Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:20 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvate de pandemie și de votul PNL și PSD din CLM Constanța. Turnuri de 15 etaje pe locul fostului restaurant Parc din Mamaia (DOCUMENTE)

ro

01 Jul, 2022 00:00 2966 Marime text
  • Consilierii PNL și PSD au votat în ședința de Consiliu Local din această săptămână pentru construcția a două blocuri de 15 etaje lângă hotel Parc, pe locul fostului restaurant cu același nume
  • Consilierii USR au votat împotriva proiectului
  • Cătălin Iacob, consilier local USR spune că este trist ce se întâmplă cu stațiunea Mamaia
  • Unul dintre membrii Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Constanța susținea anul trecut că nu este de acord cu acest proiect și nu-i utilitatea socială
  • Dezbaterea publică pentru acest proiect nu s-a mai putut dezfășura în 13.03.2020 deoarece s-a emis dispoziţia nr. 1961/12.03.2020 privind aprobarea unor măsuri organizatorice la nivelul Primăriei municipiului Constanţa în scopul prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus
 

 
Consilierii PNL și PSD au votat în ședința de Consiliu Local din această săptămână pentru construcția a două blocuri de 15 etaje lângă hotel Parc, pe locul fostului restaurant cu același nume.
 
Consilierii USR au votat împotriva proiectului.
 
Cătălin Iacob, consilier local USR spune că este trist ce se întâmplă cu stațiunea Mamaia.
 
„Zona din vecinătatea plajei se sufocă sub betoane şi seamănă cu un cartier rezidenţial.

În staţiunea Mamaia este nevoie de o strategie urbanistică, iar asta se poate face printr-un nou PUZ al întregii zone. Dar până apare, mă tem că este deja prea târziu”.
 
Asociații Parc Mamaia Nord SRL au primit așadar girul aleșilor locali pentru investiția imobiliară din stațiunea Mamaia.

În următoarea perioadăm, firma care deține restaurantul Parc din Mamaia, vor demola fostul restaurant al hotelului și ulterior vor ridica două imobile de 15 etaje.


Potrivit proiectului, vezi secțiunea „documente”, unul dintre membrii Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Constanța susținea anul trecut când PUZ-ul a ajuns în atenția CMAT că nu este de acord cu acest proiect și nu-i utilitatea socială. Mențiunea aparține prof. univ.dr. Florin Anghel, membru al Comisiei.

Pe de altă parte, arhitectul urbanist Laura Smaranda Tudosie a fost de acord cu proiect și a propus consturcția a două turnuri distanțate unul față de celălalt și față de hotel Parc cu asigurarea circulațiilor auto și pietonale, locuri de parcare și spații verzi.


Reamintim că beneficiarul, Parc Mamaia Nord SRL a demarat în data de 12.02.2020 procedura informării şi consultării pubilcului privind „Planul Urbanistic Zonal - reglementare teren zona Parc, Mamaia", depunând anunţul de intenţie şi planul cu adresele stradale în vederea notificării proprietarilor din zona de studiu la Primăria Constanța.

Este vorba despre anuntul de intenţie nr. 28084/12.02.2020, privind elaborarea Planulul Urbanistic Zonal însoţit de fotografii cu amplasarea panoului pe teren. Anunţul de intenţie privind elaborarea Planul Urbanistic Zonal a fost postat pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Constanţa pentru o perioadă de 5 zile (12.02.2020-17.02.2020).

Ulterior, beneficiarul a depus anunţul privind consultarea asupra propunerilor preliminare ale Planului Urbanistic Zonal înregistrat sub nr. 38549/26.02.2020, postat pe pagina de internet a Primăriei, conform adresei nr. 38551/26.02.2020, pentru o perioadă de 25 zile (26.02.2020-22.03.2020), însoţit de fotografii cu amplasarea panoului pe teren.

Conform anunţului de consultare, ceăţenii interesaţi au fost invitaţi să consulte documentaţia de urbanism disponibilă la sediul Primăriei Constanţa, Serviciul Strategii şi Planificare Urbană. Au fost emise 2 notificări către proprietarii din zona de studiu care au conţinut invitaţii de participate la dezbaterea publică, stabilită la data de 13.03.2020.

Ulterior, în temeiul dispoziţiei nr. 1961/12.03.2020 privind aprobarea unor măsuri organizatorice la nivelul Primăriei municipiului Constanţa în scopul prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, dezbaterea publică stabilită în data de 13.03.2020, nu a mai avut loc.

Despre PUZ adoptat de consilierii PNL și PSD

Terenul care a generat PUZ-ul este situat în municipiul Constanţa, în sudul staţiunii Mamaia, şi face parte din complexul hotelier Parc.
Suprafaţa de teren este proprietatea societăţii Parc Mamaia Nord SRL.

Pe teren se află o clădire cu funcţiunea de alimentaţie publică, care cuprinde jumătate din fostul restaurant Parc.

O parte din construcţia de rezistenţă a clădirii se va desfiinţa. Supraetajarea se face în partea nordică.

Investitorul Parc Mamaia Nord SRL propune o clădire cu regim de înălţime S+D+P+15 etaje.

Pe teritoriul studiat se identifică mai multe zone funcţionale. Zona M, zona mixtă propusă: locuire, turism, servicii, agrement, loisir (zona cuprinde parcelele IE 212143, IE 212145 şi IE 212144). Zona T1, zona existentă: turism, inclusiv alimentaţie publică.

Zona este constituită din parcelele IE 224644 şi cea cu număr cadastral 18030. Zona T2, zona existentă: comerţ, inclusiv alimentaţie publică.

Zona este constituită din parcela IE 209482. Zona D, zona existentă: dotări de agrement turistic, centru de distracţii, parc acvatic, terenuri de sport, cluburi sportive.

Zona este constituită din parcela IE 206021; PE - zona destinată parcărilor supraetajate, ce cuprinde parcela cu număr cadastral 19602. Zona V - spatii verzi publice; zona P - zona de parcare publică amenajată; circulaţie carosabilă; circulaţie pietonală.Parc Mamaia Nord SRL

Societatea a luat fiinţă în anul 2008 şi are sediul în Mamaia, restaurant Parc, lotul 1 şi 3.

Firma provine din divizare parţială.

Capitalul social subscris, de 500.000 lei, integral vărsat, este compus din 50.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei.
Asociaţi persoane fizice sunt Dumitrescu Onorina, cu 40% din capitalul social, Dumitrescu Cristian, cu 30% din capitalul social, şi Dumitrescu Marius, cu 30% din capitalul social.

Administratorul firmei, care se ocupă de restaurante, este Dumitrescu Onorina. Situaţia financiară pe anul 2021 arată astfel: un profit de 177.416 lei, 9 salariaţi şi o cifră de afaceri de 1.262.927 lei.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citeşte şi:

Solicitarea firmei Parc Mamaia Nord SRL, pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de urbanism din cadrul Primăriei Constanţa (document)

Imobil de 15 etaje pe locul restaurantului Parc din Mamaia (document)

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii