Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Batalia mediatica pe omat

ro

07 Jan, 2008 00:00 1464 Marime text
1199649806.jpg

Prefectul Constantei si presedintele Consiliului Judetean Constanta au intrat din nou in conflict * Motivul: aparitiile la TV si disputarea meritelor pentru actiunile de deszapezire a drumurilor judetene si nationale

Situatia grea in care se afla mai multe localitati constantene, ca urmare a ninsorilor abundente ce s-au abatut asupra judetului, nu este ferita de dispute politice. Cele mai importante doua institutii ale judetului, din punct de vedere al responsabilitatilor pe care le au in rezolvarea problemelor de interes public - Consiliul Judetean si Prefectura Constanta - au dezgropat securea razboiului care a marcat pe plan local aceasta legislatura. Rezultatul: mai multe localitati ale judetului au fost ingropate in zapada, iar deszapezirea lor a fost o buna ocazie pentru conducerile celor doua autoritati sa-si arate muschii, sa-si atribuie meritele. Cu ocazia cosmarului alb din care Constanta pare ca nu se mai trezeste de cateva zile, prefectul Constantei a aparut la televizor in fiecare zi punctand in acest fel, implicarea sa si a institutiei pe care o conduce, in rezolvarea problemelor locuitorilor judetului, lucru pentru care, de altfel, este insarcinat prin lege si nu necesita aplauze din partea nimanui. L-am vazut pe prefect langa elicopter, langa movila de zapada, afara in mijlocul peisajului hibernal si ieri, l-am vazut aratandu-si coltii conducerii Consiliului Judetean Constanta (CJC) pentru o bucata de drum deszapezita de niste utilaje, care, pentru oamenii izolati de tone de zapada nu mai conta cui apartineau. Iata cum au stat lucrurile.

Ba eu, ba eu...

Reprezentantii CJC au anuntat sambata seara ca trei autofreze ale Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri au actionat pentru deblocarea drumului national DN 38 Constanta - Negru Voda, pana in punctul de trecere al frontierei cu Bulgaria. Prin intermediul unui comunicat de presa, purtatorul de cuvant al CJC nu a omis sa sublinieze faptul ca "grupul de utilaje a fost dirijat si supravegheat de directorul general al RAJDP si de presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu". Bineinteles, nici seful CJC nu a ratat ocazia de a aparea la televizor. Urmarea a fost ca, in cadrul Comandamentului de iarna convocat ieri de prefect, printre alte probleme cu adevarat importante pentru constantenii izolati de zile intregi de nameti s-a ajuns si la rafuieli politice. Prefectul Danut Culetu a criticat conducerea CJC, in special pe presedintele Constantinescu, pentru faptul ca a aparut pe canalele de stiri si s-a laudat cu faptul ca utilajele RAJDP, subordonate institutiei, ar fi deszapezit DN 38, lucru "total eronat", dupa cum a afirmat reprezentantul guvernului in teritoriu. Prefectul Culetu a spus ca nu reprezentantilor RAJDP li se datoreaza meritul degajarii drumului cu pricina, ci echipelor de la drumuri nationale, mai exact ale Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Constanta. El l-a acuzat pe Nicusor Constantinescu de faptul ca incearca sa acumuleze "capital politic", chiar si in cazul unei "nenorociri". Culetu a reiterat afirmatia si in cadrul unei emisiuni televizate la care s-a grabit sa ajunga imediat dupa incheierea intrunirii convocate cu reprezentantii institutiilor descentralizate ale judetului.

"Eliberatorii" orasului Negru Voda

Declaratiile prefectului au fost contrazise de catre seful CJC, care a afirmat ca echipele RAJDP si cele ale DRDP au conlucrat pentru deblocarea accesului catre localitatea Negru Voda. "La patru kilometri de Negru Voda utilajul Companiei Drumuri Nationale s-a defectat si atunci au intervenit trei freze apartinand Regiei Judetene de Drumuri si Poduri, care au actionat pentru deblocarea tunelului care intersecteaza drumul national, la intrarea caruia se aflau si doua TIR-uri rusesti inzapezite. A fost o colaborare foarte buna intre cei de la drumuri judetene si cei de la drumuri nationale. Cum poate domnul prefect sa spuna ca noi nu am actionat la deszapezirea acestui tronson, cand locuitorii din Negru Voda, care fusesera atata timp izolati, ne-au primit ca pe niste eliberatori", ne-a declarat Nicusor Constantinescu. El a adaugat ca si in alte cazuri, in care utilajele RAJDP nu au facut fata, a fost solicitata interventia celor ale DRDP. Seful CJC a tinut sa precizeze faptul ca a fost felicitat personal chiar de catre ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, care l-a sunat sambata, in jurul orei 20.00. Concluzia este ca nu conteaza cine a actionat pentru deszapezirea drumurilor, important este ca s-a intervenit totusi. In acelasi timp, este rusinos faptul ca mai-marii judetului gasesc pricini de rafuiala politica si in astfel de situatii limita, in care solidaritatea ar trebui sa primeze.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii