Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clanul Vasea, asociat cu Zelca, omul lui Mazare

ro

13 Sep, 2007 00:00 19018 Marime text
1189632607.jpg

Ani la rand, atat fratii Vasea, cat si primarul Radu Mazare au afirmat ca nu se cunosc si ca nu au facut nicio afacere impreuna

La prima vedere, scandalul de la Hotel Flora si celelalte rafuieli nu ar fi avut vreo legatura cu faptul ca fratii Mitu si Traian Vasea nu si-au primit partea din afacerile in care sunt implicate anumite persoane de vaza din Constanta. Iata insa ca datele detinute de Registrul Comertului spun cu totul altceva. Principalul asociat al fratilor Vasea, intr-una din multele firme ale acestora, este Costica Zelca, nimeni altul decat omul primarului Radu Mazare. Traian Vasea are pe numele sau nu mai putin de patru firme, acestea fiind Avantgarde Company SRL, Macht 1 Kart Palas SRL, Mach 2 Amuzament SRL si Happy Time Holding SA. Capul rautatilor este insa Mitu Vasea, asociat in sase firme, respectiv Panilux SRL, Nuven International SRL, Petrol Primo Company SRL, Grain Sistem INC SRL, Sela Boat SRL si Happy Time Holding SA. Remus Gabriel Vasea, unul din cei doi frati "cuminti" ai clanului, este asociat, alaturi de Mitu, la Nuven International SRL si Happy Time Holding SA si este patron, singur, la Andreas Trading SRL. George Daniel Vasea, ultimul dintre frati, detine firmele Rodeo Sport Games SRL si International Sport Games SRL. Singura dintre societatile enumerate care ridica probleme in sensul amintit de noi este benzinaria SC Petrol Primo Company SRL, cunoscuta ca un cal breaz in Constanta. La Primo sunt asociati Mitu Vasea si... Costica Zelca. Acelasi Costica Zelca ce este, lucru de notorietate, unul din oamenii de incredere ai primarului Radu Mazare. Ca este asa o demonstreaza urmatorul aspect. Costica Zelca este patronul firmei SC Stop SRL, care are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule si turism. Actionarii sunt sotii Silvia si Costica Zelca, insa 50% din firma apartine Millenium Global Development, in spatele careia se afla Sorina Moscu Hortolomei si care se ocupa cu intermedierea in comertul cu combustibili. Millenium Global Development si Hortolomei apar in aproape 90% toate afacerile desfasurate de gruparea Mazare, cel mai elocvent exemplu fiind mall-ul care se construieste in Parcul Tabacariei. La Millenium, actionar majoritar este Valentin Gheorghe Ionescu, fost coleg cu Mazare la Institutul de Marina Mircea cel Batran, fondator, proprietar si, odinioara, director la fostul ziar Contrast, actualul Telegraf. Firma Stop SRL este si proprietara hotelului Oxford, aflat la intrarea in Mamaia, hotel care a fost inaugurat chiar de primarul Mazare si unde, seara de seara, apropiati ai primarului pot fi vazuti intrand si iesind. De altfel, hotelul Oxford este simplu numit de constanteni "hotelul lui Mazare".

Benzinaria Primo, fifty-fifty

Ca sa revenim, potrivit datelor detinute de Oficiul Registrului Comertului Constanta, actionarii la SC Petrol Primo Company SRL sunt Costica Zelca si Mihaita Vasea, fiecare detinand cate 50% din actiuni. Firma are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, acelasi obiect de activitate ca si SC Stop SRL. De altfel, Radu Stefan Mazare, Nicusor Constantinescu, Ion Draica, Costica Zelca, Gabriel Remus Vasea, Mihaita Vasea, Valentin Vasea, Daniel Vasea, Nicolae Vasea, Dumitru Martin, Eduard Martin si Gheorghe Martin si firmele detinute de acestia au fost cercetate in legatura cu furtul de produse petroliere din conductele Petrotrans, unde prejudiciul a fost de 1.500 miliarde de lei vechi. In plus, SC Stop SRL si SC Petrol Primo Company SRL au sediul in aceeasi cladire de pe strada Dezrobirii, in incinta Complexului Primo. Daca legatura Vasea - Zelca este, asa cum reiese din documente, de netagaduit, iar legatura Zelca - Mazare este, la randul sau, mai mult decat evidenta, nu este greu de ghicit relatia Vasea - Mazare. Context in care se leaga si incidentul de la Flora si cel din anul 2003, cand fratii Vasea au fost implicati in scandalul din clubul La Mania, unde victima a fost Ianina Petcu, mama copilului lui Radu Mazare.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei 29 Dec, 2009 04:16 Asi dori si eu Mailu Lu Mitu.