Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cui aparţine apartamentul „groazei"? Afacerist turc executat silit, ghinionistul în cazul Lara Şaban (galerie foto)

ro

31 May, 2012 02:37 6043 Marime text
cap_1_buna.jpgJudecătoria Constanţa a admis cererea formulată de Bank Leumi România SA, dispunând învestirea cu formulă executorie a biletului la ordin seria DAFB3AA nr. 0011505 emis la data 30.09.2010 de către M&M Kuris SRL. Documentul a fost emis în favoarea unităţii bancare şi garantat de Murat Kuris şi Simona Kuris, pentru suma de 85.000 de euro, cu scadenţa la data de 30.09.2011, refuzat la plată pentru lipsă totală de disponibil

Lara Şaban, de 27 de ani, femeia ucisă, din câte se pare, cu o lovitură de ciocan, a fost înmormântată ieri, în Cimitirul Central Musulman din municipiul Constanţa. În continuare, Gilberto Ghiunal Şaban, fratele Larei, şi George Davidescu, acuzaţi de moartea femeii, se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului Constanţa. Apartamentul în care se presupune că a avut loc crima se află, potrivit unor surse, într-un bloc situat aproape de intersecţia străzilor Mihail Kogălniceanu şi Cuza Vodă, la câţiva paşi de hotelul Traian. Din câte se pare, locuinţa în cauză este în fapt un apartament situat într-un bloc cu patru, iar ca proprietar apare Murat Kuris, un cetăţean turc care ar avea şi cetăţenie italiană. Sursele noastre arată că turcul administrează SC M&M Kuris SRL, unitate specializată în comerţul cu ridicata al fructelor şi legumelor. Contactat telefonic, Murat Kuris ne-a declarat că nu-i cunoaşte pe cei doi inculpaţi, însă a menţionat deţinerea unui apartament în zona hotelului Traian. Foarte interesant, apartamentul cetăţeanului turc cu cetăţenie italiană a fost ipotecat. Portalul instanţelor de judecată informează că Murat Kuris nu este străin judecătorilor, el figurând în câteva dosare civile.

Potrivit unor voci, Murat Kuris ar fi închiriat apartamentul unde ar fi fost ucisă Lara Şaban unui italian, protejat momentan de autorităţi. Acesta i-ar fi încredinţat locuinţa în cauză lui George Davidescu, închis, alături de Gilberto Ghiunal Şaban. După cum arătam mai sus, Murat Kuris conduce SC M&M Kuris SRL, unitate specializată în comerţul cu ridicata al fructelor şi legumelor. Potrivit Registrului Comerţului, firma are sediul pe strada Interioară III. În firmă apare Muhiddin Kuris, de 50 de ani, din Turcia, şi Murat Kuris, de 49 de ani, acesta din urmă fiind şi administrator. RECOM mai informează că prin SC M&M Kuris SRL, Murat Kuris vinde produse alimentare, nealimentare, menaj, cosmetice, articole de menaj şi papetărie.

Datele de bilanţ

Conform datelor de bilanţ, în 2010, firma, cu 13 salariaţi, a declarat o cifră de afaceri în valoare de 4.033.938 de lei, şi un profit brut de 51.978 de lei. În 2009, SC M & M Kuris SRL, cu 14 salariaţi, a derulat afaceri de 4.456.715 lei, în timp ce profitul brut a fost de 18.968 de lei. În 2008, cifra angajaţilor a revenit la 13, cea a cifra afacerilor a fost de 4.368.074 de lei, iar profitul brut a fost de 11.213 lei. Contactat telefonic, Murat Kuris ne-a declarat că nu-i cunoaşte pe cei doi inculpaţi, însă a menţionat deţinerea unui apartament în zona hotelului Traian.

Credit de 100.000 de lei

De altfel, conform contractului de credit nr. 41/07.07.2005, apartamentul în cauză este compus din patru camere, dependinţe şi boxă, înscris cu numărul cadastral Cod 2, 104/11 în cartea funciară cu nr. 19007, şi a fost ipotecat. Pe lângă acest bun, SC M&M Kuris SRL a mai ipotecat o casă, P+1, cu cinci camere, dependinţe şi garaj, înscris cu numărul cadastral 199/3 în cartea funciară numărul 573 a localităţii Afumaţi. De precizat că bunurile aduse garanţie fac obiectul unui contract încheiat, în 2007, cu numărul 50-065224, între Procredit Bank SA, sucursala Constanţa (creditor), în valoare de 100.000 de lei, rambursarea urmând a fi făcută în doi ani.

Dosarele cetăţeanului turc

Portalul instanţelor de judecată informează că Murat Kuris nu este străin judecătorilor, el figurând în câteva dosare civile. Unul dintre ele are numărul unic 25954/212/2011 şi a fost înregistrat pe data de 3 septembrie 2011. Obiectul cauzei a fost „investire cu formulă executorie BO", părţile fiind Bank Leumi România SA - Sucursala Constanţa (petent), M&M Kuris SRL (debitor), Murat Kuris (debitor) şi Simona Kuris (debitor). Pe data de 28 septembrie 2011, instanţa a admis cererea formulată de petenta Bank Leumi România SA, dispunând învestirea cu formulă executorie a biletului la ordin seria DAFB3AA nr. 0011505 emis la data 30.09.2010 de către M&M Kuris SRL. Actul a fost emis în favoarea petentei şi garantat de cei doi Kuris, pentru suma de 85000,00 Euro, cu scadenţa la data de 30.09.2011, refuzat la plată pentru lipsă totală de disponibil. Într-o altă cauză, tot Judecătoria Constanţa a admis încuviinţarea executării silite a lui Murat Kuris. De menţionat că SC M&M Kuris SRL apare şi în dosarul cu numărul unic 3516/212/2012, înregistrat la data de 14 februarie 2012, cu obiect „contestaţie la executare", materia juridică „Litigii cu profesioniştii". Părţile acestui litigiu sunt SC M&M Kuris SRL, prin administrator Murat Kuris (Contestator), în timp ce Administraţia Finanţelor Publice Constanţa este intimat. Procesul continuă şi în prezent, iar la ultima înfăţişare instanţa a luat act de cererea de amânare pentru imposibilitate prezentare, din motive de sănătate, formulată de reprezentantul convenţional al contestatoarei - avocat Dragoş Chilea şi pentru ca contestatoarea să depună la dosar dovada că s-a dispus suspendarea executării silite.

Revenind la cei doi suspecţi

Saban_-_apartament.jpg

De precizat că Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu doresc să fie supuşi unei testări poligraf, pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Dacă procurorul de caz acceptă solicitarea inculpaţilor, examenul de specialitate ar avea loc în Capitală. Un alt aspect care nu trebuie omis este că, vineri, Curtea de Apel Constanţa va judeca recursul formulat de cei doi împotriva deciziei Tribunalului, instanţă care a dispus arestarea lor pentru 29 de zile. Amintim că Tribunalul Constanţa a admis, pe data de 29 mai, propunerea formulată de Parchet privind arestarea preventivă a inculpaţilor pe o durată de 29 zile, începând cu data de 29 mai şi până la data de 26 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii