Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:09 29 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat de 900.000 de euro cu Banca Mondială. Meditaţii de lux pentru edilul-şef al Constanţei sau soluţii reale pentru rezolvarea problemelor oraşului?

ro

06 Mar, 2018 00:00 2854 Marime text
Ştiaţi că oraşul Constanţa a iniţiat un parteneriat direct cu Banca Mondială în scopul creşterii managementului investiţiilor publice, atragerii investiţiilor private şi îmbunătăţirii dezvoltării urbane? Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, explică importanţa acestui parteneriat: „Banca Mondială reprezintă un depozitar al profesionalismului, al problemelor globale, dar şi al soluţiilor pentru rezolvarea problemelor globale. În general, acordă asistenţă ţărilor, dar de data aceasta a avut încredere să coboare la nivelul oraşelor. Constanţa beneficiază foarte mult de pe urma acestui parteneriat cu Banca Mondială. Avem acces la instrumente moderne, la o resursă umană ultracalificată şi la o bază de date a problemelor deja rezolvate, probleme pe care alte oraşe le-au depăşit cu succes şi se îndreaptă către viitor.
 
Tocmai pentru a accelera atingerea obiectivelor pe care le-am definit pentru viitorul Constanţei, am apelat la acest parteneriat şi mă bucur că cei de la Banca Mondială au avut încredere în Constanţa. Îi invit pe toţi primarii marilor municipii din România să apeleze la specialiştii Băncii Mondiale, vor avea parteneri reali în desenarea oraşelor pe care le conduc. Banca Mondială reprezintă nu doar un observator neutru şi obiectiv, ci şi un partener serios în proiectarea viitorului comun“, susţine primarul Constanţei.
 
Decebal Făgădău a semnat Acordul de asistenţă tehnică cu Banca Mondială pe 9 octombrie 2017. Suzy Yoon-Yildiz, manager executiv de ţară, şi David Silsen, manager de bune practici, au fost la Constanţa din partea Băncii Mondiale.

Ce prevede acordul dintre Primărie şi Banca Mondială 

Acordul prevede acordarea de asistenţă de specialitate de către reprezentanţii Băncii Mondiale în: consolidarea capacităţii de planificare şi management al investiţiilor, îmbunătăţirea capacităţii de management al activelor municipale şi de regenerare urbană, sporirea gradului de competitivitate al zonei metropolitane. Practic, de la sfârşitul anului trecut, pentru suma de 900.000 de euro, pe o perioadă de trei ani, municipiul Constanţa beneficiază de asistenţă tehnică pentru toate fondurile europene structurale şi de investiţii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii