Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interceptari „aruncate" la dosar si grup infractional neconfirmat Gheorghe Pufleanu, definitiv liber (galerie foto)

ro

11 May, 2010 03:06 5357 Marime text
deschidere.jpgJudecarea recursului procurorilor a durat aproximativ două ore, la Tribunalul Argeş

Instanţa a decis: afaceristul constănţean Gheorghe Pufleanu va fi cercetat în stare de libertate, în dosarul penal în care este anchetat de poliţiştii piteşteni. Decizia este definitivă şi a fost luată de judecătorii din cadrul Tribunalului Argeş, după ce aceştia au respins recursul formulat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti. În condiţiile acestea, Pufleanu rămâne, până la sfârşitul acestei luni, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Judecătorii au analizat recursul procurorilor, ieri, începând cu ora 12.30. Alături de Pufleanu, au apărut în faţa instanţei Cristian Petculescu, Marian Istrate, Valentin Florin Diaconu, Constantin Leonard Preda, Cătălin George Oprea, Mihai Claudiu Călinescu, Constantin Cristian Preda, Marius Mădălin Udrea şi Gheorghe Tudorache. Celelalte persoane pentru care s-a cerut arestarea sunt Daniel Preda, Alin Bogdănel Badea, Mihail Şerban, Felix Daniel Brebu şi Constantin Preda. După două ore de la începerea şedinţei, timp în care şi-au spus cuvântul atât acuzarea, cât şi apărarea, instanţa s-a retras pentru deliberări. Pe parcursul celor două ore de judecată, procurorii au solicitat insistent arestarea lui Pufleanu şi a celorlalţi suspecţi anchetaţi alături de el. Acuzaţiile ce li se aduc acestora sunt de infracţiuni la legea Codului Fiscal, dar şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. Aproximativ două tone de alcool şi peste 33.000 de pachete de ţigări au fost confiscate de autorităţile argeşene în urma percheziţiilor domiciliare desfăşurate, la sfârşitul lunii aprilie, la Constanţa şi în alte trei judeţe ale ţării. Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la circa jumătate de milion de euro.

Contravenţii, nu infracţiuni

În pledoaria lor, procurorii au cerut arestarea suspecţilor, pe motiv că lăsarea lor în libertate ar prejudicia bunul mers al societăţii. La polul opus, avocatul Apostol Armeanu, reprezentantul lui Gheorghe Pufleanu, s-a bazat pe argumentele hotărârii de la instanţa de fond, prin care fusese respinsă, în primă fază, propunerea de arestare a suspecţilor formulată de procurori. De asemenea, avocatul a susţinut că sunt puternice inexactităţi în legătură cu corecta încadrare juridică a faptelor ce se reţin în sarcina clientului său. „Noi eram autorizaţi să funcţionăm ca antrepozit fiscal, dar procurorul susţine că am fi acţionat în afara limitelor autorizaţiei, formulare care nu este prevăzută de lege ca fiind o infracţiune ci, cel mult, o contravenţie", a argumentat avocatul. De asemenea, avocatul a vorbit şi despre legalitatea mijloacelor de probă de la dosar, amintind că la dosarul cauzei sunt „aruncate" înregistrări necertificate de autorităţile în drept, aşa cum prevede legea şi Codul de procedură penală. Nu în ultimul rând, apărarea a pledat pentru faptul că sesizarea din acest caz nu a fost făcută de organul competent. Dată fiind natura faptelor pe care le-au reţinut procurorii în sarcina lui Pufleanu şi a celorlalţi suspecţi, susţine apărarea, sesizarea ar fi trebuit să aparţină organului fiscal competent, adică ANAF, nu poliţiei, cum s-a întâmplat în acest caz.

pufleanu_2.jpgAbţineri în dosar

„Nu se confirmă în niciun fel acuzaţia de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni pe care procurorii i-o impută clientului meu, care nici nu-i cunoaşte pe restul acuzaţilor", a declarat avocatul Apostol Armeanu. În cele din urmă, după aproximativ o oră de deliberări, judecătorii au hotărât că nu există motive suficient de puternice sau indicii destul de convingătoare pentru care Gheorghe Pufleanu să fie cercetat în stare de arest. Pe cale de consecinţă, judecătorii au respins recursul procurorilor, considerându-l nefondat. Decizia este definitivă, astfel că, dacă anchetatorii se vor mai gândi să ceară arestarea preventivă a afaceristului constănţean, vor fi nevoiţi să aducă alte probe în susţinerea cererii lor decât cele prezentate la acest moment. Amintim că, la începutul săptămânii trecute, judecătorii Tribunalului Argeş au fost nevoiţi să amâne judecarea recursului pentru că suspecţii nu fuseseră citaţi, astfel ca, la termenul de ieri, aceştia să fie citaţi cu mandat de aducere cu însoţitor. Foarte interesant, în aceeaşi zi, unul dintre judecătorii care urmau să intre în completul ce trebuia să analizeze recursul procurorilor a decis să se abţină în acest caz. Cererea i-a fost încuviinţată de instanţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii