Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:43 21 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se lucrează zi şi noapte! Când va fi gata Podul Cumpenei (galerie foto+video)

ro

04 Jul, 2019 00:00 2066 Marime text

După doi ani de la startul lucrărilor de reabilitare, Podul Cumpenei va fi dat în curând în folosinţă. Potrivit oficialilor din cadrul Primăriei Constanţa, în această vară procesul de reabilitare va fi finalizat.

De altfel, se lucrează în permanenţă, însă, din pricina temperaturilor foarte ridicate pe timp de zi, programul este de aşa natură ca muncitorii să fie protejaţi, lucrându-se seara, noaptea şi dimineaţa.
Primăria Municipiului Constanţa anunţa că lucrările de reabilitare a Podului Cumpenei trebuiau să înceapă în data de 15 aprilie 2017. Câștigătoarea licitaţiei, asocierea SC Mobitom - SC Siebol, avea la dispoziţie 12 luni pentru modernizarea Podului Cumpenei. Din pricina problemelor apărute în timp, termenul de finalizare a fost amânat de câteva ori, iar ultimele informaţii furnizate de municipalitate arată că în scurt timp constănţenii se vor bucura de cel mai modern pod din oraş.

Ce presupune reabilitarea Podului Cumpenei  

Lucrările de reabilitare a pasajului presupun, printre altele, scoaterea liniilor de tramvai, refacerea asfaltului, ocazie cu care se vor lărgi benzile de circulaţie, vor fi amenajate trotuarele, vor fi eliminaţi stâlpii de pe pod, va fi schimbat în totalitate sistemul de iluminat public cu unul ultramodern, ceea ce va însemna şi introducerea tuturor cablurilor operatorilor de cablu, TV şi telefonie într-o canalizaţie specială. De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare a bazei podului, care vor fi corelate cu mersul trenurilor.

Costul reabilitării - 7.479.000 de lei  

Câştigătoarea licitaţiei este asocierea SC Mobitom - SC Siebol. Reabilitarea a fost gândită astfel încât să nu fie obstrucţionată total circulaţia. Prin urmare, şi după reluarea lucrărilor, circulaţia pe pod va fi închisă pe câte un sens de mers. Pentru acest proiect, municipalitatea va plăti 7.479.000 de lei.

Municipiul Constanţa a atribuit, pe data de 20 septembrie 2016, prin negociere directă, contractul „Dirigenţie de şantier pentru reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ societăţii Design Concept Proiect SRL. Contactul constă în prestarea serviciului de dirigenţie de şantier pentru urmărirea şi verificarea execuţiei lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“. Valoarea contractului atribuit este de 10.481,25 de lei (2.356,873 de euro).
 
Înfiinţată în 2013, Design Concept Proiect SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Societatea este controlată de Alexandru-Florian Mălai, născut pe 1.03.1987, în Constanţa, şi Sorin Costel Mălai, născut pe 24.07.1963, în Medgidia. Fiecare asociat deţine 50% din capitalul social. Administratorul firmei, care desfăşoară „activităţi de arhitectură“, este Mălai Sorin Costel. Mobitom SA şi Siebol vor executa lucrările propriu-zise de reparaţii şi modernizare  În urma licitaţiei organizate pe data de 16 mai 2016 de Primăria Municipiului Constanţa pentru atribuirea contractului „Achiziţia execuţiei lucrărilor pentru obiectivul de investiţii «Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei»“, acesta a fost câştigat de asocierea Mobitom SA - Siebol SRL. Valoarea contractului este de 5.912.383 de lei fără TVA, adică, 1.343.723 de milioane de euro fără TVA. Tipul procedurii a fost cererea de ofertă, iar procedura s-a desfăşurat offline. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut.


Despre Mobitom SA, liderul asocierii   

Mobitom SA a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei, fără TVA. Asta ca să nu mai punem la socoteală numeroasele contracte cu CJC-ul condus de Nicuşor Constantinescu, dar şi cu instituţiile subordonate Primăriei sau Consiliului Judeţean. Nu trebuie să uităm nici faptul că în portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residence.
 
Firma a fost controlată de către defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding.
 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Mobitom SA a fost înfiinţată în anul 1991 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ion Roată. Capitalul social subscris, de 2.250.542,5 lei, integral vărsat, este compus din 900.217 acţiuni. Asociat persoană fizică este SC Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii firmei Mobitom SA, care se ocupă de fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, sunt Valentin Boroş, David Sişu şi Valentin Ciuceanu.  

Despre Five-Holding SA   

Cu sediul social în municipiul Constanţa, Five-Holding SA a luat fiinţă în anul 1998. Capitalul social subscris, de 1.550.000 de lei, integral vărsat, este compus din 6.200 de acţiuni. Acţionar persoană juridică este societatea Ditline Investments Ltd, cu sediul în Cipru, care deţine 86% din capitalul social. Acţionari persoane fizice sunt Ionuţ Oancea, Rareş Drăistaru-Oancea, Oana Drăistaru-Oancea şi Alexandru Oancea, fiecare cu 3,5% din capitalul social. Persoane împuternicite sunt Victor Fedul, Gabriel Culea, SC Anirva Manager SRL, reprezentată prin Valentin Ciuceanu. Five-Holding SA desfăşoară activităţi de comerţ cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ligia Todor 09 Jul, 2019 17:48 Nu am vazut în articol data finalizării lucrărilor și reluării circulației. Când credeam că este gata, după ce s-a turnat beton, s-a uscat și apoi s-a turnat asfalt, cineva a descoperit că este ceva în neregulă la grinzi și au decupat din nou până la armătura metalică. Aș dori să știu cum poate ttece podul cineva cu dificultăți de deplasare sau urcare/ coborâre scări, precum și o persoană cu cărucior cu copil mic.