Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacolele la care Teatrul de Stat îi așteaptă pe constănțeni în ultimul weekend din aprilie

ro

28 Apr, 2023 00:00 1154 Marime text
  • Azi și mâine, de la ora 19:00, pe scena Sălii Studio are loc „Jocuri în curtea din spate”
  • „Logodnă relativă” este programat duminică, de la aceeași oră
 
Iubitorii de cultură din Constanța se pot bucura în acest sfârșit de săptămână de două spectacole propuse de Teatrul de Stat din Constanța.
 
Startul se dă azi, de la ora 19:00. TSC aduce pe scenă, în fața publicului, spectacolul „Jocuri în curtea din spate”. Pentru cei care nu pot ajunge în această seară, mai au o șansă mâine, 29 aprilie, tot la aceeași oră.
 
Ultimul spectacol din aprilie va avea loc duminică, 30 aprilie. Este vorba despre „Logodnă relativă”, programat la ora 19:00.
 

Despre „Jocuri în curtea din spate”

 
„Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. «Jocuri în curtea din spate» este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe! Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere”, se arată în rezumatul spectacolului de pe site-ul Teatrului de Stat Constanța.
 
Traducerea în română a piesei i-a aparținut Adei-Maria Ichim.
 
Acest spectacol a avut premiera în data de 29 februarie 2020.
 
Durata lui este de aproximativ o oră și zece minute, fără pauză.
 
Se joacă pe scena Sălii Studio.
 
Prețul de intrare la spectacol este 55,36 de lei, conform site-ului mystage.ro în cazul achiziționării online. Pentru biletele cumpărate fizic, prețul este de 50 de lei.
 
Din distribuție fac parte:
 
  • Cristina Luca, Ecaterina Lupu – Divori/procuratoare
  • Andrei Bibire – Asaf/avocat
  • Cătălin Bucur – Gidi/avocat
  • Theodor Șoptelea – Sela/avocat
  • Ștefan Mihai – Șmulcik/avocat
 
Pe lângă actori, și-au mai adus contribuția Diana Mititelu (regia artistică și ilustrația muzicală), Răzvan Bordoș (scenografie) și Cristian Niculescu (lighting design).
 
„Jocuri în curtea din spate” este spectacolul pe care Teatrul de Stat Constanța l-a ales pentru reprezentație la Festivalul Internațional de Teatru Cluj „Interferențe 2022”.
 
De asemenea, acesta i-a adus Dianei Mititelu premiul pentru debut pentru regie.
 

Despre „Logodnă relativă”

 
„Se dau: patru oameni, două cupluri interșanjabile, o sumedenie de confuzii, de încurcături ale căror consecințe sunt prelungite la maximum. Rezultă: o comedie clasică pentru întreaga familie”, este descrierea de pe site-ul TSC.
 
„«Logodnă relativă» (titlul original Relatively Speaking) este o comedie care extrage haz și veselie din trădările căsniciei și relațiilor de iubire și mai ales din încurcăturile produse.
Un patrulater conjugal ale cărui laturi variabile se înfățișează din unghiuri mereu surprinzătoare, pentru a oferi spectatorilor amuzament și o imagine optimistă și pozitivă, într-un mod paradoxal și, până la urmă, înțelept. 
Piesa lui Alan Ayckbourn, este unul dintre cele mai mari succese ale dramaturgului britanic și a fost montată la numeroase teatre din Marea Britanie și din SUA, având mai multe ecranizări și adaptări pentru televiziune”, se specifică pe site-ul TSC.
 
De traducerea în limba română s-a ocupat Irina Velcescu.

Premiera spectacolului a avut loc chiar în acest an, pe 4 februarie.
 
Durata sa este de două ore, fără pauză.
 
Distribuția este formată din:
  • Cristiana Luca – Ginny
  • Laura Crăciun – Sheila
  • Florin Aioane – Greg
  • Lucian Pavel – Philip
 
Au mai contribuit la montare Iulian Enache (regie), Gabi Albu (scenografie), Alexandru Bibere (lighting design) și Ruxandra Bobleagă (asistent scenografie).
 
 
Precum „Jocuri în curtea din spate”, și „Logodnă relativă” se joacă pe scena Sălii Studio a Teatrului de Stat.
 
 
Prețul biletului este similar cu cel al evenimentului cultural anterior.
 
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii