Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din PSD în PC, candidat la CJC, sau cum se conspiră în interiorul USL Tit-Liviu Brăiloiu râvneşte la funcţia lui Nicuşor?!

ro

17 May, 2011 20:34 4423 Marime text

cap_1.jpgAnunţul privind candidatura fostului pesedist Tit-Liviu Brăiloiu la şefia CJC, din partea PC, a fost catalogat ca „o prostie" de către social-democraţi. „Nu cred. Liviu care e în echipa noastră cu Nicu şi cu Radu...", a afirmat Cristinel Dragomir

Nominalizarea fostului prefect Tit-Liviu Brăiloiu drept candidatul Partidului Conservator pentru şefia Consiliului Judeţean Constanţa ridică multe semne de întrebare în sânul Uniunii Social-Liberale la Constanţa, cu atât mai mult cu cât lumea se aştepta ca USL să iasă la rampă cu anunţarea candidaturii lui Nicuşor Constantinescu la şefia CJC.

Nu se ştie deocamdată dacă PC a dat astfel un semnal de independenţă în cadrul USL, dacă este vorba despre un anunţ de candidatură ajutător pentru Constantinescu, de o conspiraţie sau mai degrabă despre tensiuni în sânul Uniunii. Am încercat să aflăm de ce a fost anunţată candidatura reprezentantului PC la şefia CJC înainte ca PSD-ul să o facă şi, mai ales, de ce a fost nominalizat Tit-Liviu Brăiloiu, despre care se ştie că a fost membru al PSD candidând în 2008 pentru un mandat de senator în Colegiul senatorial nr. 1 din partea PSD. Mai mult decât atât, Brăiloiu a fost şi prefect al Constanţei fiind susţinut în această funcţie tot de către PSD.

Preşedintele organizaţiei judeţene PC Constanţa, Ion Mincă, ne-a declarat că începând de luni, numele lui Tit-Liviu Brăiloiu a fost inclus într-un sondaj de opinie alături de ceilalţi candidaţi ai partidelor, pentru a se stabili ce şanse ar putea avea new-entry-ul în PC la şefia CJC.

Mincă: „Nicuşor n-are de ce să se supere"

„În fiecare judeţ, toate cele trei partide (n.r. PNL PSD şi PC) vin cu un candidat propriu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar noi l-am propus pe Liviu Brăiloiu. În urma sondajelor, pentru că fiecare partid va avea sondajul său, urmează să fie stabilit candidatul USL la Consiliul Judeţean. Va fi desemnat cel care se va situa cel mai bine în preferinţele electoratului", a precizat preşedintele PC Constanţa. Ion Mincă a afirmat că, în opinia sa, nimeni nu trebuie să se supere din cauza desemnării lui Liviu Brăiloiu ca şi candidat al PC pentru CJC. „Nimeni nu trebuie să se simtă lezat, nici măcar Nicuşor Constantinescu, pentru că avem un candidat în această competiţie. În plus, nu s-a dus la un partid de 20-30%, a venit la noi, adică tot în ograda noastră este, a USL. Eu vreau să creştem în judeţ, iar venirea lui Liviu Brăiloiu poate contribui la obiectivul nostru: o creştere de până la 10% sau chiar 15%", a adăugat şeful conservatorilor constănţeni.

Tit_-_Liviu_Brailoiu.jpgDragomir: „Candidatul la CJC este Nicuşor. Punct!"

Secretarul executiv al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, ne-a declarat că, în opinia sa, anunţul privind candidatura lui Brăiloiu la şefia CJC este o prostie, pentru că „USL are un singur candidat la preşedinţia consiliilor judeţene şi municipiile reşedinţă de judeţ, având liste comune doar pentru consilierii locali ai acestor municipii şi pentru consilierii judeţeni". „Noi avem propunerea noastră pentru şefia Consiliului Judeţean Constanţa: Nicuşor Daniel Constantinescu. Punct! Iar candidatul pentru municipiul Constanţa este Radu Ştefan Mazăre", a subliniat Cristinel Dragomir. Social-democratul crede că Liviu Brăiloiu nici n-ar fi ştiut că a fost desemnat drept candidat al PC pentru CJC. „Dar Liviu a fost întrebat? Tre' să mai vrea şi omul. Dar nu cred. Liviu care e în echipa noastră cu Nicu şi cu Radu... (n.r. Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre)", a afirmat Dragomir, negând că Liviu Brăiloiu s-au fi îndreptat către PC din cauză că s-ar fi certat cu echipa Mazăre-Constantinescu. Potrivit lui Ion Mincă, Liviu Brăiloiu s-a înscris în PC pe 1 mai şi nu ar fi fost înregimentat politic. Precizăm că protocolul de colaborare al USL se stipulează faptul că partidele partenere nu au voie să-şi fure membrii între ele. De asemenea, Cristinel Dragomir ne-a declarat că Brăiloiu a părăsit PSD în momentul când a devenit prefect al Constanţei, adică în 2009.

De precizat că am încercat să-l contactăm telefonic şi pe Tit-Liviu Brăiloiu, însă nu am reuşit, acesta fiind, se pare, plecat din ţară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pastaie 18 May, 2011 23:37 Omul este diabolic fratilor,se hraneste cu tot felul de combinatii se vede cand ministru mai nou sef de cjc a fost si prefect,unde esti tu ceausescule sa-i vezi pe diletantii astia ce au ajuns.
  • constantean 18 May, 2011 08:31 Un golan de 2 lei ca si prietenul lui Mazare.S-a gandit el peste noapte sa condideze la consiliul judetean sa mai traga niste tunuri.Oare oameni seriosi si de valoare nu mai avem in CONSTANTA ???
  • maria 18 May, 2011 07:36 D-lor. deja ati inceput sa va scoateti ochii, alt specimen mai bun nu ati gasit, ce naiba asta a cazut in cap de pe motorul lui de nenumarate ori, chiar credeti ca ne dorim asa ceva... va inselati. Ganditi-va la oameni seriosi nu la haiduci din astia toti enumerati mai sus!!!!!!!!