Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei spectacole de succes, în acest weekend, la Teatrul de Stat Constanța

ro

06 Dec, 2019 00:00 2651 Marime text

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța invită publicul în sala de spectacole, pentru a vedea - sau revedea - trei comedii de succes din repertoriul actorilor de la malul mării. 

În seara zile de vineri, 4 decembrie, începând cu ora 19.00, iubitorii teatrului se vor putea bucura de transpunerea unei piese românești, „Gaițele“, de Alexandru Kirițescu, în regia lui Lucian Iancu.
Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu (în rolul Anetei Duduleanu), Maria Lupu (Zoia, de la Caracal) și Cristina Oprean (Lena, „colivăreasa“ familiei), alături de Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian / Ana-Maria Ştefan, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană,  Liliana Cazan, Gelu Ciobanu, Claudia Mihuț și Gabriel Neață. Scenografia a fost create de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia e semnată de Raimonda Potlog.

Sâmbătă, 7 decembrie, de la aceeași oră, constănțenii sunt invitați la spectacolul „Billy Șchiopul“, de Martin McDonagh, în regia lui Vlad Massaci și scenografia Iulianei Vîlsan, avându-i în distribuție pe Nicodim Ungureanu (Johnnypateenmike), Vlad Bîrzanu/Vlad Lință (Billy), Laura Crăciun (Kate), Mirela Pană (Eileen), Mihai Sorin Vasilescu (Mammy), Marian Adochiței (Babbybobby), Andrei Cantaragiu (Doctorul), Otilia Nicoară (Hellen) și Mircea Siromașenco (Bartley).

Duminică, 8 decembrie, de la ora 19.00, vom putea urmări o comedie amară, „Memoria apei“, scrisă de Shelagh Stephenson și pusă în scenă de Vladimir Anton, cu o scenografie semnată de Maria Miu. Premiera acestui spectacol, o poveste despre festele memoriei imperfecte, dar și despre regăsire și despre iubirea de dincolo de cuvinte, a deschis stagiunea Teatrului constănțean 2019-2020, pe 21 septembrie. Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.



Citește și:

O premieră memorabilă, la Teatrul de Stat Constanța

La Teatrul de Stat din Constanţa „Baby Blues“ - un spectacol despre mame, pe care ar trebui să-l vadă toţi bărbaţii
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii