Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacere privată susţinută din bani publici Contract de 3,7 miliarde pentru Confortul SOTI Cable Neptun

ro

23 May, 2011 00:41 2522 Marime text

cap_1.jpgTeleviziunea de casă a PSD Constanţa a mai împuşcat un contract consistent pe bani publici

SC Confort Urban SRL a parafat recent o înţelegere contractuală în valoare de aproximativ 3,7 miliarde de lei vechi fără TVA cu SC SOTI Cable Neptun SRL.

Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul se referă la „mediatizarea lucrărilor de drumuri prin intermediul unei agenţii de publicitate". Valoarea estimată a acestui serviciu a fost de 369.000 de lei fără TVA, ca de altfel şi preţul de atribuire, SOTI Cable Neptun fiind singurul ofertant. Din contractul cadru de servicii aflăm că durata înţelegerii contractuale, parafate pe 2 mai 2011, este până la 31.12.2011 cu posibilitatea prelungirii prin act adiţional, cu acordul părţilor, pe o perioadă de maxim patru luni.

Contract similar în 2009

Confort_urban_01.jpgDe precizat că SC Confort Urban SRL, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Municipal Constanţa, nu se află la prima colaborare cu firma partenerilor de afaceri ai primarului Radu Mazăre. În 2009, societatea a încheiat cu SOTI Cable Neptun un contract având acelaşi obiect, în valoare de 428.400 de lei fără TVA.

Aşa cum relatam şi în ediţii anterioare, televiziunea Neptun se bucură de o consistentă susţinere financiară din partea instituţiilor de pe plan local ataşate administraţiei locale conduse de primarul Mazăre sau din partea celei judeţene conduse de Nicuşor Constantinescu. Tot anul acesta, pe 14 februarie, SOTI a parafat un contract de peste cinci miliarde de lei vechi cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, subordonată Consiliului Judeţean Constanţa condus de Constantinescu.

Colaborări directe cu CJC şi cu municipiul Constanţa

Reamintim şi că, la sfârşitul lui 2009, instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu a încheiat un acord cadru pe patru ani privind „Servicii de informare şi promovare a instituţiei pe canale TV" pentru o sumă record: 1.834.224 euro fără TVA, prestatorul şi implicit beneficiarul sumei colosale fiind SC SOTI Cable Neptun SRL, adică chiar firma partenerilor de afaceri ai şefului CJC şi ai primarului Mazăre. Potrivit datelor oficiale furnizate de Registrul Comerţului, SC SOTI Cable Neptun SRL este deţinută de asociaţii persoane fizice Gabriel Sorin Strutinsky (40% din părţile sociale), Mihail Gheorghe Cârciog (12,5%), Valeriu Mereuţă (2,5%), Eugen Radu Preda (5%) şi Iliuţă Naghi (5%) şi de SC Ring Star SRL (10%) şi Conpress Holding SRL (25%) - asociaţi persoane juridice. De precizat că Strutinsky şi Cârciog sunt asociaţi şi în Conpress Holding, alături de Sanda Ciocoiu. În această firmă au fost parteneri de afaceri cu Strutinsky şi Cârciog şi şeful CJC Nicuşor Constantinescu, împreună cu primarul Constanţei, Radu Mazăre. Mai mult, Sanda Ciocoiu a intrat în firmă chiar când aceştia din urmă s-au retras, mai exact în 2002, Mazăre şi Constantinescu cesionându-i părţile sociale. Aşa cum spuneam, televiziunea partenerilor lor de afaceri, alături de care Radu Mazăre păstoreşte împreună cu şeful CJC şi alte societăţi, a obţinut contracte importante pe bani publici atât de la CJC, cât şi de la municipalitatea constănţeană. Reamintim şi că, pe 3 martie 2009, municipiul Constanţa a bătut palma cu SOTI Cable Neptun pe mai bine de 26 de miliarde de lei vechi (2.689.076 lei) fără TVA, pentru achiziţia serviciului de publicitate TV prin intermediului unei agenţii de publicitate, iar exemplele pot continua.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii