Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:17 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Războiul pierdut de Nicuşor Constantinescu Constanţa plăteşte amenzi de sute de mii de lei pentru preşedintele suspendat

ro

09 Sep, 2014 00:00 3522 Marime text
Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost, vreme de câţiva ani, de neclintit în decizia sa de a nu elibera certificatele de urbanism necesare unui om de afaceri care dezvoltă proiecte eoliene în judeţul Constanţa.

După o aşteptare îndelungată şi după o serie de procese civile, omul de afaceri Marian Turbatu a început, în 2014, să primească documentele solicitate chiar şi în urmă cu şapte ani. La ce folos însă, de vreme ce valabilitatea multora dintre certificate expirase deja?!? Amintim că Marian Turbatu este denunţătorul lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care acesta din urmă a fost trimis în judecată pe data de 27 mai.
Interesant este însă că, după ani buni în care instituţiile abilitate au tergiversat încasarea amenzilor civile la care preşedintele suspendat al CJC a fost obligat de instanţă, lucrurile încep să se mişte. Mai exact, omul de afaceri Marian Turbatu a primit, în urmă cu aproximativ două săptămâni, o adresă din partea Direcţiei Generale Juridice a Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), adresă în care i se comunică faptul că Judeţul Constanţa, prin preşedintele său, a început plata amenzilor. Dar nu de bunăvoie, ci pentru că este executat. Atenţie, vorbim despre banii publici ai judeţului Constanţa, bani care ajung în vistieria statului, ca urmare a unor dosare civile în care Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJC - actual inculpat în două dosare penale cu răsunet - a pierdut.

Executarea silită a debitorului

Concret, în adresa transmisă pe 27 august 2014, ANAF precizează: „La data de 24.09.2012, Administraţia Finanţelor Publice Constanţa - Serviciul Colectare şi executare silită persoane fizice a emis titlul executoriu şi somaţie pentru suma de 9.660 de lei cu titlu de amendă civilă în conformitate cu Sentinţa civilă nr. 113/2011 pronunţată de Tribunalul Constanţa - Secţia de Contencios administrativ şi fiscal în dosarul nr. 5421/118/2010, privind SC Romwind SRL şi Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa“. În aceeaşi adresă, instituţia menţionează: „Prin Decizia civilă nr. 1.564/RCA/16.10.2012 a Tribunalului Constanţa, actele de executare au fost anulate, motivat de faptul că debitul a fost stabilit în sarcina Preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, reprezentant legal al Consiliului Judeţean. La data de 5.03.2013, sentinţa definitivă civilă a fost operată în evidenţele fiscale, în sarcina autorităţii administrativ-teritoriale Judeţul Constanţa, fiind emise titlu executoriu şi somaţie pentru suma de 9.660 de lei, debit achitat prin O.P. nr. 760/08.04.2013“. Nu mai puţin important, în aceeaşi adresă se arată: „Astfel, debitul în sumă de 134.160 de lei, calculat până la data de 10.02.2014, a fost achitat cu O.P. nr. 364 şi nr. 368 din 12.02.2014, urmând a se proceda periodic la actualizarea şi executarea silită a debitorului până la data când se va face dovada respectării hotărârii judecătoreşti“. Iată deci că judeţul Constanţa, prin preşedintele său suspendat, începe să achite amenzile aplicate de instanţă. Cât pierde judeţul Constanţa de pe urma achitării acestor plăţi? De ce se achită amenzile din banii publici ai judeţului Constanţa? De ce răspunde judeţul pentru refuzul lui Nicuşor Constantinescu de a emite la timp certificatele de urbanism solicitate?

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cristiana 10 Sep, 2014 15:18 si de ce mai este in america ???
  • sava 10 Sep, 2014 03:47 DOCUMENTELE CARE AU POST TRIMISE SINT FALSE, AICI IN SUA TREBUIA SA OBTINA DOCUMENTE DE LA MEDICI ACREDITATI DE MINISTERUL DE JUSTIE AMERICAN CE A TRIMIS APOSTILAT AICI IN USA NU ARE NICI O VALOARE DOCUMENT DE LA UN DOCTOR ROMAN DE AICI VRAJALA ,,,DAR PENTRU CA SINT APOSTILATE JUDECATORI DIN COMSTANTA O SA PUNA BOTUL ORCUM
  • Geo 09 Sep, 2014 09:49 Cine ne apara de astfel de abuzuri? Cine se poate autosesiza pentru a recupera prejudiciul?