Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:02 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi schimbări în CLM Constanţa Palmaresul PSD mai acaparează două funcţii!?

ro

16 Dec, 2015 00:00 3858 Marime text


Ghinionul pare să-l urmărească pe şeful administraţiei locale din Constanţa, Decebal Făgădău. La scurt timp după ce îşi „completase“ echipa de conducere a Primăriei Constanţa, aceasta este iarăşi incompletă, pentru aproximativ o lună.

Biroul de presă al Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa a anunţat, zilele trecute, excluderea din partid a celui ce deţinea de ani buni funcţia de viceprimar al municipiului Constanţa, Gabriel Stan. „Biroul Permanent Județean întrunit în ședinţă ordinară a luat act de aprobarea în cadrul Comitetului Executiv Național, din data de 9.12.2015, a Codului de Etică și Conduită pentru membrii PSD. Astfel, Biroul Permanent Județean a hotărât excluderea din partid a domnilor Stan Gabriel și Martin Eduard“, se preciza în comunicatul remis presei de social-democraţi.
 
Decizia nu schimbă prea mult situaţia echipei de conducere a Primăriei Constanţa, şi asta pentru că Gabriel Stan nu se spetea muncind şi, în consecinţă, atribuţiile i-au fost retrase una câte una. 

Citeşte şi EXCLUSIVITATE - Decebal Făgădău i-a cerut demisia viceprimarului Gabi Stan. „Vom relua discuţia în ianuarie“

Promovarea pe funcţia vacantă de viceprimar a tânărului pesedist Costin Ioan Răsăuţeanu avea să suplinească exact acest dezinteres manifestat de Stan. Numai că Răsăuţeanu nu are prea multă experienţă în administraţia publică locală, iar greul pică tot pe primarul interimar Decebal Făgădău.

Viitorul vice nu-i pe agenda lui Făgădău!?

Însă, întregirea echipei de conducere va fi imposibil de realizat prea curând.Motivul: după munca asiduă prestată şi nenumăratele şedinţe de Consiliu Local pe care a fost nevoit să le suporte (la ultimele două nici nu şi-a făcut apariţia), fostul viceprimar Gabriel Stan a simţit nevoia să-şi ia un binemeritat concediu de odihnă. Şi cum acest concediu se va termina abia anul viitor, mai precis în luna ianuarie, Făgădău va trebui să se descurce cum poate până îşi va putea reîntregi echipa. 
 
Un lucru este cert: şi următorul viceprimar va fi membru PSD. Şi asta pentru că liberalii nu râvnesc la niciun sfert de mandat de viceprimar într-o majoritate pesedistă care are ultimul cuvânt în orice situaţie. De altfel, surse din PSD Constanţa au deja câteva persoane care ar putea fi „preferate“ de primarul interimar Decebal Făgădău. Printre numele vehiculate ca potenţiali viceprimari ai municipiului Constanţa se regăsesc doi sociali-democraţi cu ştate vechi în partid şi în administraţia publică locală: Mircea Dobre (tatăl deputatului şi purtătorului de cuvânt al PSD Constanţa, Mircea Titus Dobre) şi Temur Ibram (fost lider sindical al RATC).
 
Contactat telefonic, primarul interimar a părut total dezinteresat de subiect. „Nu m-a interesat asta. Nu am discutat în cadrul partidului pe această temă. Nu asta mă preocupă în mod deosebit. Acum nu este momentul să dezbatem subiectul. Ăsta este doar un subiect de presă, nu şi de pe agenda mea“, a conchis şeful administraţiei publice locale, Decebal Făgădău.

Cui îi revine mandatul de consilier?Totodată, după promovarea unui consilier PSD în funcţia de viceprimar al municipiului Constanţa, în CLM Constanţa va apărea un nou ales. Conform listei USL depuse în vara anului 2012 pentru CLM Constanţa, următorul pe listă este Florin Serghei, cel care, în septembrie 2013, era ales preşedinte executiv al Organizaţiei de Tineret a Partidului Conservator Constanţa. Între timp, conservatorii au devenit membri ALDE şi se pare că, odată cu schimbarea partidului, unii au pierdut şi funcţii.
 
Preşedintele ALDE Constanţa, senatorul Mircea Banias, a declarat în exclusivitate pentru ZIUA de Constanţa că Florin Serghei l-a urmat. „Este membru ALDE, dar nu mai are nicio funcţie politică. Îl susţin să preia mandatul de consilier care va rămâne disponibil în CLM Constanţa“, a adăugat Banias.
 
Fostul preşedinte al juniorilor PC Constanţa, George Ulmeanu, nu mai ştia dacă Serghei îi mai este sau nu coleg de partid. „Nu am mai vorbit de mult cu el şi nici pe la partid nu l-am mai văzut. Teoretic, nu şi-a dat demisia din partid, deci este membru ALDE“, a afirmat Ulmeanu.
 
Între timp, cel care ar avea dreptul să obţină mandatul de consilier municipal s-a mutat în Bucureşti, iar pentru a-l obţine, va trebui să discute cu Banias. „Nu-mi făceam speranţe că voi ajunge în CLM Constanţa, dar conjunctura din ultimii doi ani a permis multora să urce. Dacă voi obţine mandatul, aş fi primul reprezentant al ALDE în consiliu. Pentru un timp, stau la Bucureşti, dar vin destul de des la Constanţa. Oricum, va trebui să port o discuţie concretă cu domnul Banias, să văd dacă mă susţine“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Florin Serghei.
 
După cum arată lucrurile, e puţin probabil ca mandatul respectiv să ajungă în palmaresul ALDE Constanţa. În acest context, tot „vitrina“ PSD-ului va fi îmbogăţită, deoarece următorul pe lista USL a fost medicul stomatolog Nicolae Bileca. Pentru PSD Constanţa ar fi un dublu câştig, deoarece Bileca a mai activat în cadrul CLM Constanţa în legislaturile 2004-2008 şi 2008-2012 şi are cunoştinţe de administraţie publică locală.

Ti-a placut articolul?

Comentarii