Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:07 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL, din nou ca-n „Ursul păcălit de vulpe” Ce liberali constănţeni „cad” din fotolii în cazul ruperii USL

ro

20 Feb, 2014 00:00 3217 Marime text
„Am cam fost daţi afară de la guvernare”, a declarat, ieri, liderul PNL, Crin Antonescu. Acesta a lăsat să se înţeleagă că soarta USL va fi decisă luni şi că totul depinde de premierul Victor Ponta, preşedintele PSD. Dacă social democraţii nu vor accepta propunerile PNL pentru Ministerul de Interne (Klauss Iohannis), pentru Ministerul Sănătăţii (Cristian Buşoi), Ministerul Economiei (Teodor Atanasiu) şi pentru Ministerul de Finanţe (Eugen Nicolăescu), USL nu va mai exista. În acest context, vor dispărea, evident, toţi miniştrii, secretarii şi subsecretarii de stat, directorii şi şefii de instituţii care provin din PNL. Este interesant, în această situaţie, ce liberali constănţeni îşi vor pierde funcţia.
 
Odată cu ieşirea de la guvernare, PNL va pierde un minister strategic extrem de important, şi anume Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, la conducerea căruia se află, în prezent, fostul europarlamentar Ramona Mănescu. De sus în jos, vor fi schimbaţi şi secretarii şi subsecretarii de stat. Unul dintre aceştia este Constantin Matei, subsecretar de stat la Transporturi, fost director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi, de asemenea, fost director al Autorităţii Navale Române.
Ipotetic, în aceeaşi situaţie s-ar putea afla şi directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupşa.

Dragoş Poteleanu, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, şi Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa ar fi, şi ei, puşi în postura de a-şi pierde funcţiile.
Ar urma o funcţie din ograda Ministerului Economiei, anume cea de vicepreşedinte al Daewoo Mangalia, funcţie ocupată în prezent de liberalul Paul Ilicenco. Odată cu ieşirea de la guvernare a PNL, cel mai probabil funcţia de vicepreşedinte al Daewoo Mangalia va reveni social democraţilor sau, poate, unei persoane provenind fie din UNPR, fie din PC.
Cel mai probabil, nu ar face excepţie nici fostul prefect al judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă. La momentul de faţă, fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa ocupă fotoliul de director al Direcţiei Legislaţie Cod Fiscal din Ministerul Finanţelor Publice.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • HurezeanuC 27 Feb, 2014 16:23 Sugerez ca ar fii benefic pentru judetul nostru un prefect care provine din afara oricarui pertid,un fost militar-comandant,un foarte bun administrator,cu autoritate,care sa fie dedicat muncii pentru oameni si nu cu gandul la imbogatire cu orice pret...cum sunt cei din pozele de mai sus...e o tema de lucru,nu dati cu batu!!