Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faleza dintre Cazinoul din Eforie Sud şi Capul Turcului o ia la vale! Ce măsuri se stabilesc (document)

ro

23 May, 2018 00:00 6175 Marime text
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) anunţă organizarea unei proceduri de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de „Expertiza tehnică la lucrările «Eforie Sud - consolidare şi amenajare faleza» pe sectorul cuprins între zona Cazinou şi Capul Turcului“, parte integrantă din investiţia „Lucrări de consolidare şi amenajare faleză pe sectorul cuprins între Cazinou şi capul Turcului“. Valoarea estimată a contractului este de 25.000 de lei. Data limită pentru depunerea ofertei: 31.05.2018. Investiţia „Lucrări de consolidare a falezei în zonele Eforie Nord şi Eforie Sud“ a fost promovată prin Hotărârea de Guvern nr. 903/07.08.2007. Antreprenorul general este Lescaci Com SRL, proiectant - SC Aquaproiect SA Bucureşti, diriginte de şantier - SC Supervision Construction SRL.
 
Amplasamentul lucrărilor ce fac obiectul proiectului Lucrări de consolidare a falezelor în zonele Eforie Nord şi Eforie Sud se află în zona localităţilor Eforie Nord şi Eforie Sud, execuţia acestora demarând în anul 2009. Lucrările din zona Eforie Sud - Consolidare şi amenajare faleză în lungime de 2.000 metri au fost finalizate şi recepţionate, prin procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nr. 21781 din 07.11.2013 având un termen de garanţie de 24 luni de, conform Contractului de lucrări nr. 1 din 30.04.2008. Lucrările din zona Eforie Sud, prin „Dispoziţia de şantier nr. 4 - Refacerea şi Consolidarea Falezei - Zona „Cazinou - Capul Turcului“, sunt localizate conform documentaţiei între profilele P1A, P1B şi P1C, pe o lungime de aproximativ 120 de metri.
 
În data de 05.12.2014, pe zona falezei Eforie Sud, în dreptul Cazinoului din localitatea Eforie Sud, s-a constatat apariţia unor fisuri şi deplasarea în plan orizontal şi vertical a dalelor de beton ce alcătuiesc aleea pietonală Ia partea superioară a falezei. Fenomenul de alunecare a taluzului Ia partea superioară a falezei pe o lungime de aproximativ 50 m a continuat, conducând la fisurarea zidului de sprijin de la partea inferioară a falezei, fapt constatat în data de 28.01.2015. Pe 16.02.2015 se constată dislocarea şi deplasarea zidului de sprijin prevăzut la partea inferioară a falezei.
 
SC Aquaproiect SA, în calitate de proiectant, a emis în data de 03.03.2015 o notă de informare prin care sunt aduse la cunoştinţă investigaţiile care au fost făcute în vederea identificării potenţialelor cauze care au favorizat apariţia fenomenului de alunecare. În data de 20.04.2015, în urma investigaţiilor efectuate în perimetrul de interes, SC AQUAPROIECT SA a informat printr-o adresă despre imposibilitatea stabilirii cu exactitate a factorilor ce au concurat la apariţia fenomenelor locale de tasări şi fisuri apărute în corpul taluzului, recomandând o investigare mai în detaliu prin realizarea unei expertize tehnice.
 
Lucrările executate în zona „Cazinou - Capul Turcului“ au constat în următoarele:
- realizarea unei rigole de colectare a apelor de pe taluz;
- realizarea unui prism de piatră învelit în geotextil, în spatele rigolei;
- pozarea unor barbacane DN 200 în peretele rigolei;
- realizarea umpluturilor în straturi de maxim 30 cm, până la cota trotuarului;
- consolidarea taluzului prin montarea unei saltele antierozionale fixate cu ancore din PC52.
 
În prezent, zona este instabilă, fenomenul de alunecare are o evoluţie continuă, zidul de sprijin executat la partea inferioară a falezei fiind dislocat datorită împingerii masivului de pământ antrenat.
 
Scopul aplicării prezentei proceduri este atribuirea contractului de achiziţie publică de prestări servicii - Expertiză tehnică pentru obiectivul de investiţii „Lucrări de consolidare a falezelor în zonele Eforie Nord şi Eforie Sud, consolidare faleză în lungime de aproximativ 120 de metri între Cazinou şi Capul Turcului“.
 
Prin realizarea acestei expertize tehnice de specialitate se urmăreşte verificarea rezistenţei şi stabilităţii construcţiilor existente şi propunerea de măsuri imediate de punere în siguranţă a acestora, precum şi a măsurilor ulterioare de intervenţie necesare. Ţinând cont de dinamica accelerată a degradării lucrărilor de consolidare şi amenajare faleză, executate în zona Eforie Sud, se propune realizarea în regim de urgenţă a unei expertize tehnice de specialitate.
 
În secţiunea Documente, puteţi consulta caietul de sarcini al achiziţiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii