Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista medicilor care au primit preaviz Cine a încălcat Hotărârea de Guvern privind desfiinţarea SOTRM?

ro

11 Dec, 2013 00:00 3842 Marime text
Hotărârea de Guvern numărul 428 privind desfiinţarea Spitalului de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud şi reorganizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa a fost publicată, în Monitorul Oficial al României, pe data de 5 iulie. Articolul 3 al acestei hotărâri prevedea, la alineatul (1), că „personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii sanitare prevăzute la art. 1 alin. (1) (n.r. Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud) se preia de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă «Sfântul Apostol Andrei» Constanţa”.

Ceea ce a urmat demonstrează, fără urmă de îndoială, că actul normativ semnat de premierul Victor Ponta a fost încălcat. Asta pentru că şase medici ortopezi de la SOTRM au primit, la începutul acestei luni, deci înaintea sărbătorilor de iarnă, preaviz. Pentru ei nu sunt locuri disponibile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, fapt pentru care au fost trimişi în şomaj. Asta în pofida faptului că li s-a promis că nu vor rămâne fără loc de muncă şi sfidând parcă orice prevedere a unui document oficial.

Cei şase medici de la SOTRM rămaşi pe dinafară odată cu punerea lacătului pe unitatea sanitară sunt: Toma Cucu, Aurel Niculescu, Mugur Silviu Marinescu, Mihaela Liliana Sandu, Eugen Rubeli şi Elena Magdalena Lupu. Pentru aceşti medici specialişti în ortopedie Spitalul Judeţean Constanţa şi-a închis uşile. Este oportun, în acest context, să ridicăm următoarea întrebare: cine a încălcat Hotărârea de Guvern semnată de primul ministru? Consiliul Judeţean Constanţa? Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa? Cine a trecut peste prevederile actului normativ? Menţionăm, în această ordine de idei, că în vreme ce aceşti medici au primit preavize, asistentele medicale de la SOTRM au fost transferate la SCJU Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • x`u 11 Dec, 2013 19:11 indiferent cine a incalcat HG`ul ar trebui sa i se rupa oasele de la maini si de la picioare si lasat asha