Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„E foame de bani, băieți. Lumea tre' să știe ce fel de băieți sunteți!” Administrația Chițac vrea să transforme și stațiile de autobuz în panouri publicitare (DOCUMENTE)

ro

31 Jan, 2023 00:00 5008 Marime text
  • Consilierii locali municipali vor vota în ședința de marți, 31 ianuarie un proiect de hotărâre pentru completarea HCL nr. 105/2021 privind aprobarea Regulamentului Local de Publicitate la nivelul municipiului Constanța
  • Potrivit proiectului, vezi secțiunea „documente”, stațiile de călători unde mijloacele de transport în comun opresc pentru a prelua sau debarca călătorii, pot reprezenta amplasamente și pot fi utilizate ca suport de publicitate pentru panourile amplasate pe acestea sau care fac parte din componenta acestora
  • 100 de astfel de locații, vor fi incluse într-o nouă anexă Ia Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța, dacă aleșii locali vor fi de acord cu acest proiect și îl vor aproba
  • Este vorba despre noile adăposturi modulare pentru stații de autobuz, unele dintre ele deja amplasate, iar altele urmează să fie amplasate
 

 
Consilierii locali municipali vor vota în ședința de marți, 31 ianuarie un proiect de hotărâre pentru completarea HCL nr. 105/2021 privind aprobarea Regulamentului Local de Publicitate la nivelul municipiului Constanța.

Potrivit proiectului, vezi secțiunea „documente”, stațiile de călători unde mijloacele de transport în comun opresc pentru a prelua sau debarca călătorii, pot reprezenta amplasamente având destinația montării de adăposturi destinate pubiicului/stații de autobuz (adăposturi modulare pentru stații de autobuz) și pot fi utilizate ca suport de publicitate pentru panourile amplasate pe acestea sau care fac parte din componenta acestora, în conformitate cu prevederile Legii nr.185/2013 republicată și HCL nr. 105/2021.
 
100 de astfel de locații, vezi secțiunea „documente” vor fi incluse într-o nouă anexă Ia Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța, dacă aleșii locali vor fi de acord cu acest proiect și îl vor aproba.
 
Este vorba despre noile adăposturi modulare pentru stații de autobuz, unele dintre ele deja amplasate, iar altele urmează să fie amplasate.
Anul trecut, Primăria a organizat licitație publică pentru închirierea, pe o perioadă de 5 ani, a amplasamentelor, respectiv terenuri și stâlpi, ce aparțin domeniului public al municipiului Constanța, identificate cu număr cadastral și valoare de inventar, grupate în 5 pachete potrivit Regulamentului local de publicitate la nivelul municipiului Constanța adoptat în 2021.
 
Pachetele au cuprins locații de pe tot teritoriul municipiului Constanta pe care se vor amplasa mijloace publicitare de tipul: panouri publicitare luminoase, ecrane publicitare, totemuri indicatoare și indicatoare publicitare direcționale.


Ce propune Regulamentul. Reguli generale privind stabilirea zonelor de publicitate 

Pe raza municipiului Constanța, potrivit Regulamentului în vigoare au fost delimitate zonele de publicitate astfel: zonele de publicitate restrânsă (ZR1, ZR2): a)ZR1ultracentrală în care se impun restricții severe.

Din ZR1 fac parte: „Zona Peninsulară Constanța”, „Zona Comercială Centrală”, „Zona de protecție Hotel Rex” - stațiunea Mamaia, „Zona de protecție Vila Regală” - stațiunea Mamaia, „Zona de protecție Cazinoul Mamaia” - stațiunea Mamaia, „Zona Sat Vacanță”, precum și construcțiile supraterane reprezentând monumente istorice clasate sau aflate în procedură de clasare potrivit legii, (clădirile și monumentele de for public) și zona lor de protecție.

Până la delimitarea prin studii de specialitate a zonelor de protecţie a valorilor de patrimoniu cultural, se consideră zone de protecţie a monumentelor istorice suprafaţa delimitată cu o rază de 100 metri, măsurată de la limita exterioară a terenurilor aferente monumentelor istorice; parcuri și grădini (așa cum sunt definite în Legea nr. 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor) De exemplu: Parc Tăbăcărie, Parc Teatru, Parc Tomis II, Parc Gară și spațiul verde învecinat, Parc Casa de Cultură, Parc Poarta 6, Parc Arheologic Primărie, Parc Carol I, Parc Piața Farului, Parc Procuratură, Parc Dragoslavele, Parcul Viitorului, Parcul Rotterdam, Zona Pod 3-300, Scuar Tribunal, Piața Ovidiu, Promenadă Faleză Cazino, Promenadă Stațiunea Mamaia;olacurile cu zonele lor de protecție de 5 metri.

Din ZR2 fac parte: situlurban „Zona cartierul românesc" (cod CT-II -s-B-02832 si cod CT-II -s-B-02811 – LMI); sit urban cod CT-II -s-B-02842- LMI ce constituie a doua etapă de dezvoltare a orașului modem, precum și clădirile și ansamblurile cu valoare arhitecturală, ambientală și memorială, după cum urmeză: o zona de coastă, așa cum este stabilită în HCL nr.292/2005 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - Zona de coastă a Mării Negre - Etapa I- Creșterea atractivității turistice a falezei Tomis- Mamaia, municipiul Constanța; arterele principale de circulație - În Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Polul de creștere Constanța sunt stabilite arterele principale de circulație: Bulevardul Tomis (partea E60), Bulevardul Mamaia, Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu/ Bulevardul 1 Decembrie1918/ Bulevardul 1 Mai (E60/ DN39), Bulevardul I.C. Brătianu (DN3), Bulevardul Aurel Vlaicu (E87/ DN3C/ DC86), Bulevardul Ferdinand, Strada Mircea cel Bătrân, Strada Soveja, Strada Dezrobirii, Strada Baba Novac.
 
*versul din supratitlul materialului aparține trupei La Familia /piesa „Foame de bani”.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Unde vor fi amplasate primele panouri publicitare potrivit noului Regulament adoptat de Consiliul Local Constanța?

Care sunt solicitările industriei de publicitate în contextul adoptării unui nou regulament privind panotajul în municipiul Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii