Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:46 05 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc 111 ani de la înființarea Corpului Maiștrilor Militari de Marină

ro

06 May, 2020 17:22 957 Marime text

Ziua de 6 mai 2020 marchează împlinirea a 111 ani de la înființarea Corpului Maiștrilor Militari de Marină și, totodată, peste un secol de când această categorie de eprsonal constituie „coloana vertebrală” a Forțelor Navale Române.

La data de 6 mai 1909, Regele Carol I emitea Înaltul Decret nr. 1620 prin care consfințea constituirea corpului militar sub denumirea de „Maeștri de marină șefi de specialitate”. Potrivit acestui decret, „Maeștrii militari șefi de specialitate sunt auxiliari ai ofițerilor de marină la bord și pot fi întrebuințați, la nevoie, în loc de ofițeri, ca șefi de magazii, depozite și ateliere, pentru păstrarea materialelor marinei și pentru exploatarea tehnicii de bord“. Acest decret a intrat în vigoare odată cu Decretul Ministerial nr. 163/1909 emis de către Direcția 5 Marină din Departamentul de Război, consemnându-se astfel, în urmă cu 111 ani, înființarea Corpului Maiștrilor Militari de Marină.

„Corpul maiștrilor militari de marină aniversează 111 ani de existență, un prilej pentru noi să îi asigurăm pe camarazii noștri de toată admirația și de tot respectul care li se cuvin, pentru frumoasa istorie pe care o scriu, zi de zi, în Forțele Navale Române.
La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ținem, în permanență, cont de evoluția cerințelor care apar pentru această categorie de personal din Armata României și ne adaptăm astfel încât să formăm tehnicieni capabili să ducă mai departe reputația breslei și să contribuie la atingerea potențialului de competență și operativitate al Marinei Militare Române.
La ceas aniversar, urez tuturor maiștrilor militari de marină multă sănătate, putere de muncă, înțelepciune în luarea deciziilor și cât mai multe misiuni îndeplinite cu succes! Bun cart înainte!”, transmite locțiitorul comandantului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, căpitan-comandorul Valentin NAE.”, transmite tuturor maiștrilor militari de marină, de ziua lor, locțiitorul comandantului Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, căpitan-comandorul Valentin Nae.

Ti-a placut articolul?

Comentarii