Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța azi LIVE TEXT. Vernisajul expoziției „Amprenta Brătienilor în Dobrogea. Podul Carol I de la Cernavodă”, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (FOTO+VIDEO)

ro

01 Sep, 2023 14:47 1041 Marime text
Lavinia Dumitrașcu și Mihaela Florescu. Sursă: ZIUA de Constanța
  • Expoziția este realizată de MINAC și de artistul plastic Mihaela Florescu.
UPDATE 2

Artistul plastic Mihaela Florescu ia cuvântul. 
„Cu 2-3 săptămâni înainte de expoziție, am realizat că jumătate dintre lucrările de anul trecut de la Muzeul Național Brătianu au intrat în patrimoniul muzeului. În mare repezeală am completat expoziția“, spune Mihaela Florescu.

UPDATE 1

Dr. Lavinia Dumitrașcu ia cuvântul în deschidere.
„Pe de o parte este o expoziție foto-documentar, pe de altă parte și o expoziție de gravură“, spune în deschidere Lavinia Dumitrașcu. 
„Vreau să vă spun că Ion Brătianu și-a trimis cei trei băieți la studii în străinătate, unde au făcut politehnica. Astăzi ne vom referi doar la doi dintre ei,  Ionel și Vintilă“, a adăugat Lavinia Dumitrașcu. 
„Podul de la Cernavodă a fost foarte important, pentru că după revenirea Dobrogei la România, trebuia să existe o cale care să lege Dobrogea de România.  Anghel Saligny nu a realizat podul singur, ci alături de mulți ingineri tineri.

Din păcate ei nu sunt menționați, podul fiind cunoscut doar ca al lui Saligny. Lui Vintilă nu i-a plăcut la Cernavodă, nu i-au plăcut oamenii, țânțarii.

Acest pod a intrat timp de câteva zile în manualele de construcții de poduri“, a precizat Lavinia Dumitrașcu. 
Lavinia Dumitrașcu. Sursă: ZIUA de Constanța
Știrea inițială


Astăzi, 1 septembrie 2023, de la ora 15:00, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța prezintă vernisarea expoziției foto – documentare, de pictură, grafică și tehnici alternative „Amprenta Brătienilor în Dobrogea. Podul Carol I de la Cernavodă”.
 
Expoziția este realizată de MINAC și de artistul plastic Mihaela Florescu.

„Construcția Podului de la Cernavoda nu este legată doar de numele marelui nostru Anghel Saligny, ci și de tinerii ingineri români, colaboratori ai acestuia. Între ei, Ionel și Vintilă Brătianu, fiii primului ministru al României, I.C. Brătianu, și aceștia viitori mari oameni politici ai României”, precizează cei de la MINAC.

 
Despre povestea Podului de la Cernavodă și implicarea tinerilor ingineri Ionel și Vintilă Brătianu vor vorbi dr. Lavinia Dumitrașcu și artistul plastic Mihaela Florescu.
 
Expoziția este deschisă până pe 14 septembrie.

Citește și:

Vernisaj la MINA Constanța: Expoziție despre povestea Podului de la Cernavodă și implicarea lui Ionel și Vintilă Brătianu, fiii lui I.C. Brătianu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii