Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CS Fotbal Club Farul Constanța a „marcat“ zece ani de la intrarea în insolvență. Acum, clubul e în faliment

ro

15 Jul, 2020 00:00 2547 Marime text

  • Nu lipsit de interes este faptul că așa-numita cifră a fiarei, 666, a fost prezentă încă de la începuturile clubului în existența sa.

  • În temeiul HG 666/12.07.2001, Clubul Sportiv a primit în folosință gratuită un imobil constând în teren de fotbal, terenuri de antrenament și pavilion administrativ.

  • În urmă cu doar câteva zile, s-au împlinit zece ani de când Tribunalul a decis intrarea în insolvență a clubului.

 
„Aniversare“ cu gust amar pentru toți constănțenii ale căror inimi sunt încă luminate de CS Fotbal Club Farul. Nu mai departe de acum câteva zile, s-au împlinit zece ani de când clubul sportiv a intrat în insolvență. Decizia a fost pronunțată în dosarul cu numărul 6194/118/2010, aflat încă pe rolul Secției a II-a civile a Tribunalului Constanța. Cinci ani mai târziu de la deschiderea procedurii insolvenței, în octombrie 2015, CS Fotbal Club Farul Constanța a intrat în faliment.
 
Următoarea înfățișare în dosarul de faliment a fost programată de judecătorii Tribunalului Constanța să se desfășoare la data de 2 noiembrie 2020, de la ora 11.00, la completul F8. Potrivit datelor oficiale, acesta este cel de-al 63-lea termen în proces.
 
Așa cum am menționat în edițiile anterioare, dosarul, căruia i-a fost atribuit indicativul 6194/118/2010 a fost înregistrat inițial pe rolul Secției a II-a civile a Tribunalului Constanța la data de 17 mai 2010.
 
La scurtă vreme de la înregistrare, respectiv pe 28 iunie 2010, Tribunalul Constanța a dispus deschiderea procedurii insolvenței față de Clubul Sportiv FC Farul Constanța, prin sentința civilă 4208 din data de 28 iunie 2010.
 
Cinci ani mai târziu, după luarea acestei măsuri, pe data de 12 octombrie 2015, judecătorii Tribunalului au dispus începerea procedurii falimentului debitorului Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanța. Totodată, s-a hotărât dizolvarea societății debitoare și ridicarea dreptului de administrare al debitorului.
 

Folosință gratuită, pentru 49 de ani

 
Este de menționat aici faptul că, așa cum arătam în edițiile anterioare, în iulie 2001, Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanța i s-a aprobat darea în folosință gratuită pe o perioadă de 49 de ani a unui imobil proprietate publică a statului, care se afla în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului.
 
Concret, așa cum se arată în HG nr. 666/12.07.2001, publicată în Monitorul Oficial nr. 423/30.07.2001, s-a aprobat darea în folosință gratuită pe o perioadă de 49 de ani Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanța a unui imobil proprietate publică a statului, aflat în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului.
 
Concret, în temeiul HG 666/12.07.2001, ministerul anterior precizat a transmis în folosința gratuită a Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanța, în baza protocolului nr. 2528/17.08.2001, imobilul ce constă în:


a) teren principal de fotbal - suprafață cu gazon = 7.591,84 mp
b) teren antrenament fotbal - suprafață cu gazon = 6.710,69 mp
c) teren antrenament fotbal - suprafață cu zgură = 6.018,21 mp
d) pavilion administrativ compus din: subsol (cinci vestiare juniori, două magazii pentru materiale și una pentru alimente, o spălătorie, un vestiar pentru îngrijitoare, cu grup sanitar) - parter (restaurant, bucătărie, două vestiare cu grupuri sanitare, saună, club analiză, două magazii și un atelier de reparații echipament sportiv, cabinet medical, birou plus trei camere, magazin de prezentare articole sportive), etajul I (sală de forță, saună, patru cabinete medicale cu două grupuri sanitare, două vestiare pentru juniori cu grupuri sanitare și dușuri, birou antrenor, sală de protocol, cu două vestiare pentru îngrijitoare, sală de conferințe, sală de mese pentru protocol cu grup sanitar, birou președinte cu secretariat, birou contabil-șef), etajul al II-lea (15 camere de cazare sportivi, cu grupuri sanitare și dușuri, trei magazii din care două arhivă de presă).
 
De asemenea, Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanța a mai primit tribune stadion principal cu următoarele spații sub tribune:
- tribuna A - latura de sud (patru ateliere de lucru cu grup sanitar, birou cu grup sanitar)
- latura de nord (două ateliere și un grup sanitar)
- tribuna B (cinci camere cu două holuri, trei încăperi cu grupuri sanitare, două magazii)
- tribuna peluză nord (magazie pe toată suprafața de sub peluză)
- tribuna oficială (subsol: magazii+casa liftului, demisol: două săli protocol cu două grupuri sanitare, terasă, două magazii, parter: trei camere protocol, cabină TV, încăperi pentru oficiali, stație de amplificare, grup sanitar)
- tribună stadion 2 antrenament
- nocturnă stadion (patru stâlpi de beton armat cu căi de acces și incinte la baza lor, instalație de iluminat cu tot echipamentul aferent de funcționare tablouri de distribuție a energiei electrice, traseu cabluri, corpuri de iluminat), centrală termică, tunel acces jucători, dar și alte suprafețe construite (puncte de transformare și spațiu comercial Club 96).
 

Din istoricul clubului

 
Clubul Sportiv Fotbal Club „Farul“ Constanța a dobândit personalitate juridică, potrivit sentinței civile nr. 109/1993, pronunțată de Tribunalul Constanța, în dosarul nr. 3150/1993.
Statutul Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanța a fost actualizat în baza hotărârii Adunării Generale din 17.07.2005, cu încheierea de autentificare nr. 981/28.10.2005, la BNP Nicolae Cautinuc din Constanța.
 La 1 iulie 2009, prin protocolul încheiat între SC Maritima Sport SA și SC Platinium Andreea SRL, aprobat prin Hotărârea Adunării Generale nr. 2/06.07.2009 a membrilor fondatori ai Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanța, s-a schimbat membrul fondator majoritar numit prin statut, respectiv SC Platinium Andreea SRL. Totodată, s-a aprobat numirea lui Giani Laurențiu Nedelcu în funcția de președinte al Consiliului Director și a lui Mircea Crainiciuc în funcția de director executiv.
 
Citește și:

Judecătorii reiau procesul privind falimentul clubului de rugby județean Farul Constanța

Clubul de Volei Municipal Tomis Constanța, în faliment! Procesul a primit cel de al 22-lea termen de judecată

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii