Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senol Zevri - Şantajul şi hărţuirea continuă (document)

ro

12 May, 2011 00:23 4057 Marime text
cap_1.jpg

În ziua de 10 mai ac., în urma invitaţiei de a participa la o emisiune a postului de televiziune Neptun TV despre anumite acuzaţii inventate la adresa mea, am transmis realizatorilor un comunicat de presă. Spre ne-mirarea mea, comunicatul a fost redat parţial şi doar în urma intervenţiei mele telefonice.

Având în vedere campania deşănţată dusă împotriva mea, dar mai ales împotriva instituţiei pe care o reprezint şi a angajaţilor săi, de fostul agronom, actual „ziarist" Valentin Popescu, pentru o corectă informare a opiniei publice, vă trimit, spre publicare, textul comunicatului de presă sus-menţionat.

În attn.:

d-lui Dan Dumitru, director executiv

d-nei Elena Calcan, realizator emisiune Contraziceri

Şantajul şi hărţuirea continuă

În urma invitaţiei d-nei Elena Calcan de a participa la emisiunea Contraziceri, de la Neptun TV, în această seară, doresc să fac următoarele precizări:

În urma unei conferinţe de presă pe care am organizat-o vineri, 6 mai a.c., în care am anunţat public că un director de ziar m-a ameninţat şi m-a şantajat cu privire la un aviz de mediu pentru un imobil ce ar urma să fie construit, în ciuda opoziţiei miilor de locuitori din zonă, de firma pe care acest director de ziar o deţine, acesta s-a deconspirat la câteva ore, ieşind public şi anunţând că eu i-aş fi cerut şpagă pentru acest aviz. Mai mult, a anunţat şi că s-a adresat organelor competente. Din acel moment şi până astăzi, ziarele PSD-iste din Constanţa, plus televiziunea Neptun, postul de casă al lui Radu-Ştefan Mazăre şi al lui Nicuşor-Daniel Constantinescu, au organizat o campanie agresivă împotriva mea.

Pentru înţelegerea contextului general al acestei campanii, vreau să spun că de când sunt directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, PSD Constanţa a încercat în repetate rânduri, după o opoziţie puternică împotriva numirii mele, să se debaraseze de mine. Una dintre încercări a fost cea realizată de fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, care a semnat un ordin de revocare a mea din funcţie chiar în ziua în care părăsea Guvernul. O altă încercare, prin oameni chiar din interiorul PDL-ului, a fost anul trecut, în toamnă, când, din nou s-a încercat înlocuirea mea din funcţia de director al APM, iar această campanie de presă nu face, după părerea mea, decât să continue aceste încercări de a scăpa de mine de la conducerea Agenţiei de Mediu. Motivul este simplu: de când fac politică am avut întotdeauna o atitudine clar anti PSD, Mazăre şi Nicuşor Constantinescu; de când fac politică aceşti oameni au văzut că nu pot fi cumpărat de ei, spre deosebire de alţi directori şi oficiali, şi nu accept să le fac jocurile, iar în ceea ce priveşte Agenţia pentru Protecţia Mediului am încercat întotdeauna să respect legea şi interesele comunităţii locale. Acest lucru înseamnă, de multe ori, că m-am pus împotriva intereselor lor economice şi de partid.

Din ce am văzut pe postul Neptun TV şi am citit în ziare, nicăieri nu apar eu în mod direct. Nu se aude vocea mea, nu apar în nicio poză, în nicio imagine. Se face doar vorbire despre mine. Din acest punct de vedere, este evident că totul este o făcătură ordinară pe care Valentin Popescu a elaborat-o din timp, tocmai în ideea de a răspunde ordinelor stăpânilor lui politici. Apare în evoluţia evenimentelor un coleg de-al meu de partid, Sorin Cocheş, care este menţionat ca fiind intermediarul. Vreau să spun foarte clar că nu am avut niciun fel de discuţie, nu am tratat în niciun fel cu Sorin Cocheş despre aşa-numita şpagă.

Sorin Cocheş a venit la mine trimis de Valentin Popescu, cu care se cunoştea de mai mulţi ani, şi m-a rugat să urgentez emiterea avizului. Am emis avizul, dar în momentul în care am făcut acest lucru i-am spus lui Cocheş că dacă actul va fi contestat de către cetăţeni eu nu voi face decât să revoc decizia, pentru că am promis cetăţenilor că le voi apăra interesele.

De vineri până astăzi, TV Neptun nu are altă preocupare decât să vorbească despre aşa-zisa şpagă pe care eu am primit-o. Acest lucru arată în mod clar că este o campanie deşănţată împotriva mea, nu are nimic de-a face cu profesia de jurnalist, cu atribuţiile şi cu deontologia unui post de televiziune. Eu cred că muniţia avută la dispoziţie, şi aşa foarte subţire, a fost epuizată şi se încearcă acum, prin această invitaţie, să fiu pus, prin mijloace specifice, într-o anumită postură psihică care să întărească afirmaţiile domnului Popescu.

Însă pot spune foarte clar: NU am luat şpagă de la domnul Popescu, aşa cum NU am luat şpagă de la nimeni.

Personal, refuz să mă cobor la un anumit nivel uman şi să polemizez cu invitatul dvs. O vorbă veche spune: un nebun aruncă cu o piatră în apă şi 10 înţelepţi nu pot s-o scoată! Mă mulţumesc să constat nebunia persoanei şi inutilitatea scoaterii pietrei!

Dar cel mai bine este să lăsăm organele de anchetă să stabilească adevărul, urmând ca şi eu să fac demersurile necesare în acest sens.

Pentru respectarea deontologiei profesionale şi pentru corecta informare a opiniei publice, am rugămintea să discutaţi şi cu Sorin Cocheş.

În eventualitatea în care punctul meu de vedere, prezentat în acest comunicat, nu va fi citit pe post, îmi voi rezerva dreptul de a sesiza Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Vă mulţumesc pentru înţelegere,

Senol Zevri, director executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa

10.05.2011

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ....parere 16 May, 2011 10:42 ZEVRI este o jigodie ORDINARA ....dati-l afara cat mai REPEDE....un mojic mincinos