Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii se încăpăţânează să aibă un vicepreşedinte în CJC George Dragomir, preşedintele PNL Constanţa - Protocolul USL a fost încălcat

ro

02 Jul, 2012 01:00 4858 Marime text
cap_1.jpgÎn cursul săptămânii trecute, deputatul George Dragomir, preşedintele PNL Constanţa, declara cu doar o zi înaintea şedinţei de constituire a noului Consiliu Judeţean Constanţa că liberalii au o propunere pentru un mandat de vicepreşedinte, dar şi că, dacă propunerea lor nu va trece, protocolul USL va fi încălcat la Constanţa.

Propunerea nu a fost, aşa cum se vehicula, Dumitru Bedivan. Nici Doina Carp. Ci Marian Cruşoveanu. Mai mult sau mai puţin previzibil însă, propunerea PNL, parte a USL, nu a trecut. Cruşoveanu a obţinut doar cinci din cele 33 de voturi valabil exprimate în şedinţa de validare a noului CJC, „noii" vicepreşedinţi ai CJC fiind cei vechi, anume social-democraţii Cristian Darie şi Cristinel Dragomir.

Cum comentează liderul PNL Constanţa această situaţie? Ei bine, deputatul George Dragomir admite fără a ezita: „Protocolul USL a fost încălcat la Constanţa". Ceea ce urmează să se întâmple în curând este, potrivit declaraţiilor preşedintelui Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, „o discuţie cu cei de la PSD, pentru ca situaţia să fie rezolvată". „Îmi exprim speranţa că, în urma discuţiilor, vom soluţiona acest incident, vom repara ce s-a greşit". George Dragomir a precizat că pretenţia PNL este total justificată, mai ales dacă se ţine cont de rezultatul obţinut la alegerile locale din 10 iunie în judeţul Constanţa, dar şi de faptul că USL presupune, totuşi, o relaţie de colaborare. „Merităm mai mult, pentru că am demonstrat că suntem votaţi de locuitorii acestui judeţ, că nu suntem la «şi alţii», din contră, putem fi numărul 1", a explicat liderul liberalilor constănţeni.

Cruşoveanu va fi propus din nou

 

De remarcat este că, aşa cum a declarat Dragomir, la proxima şedinţă de Consiliu Judeţean liberalii vor reveni cu propunerea. Nu renunţă la un fotoliu de vicepreşedinte al CJC şi vor iniţia un proiect de hotărâre prin care acelaşi Marian Cruşoveanu să fie ales vicepreşedinte al CJC. „Sperăm ca social-democraţii să revină la sentimente mai bune. Ceea ce s-a întâmplat la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean a fost o demonstraţie de forţă din partea lor, deşi campania electorală s-a sfârşit", a menţionat preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa.

Iată, aşadar, că PNL începe să îndrăznească să se exprime în relaţia cu un PSD care, la Constanţa, dictează în plan politic la nivel de judeţ. Va fi interesant de urmărit dacă propunerea liberalilor va fi luată în calcul şi, dacă nu, ce se va alege de USL Constanţa.

Nu în ultimul rând, de precizat este că Dragomir a afirmat că dacă nici a doua oară propunerea PNL nu va trece, se va adresa conducerii centrale a USL. „Poate data viitoare propunerea o va face domnul Victor Ponta, poate reuşeşte să-şi facă ordine în partid", a conchis Dragomir.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pnl-ista Cernavoda 02 Jul, 2012 05:22 Dragomir primeste ce a semanat.Pentru interesul personal nu respecta nici statutul propriului partid.Revenim cu amanunte.
  • Ne lăsați va rugam cu PNL 01 Jul, 2012 22:43 PSD are tot dreptul sa aibe 2 vicepresedinti...