Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt câștigătorii finanțărilor Consiliului Județean Constanța pentru proiecte și activități non-profit de promovare a sportului de masă?(DOCUMENTE)

ro

06 May, 2023 00:00 3005 Marime text

Președintele Asociației Clubul Sportiv Pantheon Constanța, George Teșeleanu și președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu

 
  • Președintele CJC, Mihai Lupu a semnat contractele de finanţare pentru unsprezece proiecte depuse de organizațiile non-guvernamentale din județ, din domeniul sportului, care au îndeplinit criteriile de calificare în urma evaluării
  • Suma totală alocată acestui domeniu este de 4.500.000 lei, bani ce vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa, pe disciplinele: fotbal, rugby, oină, karate, handbal, box, judo, sport nautic şi motorsport
  •  
 

 
Consiliul Județean Constanța anunță că și anul acesta finanțează o serie de proiecte, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Proiectele vizează promovarea sportului de masă.

Președintele CJC, Mihai Lupu a semnat contractele de finanţare pentru unsprezece proiecte depuse de organizațiile non-guvernamentale din județ, din domeniul sportului, care au îndeplinit criteriile de calificare în urma evaluării.

Suma totală alocată acestui domeniu este de 4.500.000 lei, bani ce vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa, pe disciplinele: fotbal, rugby, oină, karate, handbal, box, judo, sport nautic şi motorsport, vezi secțiunea „documente".


Cine sunt câștigătorii contractelor de finanțare nerambursabilă din fonduri publice,alocate de la bugetul județului Constanța, pe anul 2023

1. Asociația Club Sportiv 4V Motorsport pentru proiectul „4V Rally Raid Constanța" - buget de la CJC este de 431.000 lei, din bugetul general de 480.000 lei.

Potrivit Registrului Național al Asociațiilor, Consiliul Director al ambelor ONG-ului este format din:  Mihaela Camelia Vlad, vicepreședinte Irina Badiu și secretar Radu-Ioan Tulban în cazul Asociația Club Sportiv 4V Motorsport.
 
2. Asociația Club Sportiv Tomitanii Constanța pentru proiectul „Rugby-ul, sportul meu preferat" - bugetul de la CJC este de
443.449,88 lei din bugetul total al proiectului în valoare de 525.000,54 lei.

Proiectul Tomitanii Constanţa a demarat în anul 2009, gruparea devenind celebră în România pentru că a plecat de la zero, de la copii, şi a ajuns până în divizia de elită a seniorilor, SuperLiga, parcurgând, an de an, toate etapele din viaţa unei grupări sportive. Primele selecţii la rugby-tag, non-contact, au fost realizate la Valu lui Traian, unde a fost formată prima echipă de rugby-tag, care, în numai doi ani, a ajuns să câştiga Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (ONS) pe ţară, în 2011.De-a lungul anilor, jucători de la Tomitanii Constanța au fost convocați și la loturile naționale, ultimii patru care au primit convocării fiind Vlăduț Burduja (linia a II-a), Răzvan Secărea (mijlocaș la deschidere) și Gabriel Denis Toderașcu (aripă) - la lotul național Under-20 și Cristi Boboc (linia a III-a)  la lotul național de seniori.
 
3. Federația Română de Oină  pentru „Caravana Redescoperă Oina" - contribuția CJC este de 150.000 lei din bugetul total de 167.000 lei
Președintele Federației este Nicolae Dobre.
 
4. Asociația Județeană de Fotbal Constanța pentru proiectul „Fotbalul – O punte spre
comunitate" primește de la CJC 2.105.134 lei din valoarea totală a proiectului de 2.342.614 lei
În 2022 au avut loc alegeri la AJF Constanța, iar președinte al forului a fost ales, pentru al treilea mandat la rând, Lucian Cîrjă. 

5. Asociația Club Sportiv Karate Dinamic Club pentru proiectul „Campioni și viitori campioni dobrogeni" primește de la CJC suma de 269.175 lei din 299.175 lei, valoarea totală a proiectului.

Clubul Sportiv Dinamic Constanța este condus de Gabriel Popescu.
 
6. Asociația Clubul Sportiv Constanța Sailing pentru proiectul „Prinde vânt în vele" a primit suma de 430.164 lei din 483.464 lei, valoarea totală a proiectului.

Asociația Clubul Sportiv Constanța Sailing a fost înființată în 2019.


Sursă: Facebook, Consiliul Județean Constanța


7. Asociația Club Sportiv Handbal Club Omer - pentru proiectul „Handbalul la nivelul următor" este susținută de Consiliul Județean cu suma de 126.340 lei din suma totală a proiectului - 150.440 lei.

Înfiinţat la iniţiativa fostului selecţioner al echipei naţionale de handbal masculin a României şi ex-antrenor al HCM Constanţa, Aihan Omer, clubul sportiv organizează cursuri de iniţiere şi perfecţionare în handbal. Antrenamentele se desfăşoară la Centrul Şcolar Albatros din Constanţa (strada Barbu Ştefănescu Delavrancea numărul 55).
 
8. Clubul Sportiv Happy Kids 2010 din Medgidia pentru proiectul „Handbalul, sport județean" primește 145.755 lei din valoarea totală a proiectului de 171.755 lei.
 
9. Asociația Club de Box Litoral Mangalia pentru „Cupa Litoral" va primi 64.500 lei din valoarea totală a proiectului  - 72.000 lei.
 
10. Asociația Club Sportiv Pantheon Constanța pentru proiectul „Judo – Sport și educație/ Sportul pentru toți" va primi 280.160 lei din suma totală de 313.160 lei din valoarea integrală a proiectului.

Președintele Asociației Clubului Sportiv Pantheon Constanța este George Teșeleanu, soțul deputatei PSD, Cristina Dumitrache, fiica președintelui Organizației Municipale a PSD Constanța, Ion Dumitrache.

George Teșeleanu,mai activează și în : Pantheon Management (fostă Delfilo Comercial SRL, acționar, venit 250 lei), Agora Project (acționar, venit 2.000 lei), Asociația Club Sportiv Pantheon (0 lei), Asociația Center for Ethics Economy and Development Constanta (0 lei), Asociația Județeană de Judo (0 lei), Urbis Media Press (acționar, venit 1.000 lei), Șantier Naval Midia SA (administrator, venit18.000 lei), Confex Matex International SA (președinte CA – 25.500 lei), Academia de Științe Tehnice din România (membru titular, 19.000 de lei), Eurosantis (manager, venit 19.169 de lei), Port Dredging SA  (consilier marketing, venit  65.388 lei), Aeroportul International Mihail Kogălniceanu (administrator, 0 lei) și Oil Terminal (administrator, 0 lei).

11.Asociația Clubul Sportiv Arena Constanța pentru proiectul „Arena județeană a copiilor speciali" va fi susținută din fonduri publice cu 39.980 lei din suma totală a evenimentului în valoare de 44.480 lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Fotbalul și oina primesc fonduri publice nerambursabile de la Consiliul Județean Constanța (Document)

 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii