Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seară neconvenţională de poezie la malul mării

ro

01 Sep, 2015 00:00 2824 Marime text
Miros de mare, foc de tabără pe nisip şi sunetul valurilor, pentru o seară neconvenţională, la malul mării.
 
Constănţenii şi turiştii prezenţi pe litoral la începutul lunii septembrie au ocazia să participe la recitaluri poetice susţinute de 13 poeţi, în cadrul unui eveniment inedit. Evenimentul, coordonat de poetul Adrian Suciu, este organizat în cadrul Atelierelor „Poezia Vie“ - Costinești 2015. Astfel, printre atelierele programate la Costineşti, şi-a făcut loc evenimentul de la Constanţa.
 
„Constanţa este una dintre zonele care ne plac, venim cu plăcere aici“, a precizat Adrian Suciu, care s-a declarat încântat de colaborările cu poeta Amelia Stănescu, dar şi de publicul frumos de la malul mării.
 
Protagoniştii evenimentului sunt, în ordinea de pe afiş: Alex Anastasiu, Corneliu Antoniu, Silvia Bitere, Ciprian Chirvasiu, Gabriel Gherbăluţă, Teda Peleş, Amelia Stănescu, Adrian Suciu, Emil Iulian Sude, Simona Toma, Laurenţiu Vedinaş, Tudor Voicu şi Eduard Zalle.
 
Evenimentul reuneşte poeţi care se află la începutul carierei, cum ar fi Teda Peleş, cea mai tânără participantă, dar şi poeţi experimentaţi, precum Corneliu Antoniu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România filiala Sud-Est şi directorul revistei de cultură „Antares“.
 
Cei 13 poeţi se vor reuni pe plaja Doors, în data de 7 septembrie, începând cu ora 19.00. „Am ales locul acesta special pentru că cei care participă, cu mici excepţii, nu sunt de la malul mării, iar pentru ei va fi ceva mai deosebit“, a precizat Amelia Stănescu. Poeta îşi doreşte ca participanţii la acest eveniment să se simtă liberi, fericiţi, inspiraţi, binecuvântaţi de atmosfera locului ales. „Fiecare va recita ce va dori din propria creaţie, va fi un fel de unitate în diversitate“, a completat Amelia Stănescu.
Nu este prima oară când delegaţia lui Suciu, care este şi preşedintele Asociaţiei Direcţia 9, susţine un recital la Constanţa.
 
Cei prezenţi la eveniment vor asculta şi cele mai noi creaţii ale lui Eduard Zalle, pasionat de poezie de la o vârstă fragedă. Acesta îi va purta pe constănţeni, prin intermediul poeziilor sale, într-o lume a iubirii, a întrebărilor şi a reflecţiilor asupra propriei vieţi.
 
Cine vrea poate face şi o baie în mare.
„Intrarea este liberă, ieșirea e mai grea. Nu uitați să puneți în băgăjele costumele de baie!“, anunţă, cu umor, organizatorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii