Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:30 13 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare definitivă în cazul celor doi liceeni din Tulcea, uciși la Constanța de un tânăr șofer băut

ro

24 Mar, 2021 00:00 6901 Marime text
  • În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Verdict final în dosarul accidentului mortal, de la jumătatea lunii ianuarie 2019, de lângă Palazu Mic, eveniment soldat cu decesul a doi liceeni din Tulcea!
 
Ieri, Curtea de Apel Constanța a menținut decizia primei instanțe prin intermediul căreia Vlad Andrei Alexandru a fost condamnat în primă instanță la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanţe.
 

Despăgubiri morale

 
Totuși, instanța a redus cuantumul despăgubirilor morale acordate părților civile de la câte 200.000 euro la câte 50.000 euro pentru fiecare din părțile civile (...), de la 100.000 euro la câte 30.000 euro pentru fiecare din părțile civile (...) și de la câte 40.000 euro la câte 10.000 euro pentru fiecare din părțile civile (...) și a obligat partea responsabilă civilmente S.C. Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group S.A la plata acestor sume către părțile civile, în echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plății. Reduce cuantumul despăgubirilor morale acordate părții civile (...) de la suma de 40.000 euro la suma de 10.000 euro și obligă partea responsabilă civilmente S.C. Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group S.A la plata sumei de 7.500 euro către partea civilă (...), în calitate de moștenitor al părții civile decedate și la plata sumei de 2.500 euro către partea civilă (...), în calitate de moștenitor al părții civile decedate (...), în echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plății.
 
„Reduce cuantumul despăgubirilor materiale acordate părții civile (...) de la suma de 10.399 lei la suma de 5.000 lei și obligă pe partea responsabilă civilmente S.C. Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group S.A la plata sumei de 5.000 lei, cu titlu de daune materiale către această parte civilă. Definitivă“, se mai arată în decizia magistraților.
 

Dinamica tragediei

 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, aproape de jumătatea lunii ianuarie 2019, inculpatul, un tânăr de 22 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanţa, iar la un moment dat, ajungând la km 265, între localităţile Cogealac şi Taşaul, zona Palazu Mic din cauza neadaptării vitezei la configuraţia drumului, curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, au rezultat decesul la faţa locului al şoferului şi al pasagerului din spate din al doilea autoturism şi vătămarea corporală uşoară a şoferului primului autoturism şi a pasagerului dreapta din cel de-al doilea autoturism.
 
În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Pe data de 14 februarie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au finalizat ancheta specifică în dosarul cauzei şi au dispus trimiterea inculpatului în judecată pentru ucidere din culpă.
 
Pe data de 15 februarie 2019, magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa (instanţă învestită cu soluţionarea cazului) au constatat decăderea procurorului din dreptul de a formula cereri privind măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat. Mai mult decât atât, Judecătoria Constanţa a constatat nulitatea actului făcut în sensul mai sus precizat, peste termen, precum şi imposibilitatea judecătorului de cameră preliminară de a verifica din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii preventive înainte de expirarea duratei acesteia (19.02.2019).
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Tribunalul Constanţa.
 
Ulterior, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au analizat contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi au decis să respingă acţiunea procurorilor, ca nefondată. Hotărârea Tribunalului Constanţa a fost definitivă, iar pe cale de consecinţă, inculpatul a fost eliberat din arestul preventiv.
 
 

Citește și
 
O tânără judecătoare din Constanța a murit într-un accident rutier. Ce se întâmplă acum cu dosarul (video)
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii