Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să-i cunoaştem Cei patru din conducerea Mişcării Populare Constanţa (galerie foto)

ro

26 Apr, 2013 00:00 7117 Marime text
Fundaţia Mişcarea Populară şi-a lansat, miercuri, filiala judeţeană Constanţa, în contextul unei conferinţe de presă la care au luat parte, alături de preşedintele fundaţiei, profesorul universitar doctor Marian Preda, consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu, Sebastian Lăzăroiu şi Cristian Hriţuc, dar şi fostul ministru al Învăţământului, Daniel Funeriu, precum şi alţi membri fondatori ai fundaţiei. În sală au fost văzuţi fostul inspector de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, Petrişor Cruceanu, fostul prefect al judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, precum şi fostul consilier local PSD Aurelian Arghir.

Din conducerea filialei de la Constanţa fac parte, potrivit spuselor lui Marian Preda, patru persoane. Este vorba despre profesorul universitar, doctor în fizică, Mihai Gîrţu, lectorul universitar, doctor în filologie, Alina Vasiliu, avocatul Felicia Ovanesian şi juristul Sorin Popescu.
Desemnarea echipelor de conducere a filialelor judeţene ale fundaţiei Mişcarea Populară are loc şi în funcţie de un set de criterii: competenţă profesională, onestitate şi integritate, disponibilitate pentru a desfăşura activităţi în cadrul fundaţiei şi adeziunea la principiile şi valorile Fundaţiei „Mişcarea Populară”.
Cine sunt însă cei patru constănţeni din conducerea filialei constănţene a fundaţiei?
 
Mihai Gîrţu se poate lăuda cu o vastă experienţă profesională internaţională. Fost decan al Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa şi, de asemenea, fost candidat la funcţia de rector al acestei instituţii de învăţământ, Gîrţu a urmat un doctorat în activităţi de predare şi cercetare ştiinţifică la Department of Physics, The Ohio University, Columbus, SUA. Este absolvent al Universităţii Bucureşti şi coautor al mai multor publicaţii.
A obţinut mai multe premii pentru cercetare, iar aici amintim: In Hoc Signo al CNCSIS în 2001, Premiul Sigma XA Honorable Mention - Research Award, SUA, 1998, Premiul OSU Presidential Fellowship, Ohio State Unversity, SUA, 1997.
 
Alina Vasiliu s-a născut pe 2 martie 1971. Este lector universitar în cadrul Universităţii „Andrei Şaguna” din Constanţa, Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării şi Ştiinţe Politice, doctor în filologie.
În perioada noiembrie 2006 - octombrie 2010 Alina Vasiliu a fost directorul media al cotidianului „Cuget liber”, iar până la acel moment a mai condus redacţiile „Observator de Constanţa”, „România liberă” - ediţia de Dobrogea, dar şi televiziunea MTC.
Între octombrie 2011 - februarie 2012 a fost editor în cadrul programului internaţional European Journalism Observatory.
A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius” Constanţa şi, de asemenea, un master în filologie la aceeaşi instituţie de învăţământ superior.
 
Felicia Nadina Ovanesian face, şi ea, parte din conducerea filialei judeţene Constanţa a Fundaţiei Mişcarea Populară. S-a născut pe 4 aprilie 1968, iar în perioada 1992-1996 a urmat cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Felicia Ovanesian este avocat în cadrul Baroului Constanţa.
 
Sorin Popescu are 38 de ani şi este, de profesie, jurist. A absolvit Liceul Energetic Constanţa şi, ulterior, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa. Din 2004 este jurist în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, iar înainte a activat în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dumitru Belu 26 Apr, 2013 01:48 Cum s-ar putea lua legatura cu domnul inginer de structuri Dumitru Ionescu, cel care a lucrat la IPJ/DSAPC Constanta precum si la ETAU Alger (1983, 1984) ? Cu multumiri, pentru eventuale relatii ! ing. Dumitru Belu