Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanţa, executat silit de Sandra Pralong, consilierul lui Klaus Iohannis (documente)

ro

08 Aug, 2017 00:00 5019 Marime text
Sandra-Marylin-Andreea Pralong deţine un teren în Prahova (forestier), unul în Constanţa şi altul în Ilfov. Mai mult, Pralong mai are două apartamente în Bucureşti, două în Constanţa, unul în New York şi unul în Elveţia. În declaraţia de avere mai apar 11 conturi şi depozite bancare, un autoturism marca Mercedes, model A Class, bijuterii (aflate în bancă, moştenite şi cumpărate) în valoare de 30.000 de dolari, dar şi tablouri şi sculpturi (moştenite şi cumpărate) în valoare de 15.000 de dolari.
 
Sandra-Marylin-Andreea Pralong, unul dintre consilierii de stat ai preşedintelui României, Klaus Iohannis, „nominalizată“ de jurnaliştii din capitală drept „cel mai bogat consilier“ din Administraţia Prezidenţială, deţine în Constanţa un teren intravilan (în suprafaţă de 282 de metri pătraţi), precum şi două apartamente (unul dobândit prin moştenire, iar celălalt prin cumpărare). Unul dintre acestea (moştenirea, dobândită în 2013) se află „în ruină“, după cum a consemnat în declaraţia de avere Sandra-Marylin-Andreea Pralong, consilier de stat în cadrul Departamentul pentru Relaţia cu Românii din afara Graniţelor. Conform portalului instanţelor de judecată, numele Sandrei-Marylin-Andreea Pralong apare în mai multe dosare aflate atât pe rolul Judecătoriei Constanţa, cât şi pe rolul Tribunalului Constanţa.
 
La jumătatea lunii februarie, judecătorii au încuviinţat „executarea silită împotriva debitorului Primarul municipiului Constanţa şi Municipiul Constanţa prin primar, solicitată de creditorul Pralong (fosta Budis) Sandra-Marylin-Andreea“.
 
Decizia a fost luată, conform magistraţilor, „în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. 2139/24.04.2012 pronunţată de Tribunalul Constanta, (…), pentru restituirea în natură a apartamentului cu trei camere şi dependinţe în suprafaţă utilă de 61 mp situat în Constanţa, strada Traian, (…) parter, spaţiul în suprafaţă de 128,51 mp ( încăperile 6a-6b, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,14,15) situat în Constanta, strada Traian (…), etaj III şi subsolul (apartament şi camera de lemn) în suprafaţă de 223,12 mp situat in Constanta, strada Traian (…), astfel cum a fost identificat prin raportul de expertiză de către expert Boteanu Magdalena) şi pentru obligarea debitorilor să înainteze propunerea de acordare a despăgubirilor către creditoare, conform Titlului VII din Legea 247/2005 pentru suprafaţa de 56,84 mp (încăperile 1, 2, 3, 4 şi 5) situată în Constanţa, strada Traian nr. (…), et. 3 (aflată în proprietatea lui (…), în baza contractului de vânzare-cumpărare nr. 27949/27.11.1996), la care se adaugă cheltuielile de executare silită“.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa privind executarea silită atât a Primarului municipiului Constanţa, cât şi a Municipiului Constanţa prin primar a fost fără cale de atac.
 
Într-un alt dosar, Judecătoria Constanţa a admis cererea formulată de mai mulţi reclamanţi, printre care s-a aflat Sandra-Marylin-Andreea Pralong, iar pe cale de consecinţă, a obligat atât Comisia Locală a Municipiului Constanţa pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, cât şi Comisia Judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor să emită „în conformitate cu art. 21, alin. 1 din Legea 165/2013 decizia de propunere de acordare a despăgubirilor cuvenite reclamanţilor ca măsuri compensatorii pentru terenul în suprafaţă de două hectare şi 9.813,26 mp situat în municipiul Constanţa, zona cartier Tomis Nord, teren pentru care este imposibil a fi reconstituit dreptul de proprietate în natură sau prin acordarea de terenuri disponibile în intravilanul municipiului Constanţa şi de a transmite către ANRP dosarul constituit la nivelul comisiilor pârâte împreună cu decizia de propunere de acordare a despăgubirilor cuvenite reclamanţilor, ca măsuri compensatorii pentru terenul menţionat“.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Într-un alt dosar, Tribunalul Constanţa admite „acţiunea civilă formulată de către reclamanta Pralong Sandra Marilyn Andreea în contradictoriu cu pârâta (…) şi dispune evacuarea imediată a pârâtei din imobilul situat în municipiul Constanţa, strada Traian, (…), în suprafaţă de 128,51 mp“. Decizia este definitivă.
 
Declaraţiile de avere şi de interese ale Sandrei-Marylin-Andreea Pralong pot fi citite integral accesând secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii