Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol oferit de balerinele din Cumpana, la final de stagiune

ro

21 Jun, 2010 03:53 3134 Marime text
cumpana_spectacol.jpgŞcoala de Balet „Nicolae Spirescu" din Cumpăna şi-a încheiat stagiunea 2009-2010 cu un spectacol de zile mari. Evenimentul a avut loc sâmbătă, la Casa de Cultură Cumpăna.

Oaspete de onoare al spectacolului a fost Excelenţa sa Wang Tieshan, consulul general al Republicii Populare Chineze la Constanţa. La manifestarea artistică au mai luat parte părinţi şi bunici ai elevelor şcolii, dar şi iubitori de balet. Micile balerine au fost încurajate de însuşi primarul Mariana Gâju, care a declarat că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a sprijini activitatea Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu" - prima de acest gen din mediul rural. „Iată-ne împreună după opt ani de activitate şi vreau pe această cale să-i mulţumesc domnului profesor Nicolae Spirescu, doamnei profesoare Spirescu şi domnişoarei profesoare Spirescu, pentru tot ce fac pentru aceşti copii. Dumnealor, trei oameni cu suflet, au avut dorinţa de a înfiinţa în mediul rural, o şcoală de balet, iar eu spun, de a împlini un destin", a declarat primarul Mariana Gâju. La Cumpăna, pe lângă şcoala de balet, mai funcţionează şi prima şcoală de dans sportiv din mediul rural, înfiinţată cu sprijinul fraţilor Laura şi Laurenţiu Bogorodea, dar şi prima şcoală de scrimă din mediul rural. Profesorii şcolii de balet cumpănene sunt Nicolae Spirescu, împreună cu soţia Eva şi fiica Dora Spirescu. Nicolae Spirescu este fost consultant artistic şi secretar literar al Companiei de Balet din cadrul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski".

O sală de balet mai încăpătoare

„De opt ani de când a luat fiinţă această şcoală avem spectacol de sfârşit de an, iar acesta este cel mai de calitate. Să sperăm că în viitoarea stagiune vom avea un spectacol şi mai bun", a afirmat profesorul Nicolae Spirescu. Acesta mai spus că şcoala de balet pe care o reprezintă a beneficiat întotdeauna de sprijinul primarului Mariana Gâju. La rândul său, Mariana Gâju a declarat că şcoala de balet va beneficia în curând de o sală de dans mai mare, ce va fi amenajată în noua sală de sport ce se va construi în curând în cartierul nou de pe Şoseaua Străjii.

Pe scena Casei de Cultură Cumpăna au urcat sâmbătă, atât balerinele mici, cât şi cele care sunt în prezent eleve ale Liceului de Artă Constanţa. Andreea Soporan, Andreea Colgiu şi celelalte colege i-au încântat pe cei prezenţi în sală cu eleganţa dansului lor. Au fost prezentate fragmente din piesele de balet „Coppelia", „Raymonda" şi unul de dans modern.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii