Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vernisaj la Muzeul Național al Marinei Române din Constanța. Andrei Pennazio, tânărul recunoscut la nivel internațional, prezintă o expoziție personală

ro

05 Jul, 2021 11:24 3117 Marime text
  •  Andrei Pennazio are 16 ani, este de naționalitate româno-italian și a ajuns recunoscut la nivel internațional.  Tânărul pictor va susține o galerie de artă în perioada 12-28 iulie 2021, la Muzeul Național al Marinei Române din Constanța.

Deși are o vârstă fragedă, Andrei Pennazio nu este la prima sa expoziție. A avut numeroase participări la expoziții de grup, alături de alți pictori importanți, atât în țară, cât și în străinătate.

La vârsta de 12 ani a reprezentat  România în China, în orașul Ningbo, în cadrul evenimentului „2018 Central Eastern European Countries Culture & Art Exhibition“, iar la 13 ani a ajuns în Franța, la Lille. Andrei a locuit în Italia o bună perioadă de timp, însă în prezent este elev al Colegiului de Arta „Octav Bancila“ Iași.

Și-a început cariera la vârsta de șase ani, când a câștigat locul I la concursul „Befana“ din cadrul Fabricii Ferrero, Italia. Au urmat zeci de expoziții, dar și premii câștigate.

Amintim câteva dintre expozițiile personale cu care a început:,,Jocul cu amintiri“ Lequio Berria, Italia; „Jocul cu amintiri“ Alba, Italia; „Ecouri din copilărie“ la Biblioteca Rosetti din Municipiul Onești; „Dialog... dialogo... dialogue“ la școala primară „Junior din cadrul Universității Al. I. Cuza Iași cu ocazia „Săptămânii Educației Globale“.

Doar în anul 2021 a avut deja șașe expoziții dintre care: expoziția de grup  „Anuala de pictură, grafică, fotografie și sculptură“ în cadrul Muzeului de Artă Roman; expoziția de grup „Primăvara cu parfum de femei“ în cadrul Galeriei Cluj Art, Cluj-Napoca; expoziția de grup „Artiști români pe simeze internaționale, ediția a-II-a“, Eka Moor Gallery, Madrid; expoziția de grup „Artiști români pe simeze internaționale, ediția a-III-a“, Galleria D’E.M. Venice Art Gallery, Veneția. 

Cele mai importante premii pe care le-a câștigat sunt: premiul I la concursul național ,,Primăvăra Artelor“  Bacău 2019 și premiul I la concursul „Befana“ din cadrul Fabricii Ferrero, Italia, 2011. A fost voluntar al Asociației italienilor Roasit la „Festivalul Minorităților“.
 
Citește și:
 
Ideo Ideis, Festivalul Național de Teatru tânăr ajunge și în Constanța


 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii