Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:08 24 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a construit în neştire în zona costieră Prefectul a atacat în contencios PUZ-ul din zona de nord a cartierului Faleză Nord! (documente)

ro

02 Nov, 2016 00:00 14340 Marime text
Prefectura Constanţa a atacat în contencios-administrativ HCLM 36 din 13.02/2015, prin care a fost aprobat PUZ-ul din zona de nord a cartierului Faleză Nord. Dosarul cu numărul 7404/118/2016 privind anularea actului administrativ a fost înregistrat pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal în ultima zi a lunii octombrie.
 
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Adrian Nicolaescu, spune că a semnat pentru atacarea hotărârii de Consiliu Local la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), dar şi a cetăţenilor care au venit în audienţă la Instituţia Prefectului.
 
„E clar că acea hotărâre are probleme, vom vedea ce spune şi instanţa. Am semnat documentele, am dat drumul la dosar”, a precizat Nicolaescu.
 
Acest PUZ atacat în instanţă a permis construirea unor blocuri, cu încălcarea Legii nr. 597/2001, prin care, până la delimitarea prin planurile urbanistice generale şi zonale a ţărmului mării, a plajei, a zonei costiere, s-a stabilit o interdicţie temporară de construire pe o distanţă de 300 de metri de la ţărm. Până în prezent, PUG-ul Constanţei, întocmit în 1999, nu a fost actualizat, iar PUZ-urile nu conţineau nici ele această delimitare clară. Cu toate acestea, s-a construit în neştire în zona costieră a Constanţei. Hotărârea 36/2015 privind aprobarea PUZ-ului iniţiat de SC Nitalexil SRL şi SC Marco Chim SRL a primit fără nicio problemă avizul de oportunitate din partea Direcţiei de Urbanism.
 
Sesizat asupra acestor aspecte de locuitorii blocurilor FZ 28 şi FZ 29 din cartierul Faleză Nord, Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat, în luna august a acestui an, încălcarea legislaţiei cu privire la interdicţia temporară de construire pentru acea zonă şi a sesizat Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa pentru promovarea unei acţiuni în anulare a acestui PUZ. Inspectoratul Regional în Construcţii (IRC) a efectuat un control asupra documentaţiei de urbanism „PUZ pentru amplasamentul delimitat de plaja Mării Negre la Nord, strada proiectată şi strada Pescarilor la Est, strada Unirii la Sud, staţia de epurare, lac Tăbăcărie, staţiunea Mamaia la Vest” aprobat prin HCLM 36/13.02.2015.
 
Ca urmare a verificărilor efectuate, a fost încheiat un proces-verbal de control prin care s-a constatat că „documentaţia urbanistică a fost aprobată cu încălcarea prevederilor legale, în lipsa avizelor de la Apele Române şi Ministerul Turismului, care nu au fost solicitate prin Certificatul de urbanism nr. 708/17.12.2013, şi cu nerespectarea prevederilor Legii 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre”.
 
Aceiaşi locatari au formulat recent şi în instanţă o solicitare de anulare a autorizaţiei şi a PUZ-ului şi aşteaptă să se stabilească primul termen.

În luna mai 2016, Marco Chim SRL a depus un memoriu la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa în vederea emiterii acordului de mediu asupra imobilului la care nu se mai lucrează de câteva luni. Mai exact, Marco Chim dorea supraetajarea cu trei etaje a clădirii amenajate în zona Pescărie, bulevardul Mamaia nr. 306A-306B, şi schimbarea funcţiunii clădirii, din birouri, în apartamente. Proiectantul lucrărilor este Planara Building Works SRL, iar terenul pe care se realizează construcţia este proprietatea privată a SC Nitalexil SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 607/21.03.2008 şi nr. 885/19.02.2008.
În vederea edificării imobilului propus de către investitor, Marco Chim SRL a încheiat o convenţie de asociere în participaţiune cu partenerul Nitalexil.

Despre Nitalexil şi Marco Chim

Marco Chim SRL a fost înfiinţată în anul 1992. Asociat unic şi administrator al societăţii este Marius Stamate. Firma funcţionează într-un sediu de pe strada Baba Novac nr. 106. Societatea are ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare”.

 
Nitalexil SRL are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu, Complex Sportiv Badea Cârţan, şi a fost înfiinţată în anul 2001. Asociaţii firmei Nitalexil SRL sunt Seaside Estate Company SRL (70%), care deţine 14 părţi sociale, şi Radu Marin (30%), care deţine şase părţi sociale. Administratorul societăţii este Radu Marin. Nitalexil SRL desfăşoară activităţi ale agenţiilor turistice.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Citeşte şi
 
PUZ Nitalexil şi Marco Chim, ilegal?!
Locuitorii din Faleză Nord, aproape de victorie în lupta cu investitorii epocii Mazăre (documente) 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 02 Nov, 2016 08:42 Ar fi o mare victorie.
  • alexandru 02 Nov, 2016 07:43 in cartierul VETERANILOR nu este nici o utilitate. Avem nevoie de apa ,canalizare, electricitate, gaze, drumuri asfaltate , trotuare pentru pietoni.Si noi platim taxe si impozite ca orice cetatean din Constanta.Cine ne poate ajuta si pe noi???????????