Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:55 02 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel a decis că blocul ridicat lângă sediul IPJ nu încalcă legea. Prefectura a pierdut procesul. Consiliul Local Municipal Constanța cere daune în instanță! (documente)

ro

15 May, 2020 21:34 3944 Marime text

Consiliul Local Municipal cheamă în judecată Instituția Prefectului județului Constanța, într-un dosar care are ca obiect un alt proces, pierdut de Prefectură și care viza atacarea unui Plan Urbanistic de Detaliu.

Noul dosar, nr. 9364/212/2020 a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, secția contencios-administrativ și fiscal.
Consiliul Local Municipal solicită astfel cheltuieli de judecată în sumă de 190,584 lei într-un dosar în care Prefectura Constanța a atacat și a pierdut Planul Urbanistic de Detaliu aprobat prin HCLM nr. 125/2007, potrivit Biroului de presă al Primăriei Constanța. Hotărârea vizează PUD contruire imobil locuințe S+P+10E cu spații comerciale la parter, pe strada Renașterii nr. 2, teren în suprafață de de 701,74 mp, proprietate SC Satu& Fase SRL. Blocul a fost ridicat de SC Blue Bike Development SRL şi se află chiar lângă sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Dosarul (4089/118/2018) a fost soluţionat în primă instanţă de către judecătorii din cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanţa, în sensul respingerii acţiunii formulate de reclamantul Prefectul judeţului Constanţa, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa, ca prescrisă.
Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată de Prefectura Constanţa la Curtea de Apel Constanţa, care a pierdut procesul.  

Potrivit referatului nr. 22221/20.02.2007, teritoriul cuprins în studiu face parte din subzona locuinţelor individuale în regim maxim de înălţime P+2E conform PUG. Tot din referatul nr. 22221/20.02.2007 mai reiese că terenul este liber de construcţii şi că zona nu are valoare peisagistică.
 
„Terenul studiat, în suprafaţă de 701,74 mp, se află în municipiul Constanţa. Terenul urmăreşte aliniamentul la intersecţia străzii Renaşterii cu bd. Mamaia cu o deschidere de 34,04/17,27 m. Pe acest amplasament se propune realizarea unei construcţii noi cu regim de înălţime S+P+10E cu destinaţia de imobil locuinţe - 40 apartamente. Proiectul propune amenajarea subsolului şi parterului ca parcare pentru 38 autoturisme: 22 locuri la subsol şi 16 locuri la parter, organizate în sistem Klaus, baterii de 2 autovehicule. Accesul în parcare se va face dinspre strada Renaşterii. Proiectul propune amenajarea la parterul imobilului a două spaţii comerciale cu acces dinspre bulevardul Mamaia“, potrivit referatului nr. 22221/20.02.2007.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, SC Satu & Fase SRL are sediul social pe bulevardul Mamaia, iar ca asociaţi îi găsim pe Cristian Ion Serghie (unul dintre cei mai prolifici oameni de afaceri ai epocii Mazăre), cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%, şi Falkoneti Properties LTD, din Cipru, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%. 
Numele lui Cristian Ion Serghie este legat, potrivit informaţiilor disponibile la Registrul Comerţului, de următoarele firme: Est Capital D.V. SRL, Florypet Global Design SRL, Invest Consult Services SRL, Luxury House Construction SRL, Owen Five SRL Constanţa, Tomrad Communications SRL, dar şi în mai multe societăţi radiate - ACT Consulting Services 2004 SRL, M&D Farers Invest SRL, Owen Five SRL Călăraşi, SC Mamaia Luxury Construction SRL, Quadrifoglio SRL, Quality House SRL.

 
Citește și:

Prefectura Constanţa nu renunţă la proces! Cere anularea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal. Vizat, blocul din coasta Poliţiei

Ce răspuns a primit Blue Bike Development SRL de la Primăria Constanța. Este vizat blocul de zece etaje de lângă IPJ
 
Printre asociaţi, fostul partener al lui Giurgiucanu Blue Bike Development SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanţa
 
Bloc de zece etaje, cu spaţii comerciale la parter Prefectura Constanţa a cerut prea târziu anularea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii