Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma unui apropiat al afaceristului Comănescu și fost secretar de stat la Mediu a bătut palma cu Primăria Constanța pentru servicii de management (DOCUMENT)

ro

27 Feb, 2024 17:00 6031 Marime text
  • Serviciile de management în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe au revenit companiei European Money Strategy SRL
  • Contractul este estimat la 120.000 lei
  • Cifra de afaceri raportată în 2022 este de 871,339 lei, un angajat, profit de 818,237 lei și datorii 1,023,730 lei
  • Asociații firmei sunt Cristina Vasilica Alina și Corvin Nedelcu
  • Corvin Nedelcu mai este administrator și la Regia Națională a Pădurilor Romsilva SA dar și la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa RA. Totodată împreună cu soția este asociat și administrator la Red Ties SRL
  • Acesta a fost secretar general în Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, în mandatului ministrul UDMR Barna Tanczos
  • Nedelcu a fost cadru militar până în 1991, apoi angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază
  • După „lăsarea la vatră", Nedelcu a devenit consilier juridic la Upetrom 1 Mai Ploieşti
  • În acest context apare legătura cu afaceristul Gabriel Comănescu
 


 
Primăria Constanța a cumpărat direct de la European Money Strategy SRL servicii de management de proiect aferent proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.

Contractul este estimat la 120.000 lei.


 
European Money Strategy SRL

Compania cu sediul în București, a fost înființată la data de 2010 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 7022 - Activități de consultanță pentru afaceri și management.

Cifra de afaceri raportată în 2022 este de 871,339 lei, un angajat, profit de 818,237 lei și datorii 1,023,730 lei.

Firma mai figurează cu alte 5 contracte din achiziții publice.

Asociații firmei sunt Cristina Vasilica Alina și Corvin Nedelcu.

Femeia are și calitatea de administrator.

Corvin Nedelcu mai este administrator și la Regia Națională a Pădurilor Romsilva SA dar și la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa RA, vezi declarația de avere din 2022, în secțiunea „documente".

Totodată împreună cu soția este asociat și administrator la Red Ties SRL.

Acesta a fost secretar general în Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, în mandatului ministrul UDMR Barna Tanczos.

În ianuarie 2023, senatorul USR Constanța, Remus Negoi atrăgea atenția asupra faptul că s-a întârziat intenţionat emiterea ordonanţei de urgenţă pentru organizarea licitaţiei, astfel încât să expire contractele de închiriere a plajelor încheiate anul trecut de către operatorii economici.
 
„Ministrul Mediului, Tanczos Barna şi secretarul general din minister, Corvin Nedelcu au întârziat intenţionat emiterea ordonanţei de urgenţă pentru organizarea licitaţiei, astfel încât să expire contractele de închiriere a plajelor încheiate anul trecut de către operatorii economici. În acest mod s-au asigurat că vor fi scoase la licitaţie toate sectoarele, inclusiv cele închiriate anul trecut, o oportunitate pentru clienţii de partid. Orice firmă, chiar dacă nu are activitate în domeniul turismului, poate să liciteze pentru închirierea plajelor și după aceea să subînchirieze la altă firmă. În plus, sub pretextul că ABADL nu are timpul necesar de a organiza licitaţia, aceasta va avea loc la Bucureşti, organizată direct de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, astfel încât să câştige cine trebuie", a declarat atunic, Remus Negoi. Senatorul făcea referire la o suprafață de 2.155.365 mp, adică vreo 215 hectare de plajă nou înființată prin lucrări de înnisipare cu fonduri europene.
 
Cine este Corvin Nedelcu?
 
El este autorul de facto al Ordonanţei de Urgenţă nr. 77 din 30 iunie 2010 „privind unele măsuri în domeniul tineretului şi sportului", act care a permis închirierea şi concesionarea bazei materiale aferente tineretului şi sportului românesc şi gestionată de ANST, al cărei secretar general a fost la un moment dat.

Nedelcu a fost cadru militar până în 1991, apoi angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază.

După „lăsarea la vatră", Nedelcu a devenit consilier juridic la Upetrom 1 Mai Ploieşti.

În acest context apare legătura cu omul de afaceri, Gabriel Comănescu.

Upetrom a fost privatizată în favoarea societăţii Aquafor Internaţional, deţinută de o societate controlată de FSLI Petrom Foserco SA, care, la rându-i, era controlată de RPT Oil a lui Comănescu.

De altfel, Nedelcu a fost angajatul firmelor Upetrom şi Aquafor Internaţional până în 2008.
 
Upetrom 1 Mai SA Ploiești, deținută de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a intrat în faliment

 Pe data de 11 august 2017, instanța a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței.

Judecătorii Secției a II-a civilă, de contencios administrativ si fiscal din Tribunalul Prahova a decis intrarea în faliment a companiei Upetrom 1 Mai SA Ploiești deținută de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Societatea face parte din Grup Servicii Petroliere, companie controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu. Unitatea a fost înființată în 1908, sub numele de „Societatea de Reparaţii Foraj”, având ca obiect principal de activitate „fabricarea utilajelor pentru extractie şi construcţii”, fiind una dintre perlele economiei românești în ultima sută de ani. Comănescu a cumpărat fabrica 1 Mai de la Ploiești în 2001, reușind astfel să pună mâna pe un teren în suprafață de 650.000 de metri pătrați, mai mult de cât suficient, întrucât unitatea își desfășura activitatea pe 100.000 de metri pătrați.

Potrivit Confidas.ro, omul de afaceri Gabriel Valentin Comănescu figurează în aproape 30 de societăți comerciale, respectiv:
 
Grup Servicii Petroliere Shipyard SRL   
Euro Shipping Logistic SRL
GSP Power SRL
GSP Offshore SRL
Izvor Md Crîngu SRL
Tehnoconstruct Marine Operations SRL
Grup Servicii Petroliere Logistic SRL
Grup Servicii Petroliere SA
Forasol SRL
Upetrom Group Management SRL
Texrom Well Management SRL
GSP Eurom Upstream SRL
Comproiect 92 SA
Grup Servicii Petroliere Catering SRL
Vega Turism SA
Redivivus Green Farm SRL
Vega Travel International SRL
Grup Servicii Petroliere Engineering SRL
SPG Archivator SRL
Green County SRL
Ginoimpex SRL
SPG Medical Emergencies SRL
Grup Servicii Petroliere Training SRL
Redivivus Energy SRL
Energy Transition SRL
UGM Energy Trading SRL
Vega Offshore SRL
Upetrom 1 Mai Trading SRL
Upetrom 1 Mai Manufacturing SRL
 
 
Nedelcu, executat de Ponta şi lăsat fără atribuţii
 
Imediat după căderea Guvernului Boc, pe 21 mai 2012, noul premier Victor Ponta a semnat decizia privind aplicarea mobilităţii pentru Corvin Nedelcu, din funcţia publică corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici de secretar general al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în funcţia publică de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Potrivit site-ului www.roncea.ro, Corvin Nedelcu figura ca membru al Lojei Izvorul Înţelepciunii.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Senatorul USR, Remus Negoi avertizează că se pregătește o „licitaţie cu dedicaţie pentru atribuirea sectoarelor de plajă de pe litoral"
 
Fostul secretar general al MECT, Corvin Nedelcu, omul din sediul lui MRU „Naşul" Comănescu, pe lista sponsorilor Iniţiativei Civice de Centru Dreapta?!

Upetrom 1 Mai SA Ploiești, deținută de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a intrat în faliment
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii