Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:49 20 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident rutier în Constanţa Judecătorii au decis. Reparaţia unei maşini din Bucureşti va fi suportată din bugetul Constanţei

ro

29 Jul, 2017 00:00 4309 Marime text
Judecătoria Constanţa a dispus, în primă instanţă, obligarea atât a Consiliului Local Constanţa, a Municipiului Constanţa, prin primar, cât şi a Pomacost SA, la plata sumei de peste 12.000 de lei! Banii reprezintă costul reparaţiilor unui autoturism implicat într-un eveniment rutier pe raza municipiului Constanţa.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, instanţa a admis cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Uniqa Asigurari SA, în contradictoriu cu pârâţii Consiliului Local Constanţa, Municipiul Constanţa, prin primar, şi Pomacost SA.
 
Pe cale de consecinţă, Judecătoria Constanţa a obligat „pârâţii la plata către reclamantă a sumei de 12.196 de lei, despăgubirea plătită de reclamantă pentru autoturismul cu număr de înmatriculare B (…), precum şi dobânda legală aferentă acestui debit, calculată de la data de 25.09.2014 şi până la data efectuării plăţii. Obligă pârâţii Consiliului Local Constanţa, Municipiul Constanţa, prin primar, şi Pomacost SA la plata către reclamantă a sumei de 714,8 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru“.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe data de 14 iulie, Pomacost SA are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis nr. 488, zona Caragea Dermeni DN 2A - Sere Pomacost.
 
Înfiinţată în anul 2001, Pomacost SA are un capital social subscris de 500.000 de lei, integral vărsat, compus din 16.000 de acţiuni la purtător. Valoarea unei acţiuni este de 31,25 de lei. Firma este controlată de Listă Persoane Fizice. Persoane împuternicite ale Pomacost SA, care desfăşoară activităţi de întreţinere peisagistică, sunt Mădălina Bîsceanu - director economic şi Alexandru Pimen Leca - administrator unic.
 
În anul 2016, firma cu 130 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 5.842.004 lei şi un profit net de 61.383 de lei.
 
Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de vărul fostului primar al Constanţei, Radu MazăreBasarab Popa, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.
 
La şedinţa Adunării Generale Ordinare şi Extraordinare a Acţionarilor din data de 27.04.2009, acţionarii l-au mandatat pe Basarab Popa în calitate de administrator unic al societăţii să semneze bilanţul contabil pe 2008 şi să-l depună la organele teritoriale. De asemenea, s-a aprobat demisia Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu din calitatea de director economic şi s-a revocat numirea acesteia ca mandatar al acţionarilor de a reprezenta şi a semna în relaţiile cu terţii, în locul administratorului unic, când situaţia o impune.

Citeşte şi:

Firme cu acţiuni la purtător din judeţul Constanţa. Cine se află în spatele afacerilor de milioane de lei?

Ti-a placut articolul?

Comentarii