Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După aprobarea organigramei, Primăria Constanţa renunţă la concursurile de promovare pe posturi Făgădău - „Cine înţelege va continua, cine nu, va fi înlocuit!“ (document)

ro

01 Aug, 2017 00:00 6702 Marime text
Odată cu stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa şi din serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local Municipal şi aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, care conţine modificări substanţiale în toate cele 13 direcţii ale Primăriei, edilul-şef al Constanţei, Decebal Făgădău, anunţă începerea „curăţeniei“ în interiorul instituţiei.
 
„Activitatea în administraţie trebuie să vizeze performanţa, voi demonta mitul «tătucului» şi al angajaţilor care se identifică cu instituţia. Cine înţelege să-şi facă treaba va continua, cine nu, va fi înlocuit. Vreau să fiu foarte clar, nu se măreşte organigrama şi nici alocarea bugetară aferentă acesteia. Probabil, unii colegi nu vor fi mulţumiţi de faptul că, pentru a rămâne în instituţie, vor fi obligaţi să susţină testări. Renunţăm la concursurile de promovare pe post şi trecem la concursuri de angajare. Avem nevoie de 200 de oameni care să vină în administraţie“, a precizat Decebal Făgădău.

Făgădău devine cu bună ştiinţă „impopular“ 

În viitorul apropiat, planurile de schimbare a atitudinii faţă de oraş ale edilului-şef îi vizează şi pe constănţeni, nu doar pe angajaţii Primăriei. Astfel, Decebal Făgădău a anunţat: „Nu voi mai fi extrem de popular printre constănţeni. Voi vorbi în următoarea perioadă mai puţin despre sărăcie şi mai mult despre dezvoltare. După ocuparea celor 100 de posturi de poliţişti locali în organigrama Primăriei, toate gesturile lipsite de educaţie şi civism vor fi sancţionate, de la aruncarea gunoaielor pe spaţiul public, până la neîngrijirea terenurilor din dreptul blocului sau banalele coji de seminţe, care, la ora actuală, populează parcurile oraşului. V-aţi prins! Este vorba despre amenzi pe care constănţenii certaţi cu bunele maniere le vor încasa de la poliţiştii locali ce vor patrula prin tot oraşul“.
 
De asemenea, este vizată şi modificarea regulamentului privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului.
 
Noua organigramă a aparatului primarului o puteţi consulta în secţiunea „Documente“. Menţionăm că opoziţia din Consiliul Local Municipal nu a votat-o, acuzându-l pe iniţiatorul ei, Decebal Făgădău, de lipsă de transparenţă.

Citeşte şi: 

Făgădău - „După 16 ani, Primăria Constanţa va avea o organigramă nouă şi funcţională!“ Ce departamente se înfiinţează, ce posturi se restructurează? (document)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii