Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cezar Preda, vicepreşedintele PDL „Constănţenii văd că şi domnul Mazăre şi domnul Constantinescu şi-au secătuit repertoriul de conducere”

ro

17 Jun, 2013 00:00 2034 Marime text
Cezar Preda, vicepreşedintele PDL şi coordonatorul Regiunii de Sud-Est, vorbeşte, într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa, despre obiectivele Partidului Democrat Liberal, dar şi despre poziţia PDL faţă de referendumul declanşat de preşedintele Traian Băsescu, precum şi despre ceea ce, în opinia sa, va conduce la sfârşitul tandemului Mazăre - Constantinescu în Constanţa.
 
Au trecut câteva luni de la alegerile pentru conducerea naţională a PDL, alegeri asupra cărora au planat nişte suspiciuni şi care au dat naştere unor tensiuni. Care este acum atmosfera în partid?

 
Partidul se află astăzi singur împotriva tuturor. De la preşedinte, opoziţie, politică, oameni din interiorul partidului, presă plătită, toţi acţionează împotriva noastră, ca partid. Nu au fost niciun fel de probleme organizatorice la alegeri, însă faptul că partidul a ales pe altcineva decât şi-a dorit preşedintele a creat această situaţie. Partidul ştie ce are de făcut, este consolidat în 19% în preferinţele de vot ale cetăţenilor.
La alegerile parlamentare va scrie în faţa partidului nostru cifra 2 în materie de procente, chiar dacă anumiţi oameni politici doresc să păstreze această stare de tensiune în partid.
 
Către ce se îndreaptă PDL, care sunt priorităţile sale actuale?
 

Celelalte formaţiuni de dreapta au generali fără armată. Cine vrea dreapta se strânge în jurul Partidului Democrat Liberal. Gestul de bunăvoinţă din 2012, de a uni dreapta sub ARD, a fost nu numai neinspirat, dar considerat şi o slăbiciune de către membrii Partidului Democrat Liberal.
 
Fundaţia Mişcarea Populară va avea, în curând, un partid. Va fi acesta o ameninţare pentru PDL sau, din contră, un aliat?
 

Atâta timp cât va fi păstorit de către Traian Băsescu va avea acelaşi comportament ca şi Traian Băsescu.
 
Preşedintele Băsescu a anunţat, recent, declanşarea procedurilor pentru organizarea unui nou referendum. Va susţine PDL acest demers, în contextul în care preşedintele a declarat că drumul său nu mai are nicio legătură cu PDL-ul?
 
Tema referendumului nu este, în opinia mea, o acţiune politică la care să te arunci, să subscrii fără să faci analize. Nu pun la îndoială suveranitatea cetăţenilor români! Ce s-a hotărât la referendumul din 2009 trebuie să fie literă de lege în Constituţie, pentru că acesta a fost validat de Curtea Constituţională. O majoritate de 70% în Parlament care nu a ţinut cont de rezultatele acestui referendum nu va ţine cont nici după un al doilea referendum. În aceste condiţii, cred că PDL trebuie să ceară USL să respecte decizia suverană a cetăţenilor şi să prindă în Constituţie unicameralul. În cazul refuzului, trebuie boicotat referendumul pentru Constituţie. Acesta este referendumul pe care PDL se va concentra. Nu cred că PDL trebuie să adopte poziţia struţului şi să meargă orbeşte pe scheme politice prestabilite.
 
Cum vede PDL-ul proiectul de revizuire a Constituţiei?
 
Elaborarea Constituţiei - cel mare mare eşec după 23 ani.
 
Care dintre organizaţiile PDL din Constanţa, Vrancea, Tulcea, Brăila şi Galaţi stă cel mai bine în prezent? Puteţi face o apreciere, în calitate de responsabil de regiune?
 
Suntem o regiune cu potenţial, deşi suntem judeţe roşii. Există militanţi dornici să performeze. Nu pot să fac o departajare calitativă, dar în urma acestor întâlniri se detaşează clar ideea că avem soluţii de creştere, avem militanţi tineri capabili să schimbe generaţiile şi vom avea un rezultat bun în alegerile de la europarlamentare. Nu-i uşor să te baţi cu Mazăre, Oprişan, Boşcodeală etc., dar o facem şi o facem cu rezultate bune.
 
În contextul alegerilor pentru conducerea Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa aţi declarat că tandemul Mazăre - Constantinescu „îşi va găsi finalul în 2016”. Pe ce vă bazaţi când faceţi o astfel de afirmaţie?
 

O putere care nu numai că deranjează, supără şi frustrează, dar şi uzura naturală după atâtea mandate (n.r. a lui Mazăre şi a lui Constantinescu). Constănţenii văd că şi domnul Mazăre şi domnul Constantinescu şi-au secătuit repertoriul de conducere. Nu mai au nimic nou să le spună constănţenilor. Constanţa are potențial de dreapta care până în 2016 se va concretiza.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii