Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Unul dintre suspecții din cazul bancomatului aruncat în aer la Pavilion, parte a grupării 'Ndràngheta - crimă organizată de tip mafiot

ro

29 Nov, 2022 10:55 2674 Marime text


Apar noi detalii în cazul bancomatului aruncat în aer la Pavilionul Expozițional!
 
Cei în cauză, un bărbat, de 48 de ani, respectiv o femeie, de 55 de ani, sunt bănuiți și de comiterea unei fapte similare în localitatea Castelu și a unei tentative, prin același mod de operare, comise în Mamaia.
 
În prezent, bănuiții se află la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în vederea audierii, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
Potrivit unor surse, femeia ar fi apropiată de gruparea 'Ndràngheta, care, potrivit wikipedia.org, este un grup de crimă organizată de tip mafiot, cu sediul în Calabria, Italia.
 

„În ciuda faptului că nu a fost la fel de faimoasă în străinătate ca mafia siciliană și fiind considerată mai rurală decât Camorra napoletană și Sacra Corona Unita Apuliană, Ndrangheta a devenit cel mai puternic sindicat al criminalității din Italia la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000. Deși în mod obișnuit pusă în conexiune cu mafia siciliană, 'Ndrangheta operează independent de acestea, deși există un contact între cele două, datorită proximității geografice și culturii împărtășite între Calabria și Sicilia. Un diplomat american a estimat că activitățile legate de traficul de droguri, extorcare și spălarea banilor din cadrul organizației au reprezentat cel puțin 3% din PIB-ul Italiei în 2010“, conform sursei mai sus precizate.

 
Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

VIDEO. Detalii exclusive! Primele imagini din interior! Ce vârste au principalii suspecți în cazul bancomatului aruncat în aer la Pavilionul Expozițional
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii