Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța, lovitură de maestru în cazul bancomatului de la Pavilionul Expozițional! Cum au fost prinși principalii suspecți (VIDEO)

ro

30 Nov, 2022 00:00 3477 Marime text
 
 
 
  • Potrivit unor surse, femeia ar fi apropiată de gruparea 'Ndràngheta, care, potrivit wikipedia.org, este un grup de crimă organizată de tip mafiot, cu sediul în Calabria, Italia.
  • „În ciuda faptului că nu a fost la fel de faimoasă în străinătate ca mafia siciliană și fiind considerată mai rurală decât Camorra napoletană și Sacra Corona Unita Apuliană, Ndrangheta a devenit cel mai puternic sindicat al criminalității din Italia la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000. Deși în mod obișnuit pusă în conexiune cu mafia siciliană, 'Ndrangheta operează independent de acestea, deși există un contact între cele două, datorită proximității geografice și culturii împărtășite între Calabria și Sicilia. Un diplomat american a estimat că activitățile legate de traficul de droguri, extorcare și spălarea banilor din cadrul organizației au reprezentat cel puțin 3% din PIB-ul Italiei în 2010“, conform sursei mai sus precizate.
 
Cercetări specifice polițienești încununate de succes! Un cetățean român, (C.A.) de 48 de ani, și o femeie (S.K.) din Italia, de 55 de ani, care potrivit unor surse este apropiată de temuta grupare infracțională 'Ndràngheta, sunt principalii suspecți în cazul bancomatului de la Pavilionul Expozițional din Constanța aruncat în aer!  
 
La activități au participat polițiștii Direcției de Investigații Criminale - Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.
 
Explozia a avut loc aproape de ora 3.30 dimineața.

 
După explozie, cei doi au fugit de la locul faptei cu o mașină.
 
În câteva minute, cei doi au fost prinși de ofițerii de poliție în zona restaurantului Taverna Sârbului.
 
În mașină, polițiștii au găsit aproape un miliard de lei vechi, bani ce se presupune că au fost sustrași din bancomat.     
 
Cei în cauză sunt bănuiți și de comiterea unei fapte similare în localitatea Castelu și a unei tentative, prin același mod de operare, comise în Mamaia.
 
Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
Cazul de la Castelu – explozia de la ora 3
 
Cei doi sunt acuzați că au aruncat în aer și bancomatul de la Castelu, fapta având loc la data de 18 noiembrie 2022.
 
Potrivit IPJ Constanța, în jurul orei 3.15, polițiști din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un bancomat din comuna Castelu a fost spart.
 
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar bancomatul este distrus ca urmare a unei explozii.
 
Cercetările au fost preluate de polițiști ai Serviciului Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.   
 
În clădirea în care se afla bancomatul avea sediul și Poliția Locală din localitate.
 
Din fericire, nimeni nu a fost rănit.
 
În final, mai precizăm că prin același mod de operare, aruncarea în aer a bancomatelor, suspecții au acționat până în urmă cu un an, în Italia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 


Citește și
 
Exclusiv!
Câți bani au fost furați din bancomatul de la Pavilionul Expozițional din Constanța

 
O pisică a murit în urma exploziei de la Pavilionul Expozițional din Constanța! (VIDEO)
 
Surse
Unul dintre suspecții din cazul bancomatului aruncat în aer la Pavilion, parte a grupării 'Ndràngheta - crimă organizată de tip mafiot

 
VIDEO. Detalii exclusive!
Primele imagini din interior! Ce vârste au principalii suspecți în cazul bancomatului aruncat în aer la Pavilionul Expozițional

 
UPDATE
Atac la bancomatul de la Pavilionul Expozițional din Constanța. Aparatul, distrus într-o explozie. Incredibil cine sunt principalii suspecți (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii