Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul de Stat Constanța organizează o tabără de dramaturgie la care participă 30 de adolescenți

ro

18 Aug, 2023 13:57 801 Marime text
Foto: Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța a inclus în Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului – SEAS 2023 o tabără de dramaturgie contemporană dedicată adolescenților.
 
Intitulată CEVA DE.PLASAT, tabăra se desfășoară începând de astăzi până în 20 august și este organizată, în parteneriat, de Centrul de arte performative pentru adolescenți CEVA din Târgu Neamț și Teatrul de Stat Constanța.
 
Potrivit comunicatului emis de Teatrul de Stat Constanța, 30 de adolescenți între 14 – 19 ani, din Constanța și Târgu Neamț participă la un atelier de scriere dramatică alcătuit din trei sesiuni de câte patru ore, pe durata celor trei zile. Cele trei sesiuni au loc în aer liber, în Parcul Arheologic din centrul Constanței, într-un perimetru delimitat. Coordonatorii atelierelor sunt dramaturgul Daniel Chirilă, regizoarea Irina Slate și doi adolescenți membri ai Centrului de Arte Performative Tg. Neamț.
 
„Proiectul are ca scop familiarizarea publicului tânăr cu dramaturgia contemporană, printr-o serie de activități ce promovează și stimulează scrierea dramatică și dezbaterea culturală între public și viitorii artiști”, transmite TSC.
 
Cealaltă componentă a taberei este reprezentată de spectacolele de teatru create de adolescenți: „Mâine nu ne mai sperie (așa tare)” – în 18 august, „Micimari istorii rescrise de ceva” – spectacol-lectură performativă, în 19 august și „de aici. OPEN MIC observații scrise” – instalație performativă participativă, în 20 august, trei reprezentații destinate participanților la tabără și publicului larg, spectacole ce au la bază dramaturgie contemporană scrisă de adolescenți și vor fi urmate de discuții libere între public și tinerii artiști implicați.
 
Citește și:
Constanța Șase spectacole în a șasea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii