Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cine vrea Mazare sa-l asemuim (galerie foto)

ro

10 Apr, 2009 02:58 4547 Marime text

DESCHIDERE_Radu_Mazare_Fidel_Castro_jeep_09.jpgÎn megalomania lui, Che „el Comandante" Guevara, Fidel Castro, Al Capone şi James Bond sunt numai câteva dintre figurile emblematice pe care Radu Mazăre le-a idolatrizat de-a lungul vremii şi cu care s-a autoasemuit

Edilul Constanţei ne-a obişnuit ca apariţiile sale să fie surprinzătoare, dar şi... copiate. Fără un stil propriu bine conturat, Radu Mazăre a împrumutat, de-a lungul vremii, crâmpeie din personalitatea unor personaje care au lăsat urme adânci în istoria mondială sau a unora care au făcut vâlvă în cinematografie.

A pornit ca un revoluţionar Che Guevara. Îl vedeam la evenimentele pe care le organiza şi ne aşteptam în orice moment să auzim: „Viva la revolucion!". Personaj la modă într-o anumită perioadă, el Che a „populat" hainele tinerilor, dar nu şi minţile lor. Probabil că nu mulţi dintre cei care purtau inscripţionat pe haine chipul lui Guevara ştiau că a fost un revoluţionar de stânga, lider al regimului comunist cubanez şi insurgent sud-american. Însă nu s-au sfiit să-i preia avântul de revoltă. Şi Mazăre, asemenea. Probabil că spiritul lui Che l-a ajutat să-şi continue lupta asiduă, dar numai declarativă, pe care a dus-o împotriva preşedintelui Traian Băsescu. Însă copierea comandantului (lui Che Guevara i se spunea „el comandante") nu se opreşte aici. Radu Mazăre a declarat în nenumărate rânduri că este un împătimit fumător de trabucuri. Că le preferă în locul ţigaretelor normale şi că a prins gustul foilor de tutun rulate într-o vizită în Cuba. Evident, are şi o marcă preferată: Montecristo - produse în Cuba.

DESCHIDERE_Radu_Mazare_Al_Capone.jpgEl lider... Willys

De la militărosul costum de insurgent, Mazăre a schimbat personajul, dar nu şi registrul. Următoarea „ţintă" a copierii: Fidel Castro. Iar pasiunea pentru „el lider maximo" l-a şi costat. „Mă uitam la nişte fotografii cu Fidel Castro în Havana, într-un Willys", a spus Mazăre, povestind cum a ajuns proprietarul unui astfel de Jepp. Cu care poate fi văzut rulând pe străzile oraşului pe care îl păstoreşte cu mândrie. Iar milităria a fost dată jos din cui pentru a fi gata de războiul „cu slugile lui Băsescu", după cum a recunoscut. „Dacă nu s-ar fi terminat campania electorală, m-aş fi dus în costum militar, ca Fidel Castro. De vreo doi ani, ăsta e felul meu de-a mă îmbrăca: mai fancy. Acum, sunt voios că mi-am luat din Vietnam o şapcă cu stea roşie, de la trupele Viet Cong-ului, care i-au bătut pe americani", povestea primarul pentru revista Playboy.

DESCHIDERE_Radu_Mazare_James_Bond.jpgRadu Bond sau James Mazăre?!

De la Che şi Fidel a trecut la Al Capone şi la însemnele CCCP (URSS). Probabil din nevoia de a fi mai cizelat, mai stilat, Radu Mazăre şi-a făcut apariţia în 2008, chiar de ziua sa de naştere (5 iulie), la o expoziţie de maşini de epocă, îmbrăcat într-un costum ce a adus tuturor aminte de celebrul gangster Al Capone. Mândru nevoie mare, edilul a defilat pentru audienţă în piaţeta din faţa Cazinoului din Mamaia. Şi asta ca o repetiţie a ceea ce avea să urmeze: o prezentare de modă în toată regula pentru designerul Mihaela Drafta. Şi nu oricum, ci personificându-l pe Bond. James Bond. Sau nu, pardon... Radu. Radu Mazăre. Că nu dădea bine să spună Mazăre. Radu Mazăre. Suna oricum, numai a agent secret nu. În orice caz, primarul ne arată mereu că este un individ cameleonic, dar şi un bun copiator de stiluri, atât vestimentare, cât şi comportamentale. Nu ne rămâne decât să aşteptăm, să vedem cu ce ne mai uimeşte.

{mos_ri:Mazare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un mascarici 10 Apr, 2009 22:30 un mascarici