Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul spectacol al anului, la Teatrul de Stat din Constanța

ro

19 Dec, 2019 00:00 2443 Marime text

„Cea mai frumoasă soție”, de Eugène Labiche, este un spectacol realizat de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, care semnează deopotrivă regia, scenografia și ilustrația muzicală.


Piesa oferită de Teatrul de Stat Constanţa este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei femei frumoase, curtată de toți bărbații din jurul ei.


Din distribuția spectacolului fac parte Florina Stănculeț, Georgiana Rusu, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.


Personalitate artistică prestigioasă a scenei românești, Mihai Constantin Ranin a trăit zece ani în Franța, unde a studiat, la Sorbona, cu teatrologul de origine română George Banu, dar s-a întors în România, considerând că este mult mai provocator să trăiești aici.
În Franța a creat două companii teatrale, a colaborat cu Radio France International, Muzeul de Artă Modernă din Paris, Eurodisney și cu mai multe teatre.


Ultima reprezentație a anului 2019 va avea loc în sala Teatrului de Stat, vineri, 20 decembrie, începând cu ora 19 și este dedicată iubitorilor de teatru având vârsta minimă 14 ani.



Citește și:

Ultima premieră națională, în triplă reprezentație „Lasă-mă să intru” și „Memoria apei”, invitațiile Teatrului de Stat

„Lasă-mă să intru“, un spectacol neconvențional, în premieră națională la Teatrul de Stat Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii