Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:11 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef al Poliţiei Mangalia, exclus din PSD şi din CL Costineşti pentru indisciplină, spune că decizia partidului îi prinde bine - „Nu mă mai regăsesc în partidul condus de Dragnea!“

ro

16 Nov, 2018 00:00 2286 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa a semnat ordinul prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Costineşti al lui Nicolae Pescaru, ales pe listele PSD ale organizaţiei locale Costineşti, în anul 2016.

Ordinul prefectului judeţului Constanţa a fost emis în temeiul prevederilor Legii 393 /2004, privind statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora „calitatea de (…) consilier local încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în cazul pierderii calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales” - PSD, în cazul lui Nicolae Pescaru.
 
Decizia de încetare a mandatului de consilier local a avut la bază sesizarea organizaţiei judeţene PSD Constanţa, susţine Prefectura Constanţa. 
 
Nu am reuşit să o contactăm pe Daniela Ilie, preşedintele organizaţiei Costineşti, însă Horia Constantinescu, membru în organizaţia din sudul litoralului (comisarul-şef adjunct al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Constanţa), a explicat succint motivele excluderii fostului poliţist : „Retragerea sprijinului politic în cazul lui Nicolae Pescaru a fost decizia întregii organizaţii. S-a ajuns aici, dintr-o sumă mare de motive, de la lipsa de interes pentru activitatea politică a organizaţiei, la impunerea unor puncte de vedere personale care contraveneau deciziilor interne, la neachitarea cotizaţiei şi multe altele. Din întâmplare, eu sunt cel care l-a cooptat pe Nicolae Pescaru în organizaţie şi i-am oferit primul loc pe lista consilierilor locali, fiind convins că activitatea profesională de la Poliţia Mangalia îl recomandă şi pentru această calitate. Acum, pot să spun că m-am înşelat. În ultima perioadă, a ales o altă direcţie. A rămas doar… o amintire tristă”, a spus Constantinescu.

 
Pe scurt, PSD-iştii îi reproşează lui Pescaru o apropiere de primarul Traian Cristea, despre care social-democraţii susţin că prin sertare proiecte aprobate de Consiliul Local, dar pe care le-a uitat, în timp ce oamenii din Costineşti trăiesc ca acum 20-30 de ani.
 
În locul lui Pescaru în Consiliul Local Constineşti va intra Iulian Petcu, supleant pe listele PSD.
 
La rândul său, fostul poliţist a recunoscut pentru ZIUA de Constanţa că motivul excluderii a fost nerespectarea disciplinei de partid. „Eu le mulţumesc, sunt foarte fericit că am scăpat de nişte (…). Aşa cum arată acum acest partid şi cum înţeleg ei să facă politică, mi-au făcut un bine. Eu nu mă mai regăsesc. Dragnea a întors o ţară întreagă… Eu sunt alături de cei care vor să facă ceva în Costineşti, ei mi-au oferit într-adevăr în 2016 un loc de consilier. Oferta lor a fost, teoretic, bună, dar, în realitate, nu s-a întâmplat nimic”, a explicat Pescaru.
 
Acesta a spus că deja a atacat decizia de excludere la Comisia de Etică şi urmează să se adreseze instanţei şi pentru a ataca ordinul prefectului care a condus la încetarea mandatului său. „Nu am nicio datorie la ei şi nici ei la mine, vreau să câştig în instanţă şi apoi voi demisiona. Vreau doar să demonstrez că am avut dreptate”, a mai spus Pescaru.
 
Facem precizarea că PSD are în CL Costineşti trei mandate de consilier, PMP - 2, PRU şi M10 - câte unul, iar PNL - 4.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii