Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Conturi despre controlul pe care nu l-a efectuat la RAJDP „Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a trasat rezoluţia «nu sunt de acord»”

ro

07 Aug, 2013 00:00 4173 Marime text
La jumătatea lunii iulie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, declara că a contestat un raport pe care Curtea de Conturi l-ar fi întocmit ulterior unui control efectuat la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. Preşedintele CJC spunea, la momentul respectiv, că este contrariat de faptul că acel control ar fi fost derulat de angajaţi ai Camerei de Conturi Brăila: „Toate programele USL cu care am câştigat alegerile şi pe care le continuăm şi astăzi sunt ilegale în opinia domnilor de la Curtea de Conturi. Dar, atenţie! Culmea că nu-s din Constanţa, sunt din Brăila. Domnii auditori sunt funcţionari publici de la Curtea de Conturi Brăila. Ce competenţe au auditorii angajaţi ai Curţii de Conturi Brăila la Constanţa?!?”.

Cine s-a ocupat sau trebuia să se ocupe de controlul de la RAJDP Constanţa? Căci amintim în acest context că, potrivit Curţii de Conturi, controlul nu a avut loc. „Potrivit programului anual de activitate, aprobat de plenul Curţii de Conturi a României, în perioada 7.05.2013 - 28.06.2013 Camera de Conturi Constanţa avea programată o acţiune de control la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa cu tema «Controlul situaţiei, evoluţiei şi modului de administrare a patrimoniului public şi privat al unităţilor administrativ-teritoriale de către regii autonome de interes local»”, se menţionează într-un răspuns al Curţii de Conturi la o solicitare în baza Legii 544/2001 a cotidianului ZIUA de Constanţa.

În acelaşi răspuns se precizează şi că „la data de 22.04.2013 a fost notificată de către Camera de Conturi Constanţa, Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa fiind înştiinţată de faptul că trebuie să pună la dispoziţia echipei de control formată din auditori publici externi ai Camerei de Conturi Constanţa, auditori publici externi din structura centrală a Curţii de Conturi, respectiv din cadrul Departamentului «Coordonarea verificării bugetelor unităţilor administrativ-teritoriale», documentele şi informaţiile prevăzute în lista anexă la notificare”.

Nicuşor Constantinescu susţinea, de asemenea, sus şi tare că acest control a avut loc: „Eu să nu permit? Păi, dacă nu permit controlul, cum au făcut raport de control?!?”. Totuşi, Curtea de Conturi a României subliniază: „Facem menţiunea că directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (n.r. Adrian Gâmbuţeanu) a transmis preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, o copie după notificarea Camerei de Conturi Constanţa, acesta din urmă trasând rezoluţia «nu sunt de acord»”. „La prezentarea echipei de control a Curţii de Conturi a României la sediul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa pentru deschiderea misiunii, aceasta nu a primit documentele solicitate prin notificare, conducătorul regiei motivând lipsa acordului preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa”, subliniază Curtea de Conturi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii