Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Coduri Galbene simultane. Pregătiri de Cod Roșu. Ce spun meteorologii. Cât ține vremea extremă

ro

08 Jan, 2017 06:28 19725 Marime text
Administrația Națională de Meteorologie a emis ieri o informare de vreme geroasă valabilă, deocamdată, până mâine. În perioada menţionată, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea.

Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Citește și
Vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare.
 
Tot ieri ANM a emis o altă informare, valabilă până diseară la ora 22.00, în care vor fi intensificări ale vântului, care vor spulbera zăpada care va fi spulberată şi troienită.
 
În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50...60 km/h şi, pe arii restrânse, 70...75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.
 
În special pe parcursul zilei de azi în Moldova, județele Constanța și Tulcea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.
 
Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local şi în regiunile centrale şi în restul regiunilor sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului.
 
În funcţie de evoluţia meteorologică, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele.
 
Totodată premierul Sorin Grindeanu i-a convocat ieri, la Guvern, pe miniștrii Energiei, Economiei, Transporturilor și de Interne pentru a stabili măsurile necesare pentru perioada următoare, când ar putea fi emisă o avertizare meteo Cod roșu de ger.
 
El le-a cerut miniștrilor să gestioneze fiecare situație apărută ca și cum ar fi o problemă personală.
 
Acum la stațiile meteo din județ se înregistrează -11 grade la Hârșova și Constanța, -12 la Medgidia și -13 la Adamclisi.  

Sursa foto: ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Daniela 08 Jan, 2017 10:23 Buna ziua. In sat Poiana, la 5 km de Ovidiu, drumul este.blocat de 2 zile si parte din sat nu are curent de 50 de ore. Ne puteti ajuta cu ceva?