Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriza trofeului Mamaia

ro

27 Aug, 2007 00:00 1971 Marime text
1188156172.jpg

Cu doar cateva ore inaintea decernarii premiilor, Consiliul Judetean Constanta nu stabilise cine merita Trofeul Mamaia 2007

Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia a ajuns la final. Timp de patru zile, intre 23 si 26 august, Teatrul de Vara din Mamaia a fost gazda celei de-a 37-a editii a festivalului. Primele doua zile ale manifestarii au fost dedicate aspirantilor la trofeul Mamaia 2007. In competitia pentru Marele Premiu s-au inscris 20 de concurenti la sectiunea interpretare si 18 piese la sectiunea creatie. Juriul a fost alcatuit din Madalin Voicu (presedinte), Daniela Vladescu, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Berti Barbera, Paula Seling, Titus Andrei, Crina Mardare, Eugen Mihaiescu, Paula Mitrache, Mircea Dragan, Adrian Romcescu, Dragos Chircu, Petrica Munteanu si Sorin Lucian Ionescu. Pana la inchiderea editiei, juriul inca nu stabilise cine va intra in posesia Trofeului Mamaia 2007. Regulamentul Festivalului Mamaia prevede ca trofeul sa fie acordat de Consiliul Judetean Constanta. In posesia marelui premiu poate intra unul dintre castigatorii premiului I la sectiunile Interpretare, respectiv Creatie. La conferinta de presa desfasurata ieri, organizatorii au declarat ca Marele Premiu va fi o surpriza. Premiul I la sectiunea Interpretare a fost acordat Luciei Dumitrescu, care s-a prezentat in concurs cu piesa "In singuratate", pe muzica si textul Laurei Stoica. Iuliana Dumitrache si-a indeplinit "un vis" ("Lasa-mi un vis" -muzica: Ionel Tudor, text: Andreea Andrei) castigand premiul al II-lea. Trupa "Edict" a obtinut premiul III, cu piesa "Tu erai cerul" ( muzica: Valeriu Cataraga, text: Margareta Iarovoi). La sectiunea Creatie, piesa "You took my soul" (muzica si text: Andrei Kerestley) interpretata de Luminita Anghel a luat premiul I. Pe locul II s-au clasat doua piese "Tu" (muzica: Robert Anghelescu, text: Bogdan Marin), interpretata de Proconsul si "Cum te pot iubi" (muzica: Mihai Alexandru, text: Cezar Cristea), in interpretarea lui Bogdan Dima. Creatia "Zile senine" (muzica: Cristian Faur, text: Dana Dorian) prezentata de Florin Maris si Paula Cordea s-a clasat pe locul III. Premiul In memoriam Teo Peter a fost acordat trupei Mondial, care a reusit sambata seara sa ridice "sala" Teatrului de Vara in picioare. Premiul "Madalin Voicu" i-a revenit Ancai Sigartau, prezenta la sectiunea Creatie cu doua piese: "Ploaia" si "Varza". Pinky, trupa de backing vocal, a primit premiul presei.

Juriu profesionist, artisti de renume

Pentru prima data in istoria festivalului, inainte de Seara de Gala, membrii juriului au urcat, impreuna cu prietenii, pe scena. Acompaniati de Big Band-ul Radio, acestia au reusit sa capteze, inca o data, admiratia publicului, dar si a concurentilor care au apreciat prin aplauze prestatia juriului. Seara de sambata a fost deschisa de catre castigatorul trofeului Mamaia 2006, Dragos Chircu. Intr-o tinuta de zile mari, Paula Seling, cea care in urma cu zece ani castiga marele premiu al festivalului, si-a dorit pentru cateva minute "sa intoarca timpul". Din "Taverna", Berti Barbera a venit direct pe scena Festivalului Mamaia pentru a canta alaturi de orchestra Radio, condusa de Ionel Tudor. Mirabela Dauer l-a avut ca invitat pe compozitorul sau, Raoul, iar Corina Chiriac a demonstrat inca o data ca frumusetea si talentul nu au varsta. Cantareata a precizat ca este o bucurie enorma ca se afla pe scena Festivalului de la Mamaia, in calitate de artista, dar mai ales in calitate de colega. "Iubesc generatia tanara si ii voi ajuta pe tineri sa se afirme", a spus Corina Chiriac. Artista si-a sustinut afirmatiile invitand-o sa cante, alaturi de ea, pe castigatoarea trofeului Amara 2007, Madalina Coca. Daniela Vladescu, directorul Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski, a interpretat piesa "Spune da". Pentru melodia "Try to remember", aceasta l-a invitat in scena pe Adrian Romcescu. Crina Mardare a oferit publicului o dubla surpriza. Insotita de doua tinere talente, aceasta a fost acompaniata de Bubu, la tobe, invitand-o sa cante alaturi de ea si pe Zoe Alecu. O aparitie scenica deosebita a avut-o si Paula Mitrache. In final, au fost recitalurile sustinute de trupele Taxi, Kripton si Mondial.

Scris de: {autor}Mirela STINGA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii