifestarii va fi Mihaela Radulescu. Potrivit sefului Directiei organizare evenimente din primarie, Petrica Munteanu, municipalitatea a pregatit 30.000 de euro pentru organizarea evenimentului, dar ar putea fi modificata in sensul suplimentarii sau reducerii ei. Informatia vine in contextul in care, acelasi reprezentant al Primariei a mentionat ca, in timp ce Mihaela Radulescu ar putea dona banii primiti, ceilalti artisti ar putea dubla sumele pentru a evolua. "Nu pot sa spun cu cat ii vom plati pe Class si Loredana, oricum, potrivit contractului, sumele sunt confidentiale. Cert este ca toti artistii cer in perioada asta sume duble", a adaugat Munteanu. Partea cu confidentialitatea este cel putin inexplicabila atata timp cat artistii vor fi platiti din bani publici, iar constantenii ar trebui sa stie cat au cotizat pentru manifestarea cu iz electoral.

Cine ia contractul?

Firesc, angajatii primariei robotesc de zor pentru a pregati zona unde norocul tinerilor va fi "stabilit" de suflanta Loteriei. Iarba a fost tunsa, bancile revopsite si intreg parcul maturat astfel incat totul sa luceasca de curatenie. In parc, troneaza de cateva zile o incapere din aluminiu si sticla care adaposteste macheta primului cartier pentru tineri, precum si cateva plasme pe care se difuzeaza un filmulet de prezentare a proiectului. Potrivit lui Mazare, primul cartier de locuinte va fi pe o suprafata de 2,4 hectare si va cuprinde 18 blocuri cu noua etaje. Proiectantul este firma House Consult din Bucuresti, valoarea contractului incheiat cu aceasta fiind de 1,2 milioane de euro. Pretul de vanzare a locuintelor va fi de 460-500 euro/mp, terenul fiind alocat de municipalitate cu drept de folosinta gratuit pe toata perioada existentei imobilelor. Administratia locala, cu sprijinul Consiliului Judetean si al sponsorilor, va suporta cheltuielile cu privire la realizarea infrastructurii cartierului, valoarea investitiei fiind de aproximativ opt milioane euro. Pentru a fi sigur de prelungirea mandatului sau, candidatul PSD la Primaria Constanta, edilul Mazare, a atras atentia, in numeroase emisiuni televizate si nu numai, ca programul va prinde viata doar daca va ramane in functie si a promis ca primele peste 1.000 de unitati locative vor fi finalizate anul viitor.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii