Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce legătură există între primarul PNL din Mogoșoaia, președintele USR Constanța și importatorul brandurilor VW și Audi? City-managerul Felicia Ovanesian printre creditori (DOCUMENTE)

ro

05 Dec, 2022 00:00 4974 Marime text
  • Dumitru Caragheorghe este administrator special la Cardinal Motors SRL, companie aflată în reorganizare și director general la Cardinal Motors Constanța SRL
  • Primarul din Mogoșoaia este proprietar la compania unde liderul USR Constanța este administrator special și asociat la SRL-ul condus de același Dumitru Caragheorghe
  • În tabelul preliminar al creanțelor Cardinal Motors SRL, publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr.11551/22.08.2012, la poziția 2, după Unicredit Țiriac, figura Cabinet Avocat Ovanesian Felicia cu o creanță în valoare de 2.674.321,31 lei pentru servicii de asistență juridică
  • Luna trecută, asociații Cardinal Motors Constanța SRL au numit noi administratori, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial
 

Asociații societății Cardinal Motors Constanța SRL au luat o serie de decizii, potrivit Monitorului Oficial partea a IV-a nr. 4.992 din data de 28.11.2022.

Astfel, Eugen Daniel Dobre, Raluca Mirela Căpălneanu Popa, Paul Mihai Nicu Precup (n.r. primar comuna Mogoșoaia), Anca Nicoleta Precup, în calitate de asociaţi, deţinând 100% capitalul social al societăţii Cardinal Motors Constanța SRL, cu sediul în Constanţa, bd. Ferdinand nr. 79, bl. AR2, parter, jud. Constanţa, au hotărât următoarele: Se ia act de renunțarea la mandat și se revoca administratorii Nicolae Bălțățeanu și Raluca Mirela Căpălneanu Popa.

Se numește pe o perioadă de 2 ani, în funcţia de administrator al societăţii, Paulina Cocoș, fostă Chiriac, domiciliată în comuna Lumina, județul Constanța, având atribuţii de reprezentare a societăţii şi de realizare a activităţilor operaţionale ale societăţii și Gabriela Valentina Oprea, domiciliată în municipiul Bucureşti, sectorul 6, având de asemenea atribuţii de restructurare a activităţii societăţii, sens în care aceasta poate încheia orice contracte în scopul restructurării activităţii SRL-ului.

Prin prezenta hotărâre, asociaţii împuternicesc în mod expres pe asociatul Raluca-Mirela Căpălneanu-Popa, în vederea realizării formalităţilor de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Asociații au mai aprobat și actualizarea actului constitutiv potrivit celor decise prin prezenta hotărâre.


Dumitru Caragheorghe


Cardinal Motors Constanța SRL a fost înființată în 2015 și figurează cu două puncte de lucru în Constanța. Directorul companiei este Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța și consilier local.

Cifra de afaceri a fost de 25.258.532 lei în anul 2021, cu un profit de 350.835 lei, după 7 ani de activitate.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 12% și a raportat un număr de 53 angajați în anul 2021.

Potrivit www.confidas.ro, compania figurează cu 110 contracte de achiziții publice în valoare de 343.695,40 lei și 27 de dosare în instanță.

 

Cardinal Motors SRL se află în reorganizare judiciară de 10 ani
 
Cardinal Motors Constanța SRL se află în reorganizare sub incidenta Legii numărul 85/2006, prin hotărârea nr. 12 din 19.07.2012 a Adunării Generale a asociaților. 
 
Fosta Tecar Internațional SRL a solicitat intrarea în procedura general de insolvență, și a fost reprezentată de avocat Alexandru Cristina Monica, în dosarul 6225/118/2012 , iar prin sentința 801/COM/22.06.2012 a fost aprobata cererea.
 
Activitatea societatii este de reparații, întreținere și comercializare autoturisme. 
 
Societatea avea în momentul intrării în insolvență, datorii către buget și creditori de aproximativ 9 milioane de euro, iar disponibilitate lichidități de doar 62 000 lei. 
 

Felicia Nadina Ovanesian


În tabelul preliminar al creanțelor, publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvență nr.11551/22.08.2012, la poziția 2, după Unicredit Țiriac, figura Cabinet Avocat Ovanesian Felicia Nadina cu o creanță în valoare de 2.674.321,31 lei pentru servicii de asistență juridică.
 
Lista creditorilor, la acel timp, avea 100 de poziții, printre care Confort Urban Constanța (contract închiriere 7279A), SPIT-VBL Constanța , Primăriile Ovidiu, Valu lui Traian, Slobozia, Tulcea, Otopeni și Cabinet avocat Alexandru Cristina Monica cu o creanță în valoare de 65.744,88 lei, iar Dumitru Caragheorghe (nr. consilier local și președintele USR Constanța) cu creanță salarială.
 
Societatea deținea sedii secundare în București și Tulcea (showroom), Constanța-magazin de desfacere Bd. Ferdinand 79, bl. AR2, la Palazu Mare - showroom auto și service dar și birouri la adresele Tomis nr.132 și Mircea cel Bătrân nr.90, etc.
 
În prezent societatea se află în reorganizare judiciară și este reprezentată în calitate de administrator special de Dumitru Caragheorghe, președinte USR Constanța și consilier local municipal.(vezi declarație de avere /interese, secțiunea „documente”). 
 
Compania a fost înființată în 22 februarie 1994 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4520 - Intretinerea si repararea autovehiculelor .  Are cinci puncte de lucru în Constanța și București, sector 1.

Ultimul an fiscal când a raportat date financiare a fost 2019.

Cifra de afaceri a fost de 15.566.961 lei în anul 2019, cu un profit de -981.207 lei, după 28 ani de activitate.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 57% și un număr de 0 angajați în anul 2019.
 
Potrivit www.confidas.ro, firma figurează cu 137 contracte de achiziții publice în valoare de 1.773.102,60 lei. De asemenea are și 13 de dosare în instanță.


 Paul Mihai Nicu Precup


Primarul din Mogoșoaia, proprietar la compania condusă de liderul USR Constanța

 
Paul Mihai Nicu Precup și soția sa, Anca Nicoleta Precup, sunt asociați minoritari la Cardinal Motors Constanța SRL.

Primarul din Mogoșoaia deține 5%, iar femeia doar 3.33% la firma cu sediul în Constanța, însă în compania mama, Cardinal Motors SRL, Precup deține 50.07%, în timp ce soția și fiul lor diferența până la 100%.

A fost ales primar în Mogoșoaia în 2005 din partea PNL.
 
În cea mai recentă declarație de avere din mai 2021, primarul Paul Precup menționase un venit anual încasat din salariu de 82.128 de lei, la care se adăugau 15.000 de lei din dividende.

Nu are bani în conturi, în schimb are un credit de 3.259.435 de franci elvețieni, contractat în anul 2007, vezi declarație avere/interese în secțiunea „documente”.

În anul 2009, Precup ajungea în Top 500 Forbes Româna, cu avere de 35 de milioane de euro, în calitate de proprietar al companiei Cardinal Motors din Constanţa.

Precum a mai deținut părți sociale la o societate intrată în faliment – Agora Leasing SRL și mai figurează asociat cu 90% în SC Gujipapirini SRL.
La capitolul avere, Precup mai deține două terenuri intravilan, alte nouă fiind trecute pe numele fiului său, Tudor Precup. La fel și un apartament de 50 mp în București.

Familia primarului din Mogoșoaia mai deține și bijuterii, icoane și tablouri în valoare totală de 405.000 euro, potrivit declarației de avere din 15 iunie 2022.

Presa centrală a scris despre primarul din Mogoșoaia care a fost la începutul acestui an, protagonistul unui scandal, după ce a anunțat cum vrea să dezvolte localitatea. Mai exact, Primăria Mogoșoaia vrea să exproprieze aproape 330 de hectare, deținute de 276 de persoane, cu 1,7 euro pe mp. O colegă de partid de-a lui Dumitru Caragheorghe și ea consilier USR-PLUS dar în CL Mogoșoaia, care s-a opus proiectului, a fost amenințată cu bătaia de doi colegi consilieri, unul de la PNL și unul de la PMP.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Cardinal Motors se va ocupa de servicii de reparații și întreținere a ambulanțelor Renault și Volkswagen ale SAJ Constanța (document)

Cardinal Motors SRL are un asociat nou. Cine a fost cooptat în firmă

Creditorii SC Cardinal Motors SRL, convocaţi pentru prezentarea raportului financiar

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii