Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:23 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie a murit, lovită de tren. Accesul pe pasarela de sub Podul Cumpenei va fi limitat pentru locuitori

ro

18 Mar, 2021 00:00 2606 Marime text
  • Pasarela de sub Podul Cumpenei va fi închisă pentru populația din zonă
  • O femeie a murit, lovită de tren, ieri, 17 martie
  • Locuitorii vor putea traversa doar pe pasarela de pe Podul Cumpenei

Miercuri, 17 martie 2021, o femeie de 55 de ani, de loc din Cumpăna, județul Constanța, a fost lovită de tren, sub Podul Cumpenei. Din nefericire, medicii nu au putut decât să constate decesul femeii.

Oamenii care locuiesc pe o parte au alta a căii ferate nu folosesc pasarela aflată la bazele podului, din diverse motive, cel principal fiind scările multe și dificultatea pe care o preîntâmpină cei vârstnici, iar motivul al doilea fiind comoditatea și timpul pierdut pentru a traversa regulamentar. Această combinație a fost una letală pentru femeia de 55 de ani, care și-a pierdut viața în cursul zilei de ieri.

Iată că sesizările au ajuns și la municipalitatea, iar Liviu Popa, administratorul special RADET, a punctat în exclusivitate pentru cotidianul ZIUA de Constanța că acea pasarelă nu va mai fi accesibilă pentru persoanele neautorizate. Așadar, populația din zonă va fi obligată să folosească pasarela de pe Podul Cumpenei.
 

Accesul persoanelor neautorizate, limitat

Podețul, care este o pasarelă, este folosit de muncitorii de la termie pentru a avea un acces facil la conductele care traversează zona. Ele nu sunt destinate populației de rând pentru a-l folosi ca o cale de acces între cartiere. Singurul mod de a traversa calea ferată este pasarela de pe Podul Cumpenei. Conductele acelea sunt cu apă fierbinte, având o presiune de 10 bari.

Pasarela de sub Podul Cumpenei aparține municipalității și se află, în prezent, în administrația societății RADET. Ing. Liviu-Dorel Popa, administratorul special al societății, a punctat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că „urmare a sesizării că există un pericol, ținând cont că temperatura ridicată a apei, în cazul unei avarii, pune în pericol viața unui cetățean, RADET caută soluții pentru a limita accesul persoanelor neautorizate în zona conductelor”.

Propunerea din 2017

În 2017, consilierul local liberal Costin Avătavului a transmis o propunere către municipalitate prin care a cerut construirea unei noi pasarele pietonale în zona Medeea pentru cetățenii din zonă. La vremea respectivă, Podul Cumpenei nu era reabilitat, iar pasarela lipită de picioarele podului era într-o stare de degradare avansată. Chiar dacă a fost reabilitată între timp, oamenii preferă să folosească acel podeț, care la origini este o pasarelă realizată pentru ca muncitorii să verifice conductele pe care le susține, fără a fi o construcție destinată populației. Costin Avătavului a propus la acea dată construirea unei noi pasarele care să aibă ca scopul ajutorarea populației care nu doresc să urce scările de la pod, dar care să fie mai accesibilă și mai sigură pentru vârstnici. El a atașat și o listă de semnături a locuitorilor din zonă.

În adresa transmisă de consilierul local, era menționat următorul aspect – „Aș dori ca acest proiect să reprezinte o prioritate pentru departamentele primăriei care vor fi implicate în acest demes, pentru a evita o posibilă tragedie cauzată de lipsa unei pasarele corespunzătoare în zonă”. Și iată că acea tragedie a lovit pe 17 martie 2021 – o femeie și-a pierdut viața, lovită de tren.


Citește și

Femeie decedată, după ce a fost lovită de tren, sub Podul Cumpenei
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii