Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Gîrţu, fost candidat la funcţia de rector „Universitatea trebuie să aibă un alt rector. Ales, nu înlocuitor”

ro

07 Sep, 2013 00:00 3125 Marime text
Scandalul din Universitatea „Ovidius” Constanţa pare să nu se mai termine. După arestarea, sub acuzaţia de fapte de corupţie, a rectorului Dănuţ Epure, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Gabriela Stanciu, prorectorul instituţiei de învăţământ, care exercita atribuţiile de rector după suspendarea lui Epure din această funcţie.

Evenimentele din ultima vreme au dat naştere, aşa cum era, probabil, firesc, la reacţii mai mult sau mai puţin vehemente. Profesorii din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa nu s-au sfiit să comenteze situaţia, fie public, fie în cercuri private, fie pe reţele de socializare. Este şi cazul fostului decan al Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului. Mihai Gîrţu a făcut câteva comentarii pe pagina sa de Facebook, cel mai recent fiind cel de ieri: „Cam pe aceeaşi temă, o altă opinie interesantă este formulată de doamna ex-ministru Andronescu: «Cred că unica soluţie este refacerea alegerilor decanilor universităţii, iar noua conducere care va fi aleasă să respecte valorile morale». «Folclorul» local pleca de la o legendară susţinere din partea doamnei Andronescu. Ori legenda nu a fost adevărată, ori situaţia a devenit brusc prea stânjenitoare”, comentează fostul aspirant la funcţia de rector al Universităţii „Ovidius” Constanţa.

Mihai Gîrţu ne-a declarat că, în opinia sa, „este trist că universitatea este pusă într-o astfel de situaţie”. „Trebuie ca universitatea să aibă un alt rector. Ales, nu înlocuitor. Ales în mod democratic. Dar, pentru a putea organiza noi alegeri, Senatul Universităţii Ovidius trebuie să constate vacantarea postului, ori asta se face prin demiterea rectorului”, explică Gîrţu. În această ordine de idei, profesorul universitar, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Constanţa, a menţionat: „Ministerul Educaţiei trebuie să constituie o comisie care să transmită Senatului un raport din care să reiasă sancţiuni la adresa rectorului. În baza unui astfel de raport, Senatul poate lua decizia demiterii şi, ulterior, pe cea a organizării alegerilor”.

Întrebat dacă, în eventualitatea organizării alegerilor, ar candida din nou pentru funcţia de rector, Mihai Gîrţu a mărturisit: „Nu am luat încă o decizie. Cert este că trebuie să discut cu colegii mei. Îl vom propune pe cel mai bun dintre noi. Dar îmi doresc să fac parte din viitoarea conducere a Universităţii Ovidius. Deocamdată, însă, prefer să fiu rezervat”. Gîrţu a precizat totodată că speră ca şi profesorul Gheorghe Ţarălungă să facă parte din viitoarea conducere a instituţiei de învăţământ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii