Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Renumitul autor dobrogean, Adrian Ilie își lansează o nouă carte despre Medgidia la Casa de Cultură „Ioan N. Roman“

ro

01 Sep, 2021 14:45 2936 Marime text
  • Adrian Ilie este autorul a mai multor cărți printre care și „Medgidia-100 de ani de istorie”, „Primarii Medgidiei. Creștini și musulmani”, „Personalități marcante ale Medgidiei” pe care le puteți găsi în biblioteca virtuală a cotidianului ZIUA de Constanța. 

Mâine,  2 septembrie, începând cu ora 17.30, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Ioan N. Roman“, prof. dr. Adrian Ilie și prof. dr. Claudia Ilie vor lansa cartea „Medgidia - orașul întemeiat de sultan” - 165 de ani de la întemeierea orașului modern (1856-2021)“.
 
Despre Adrian Ilie

Adrian Ilie este licențiat și masterat în istorie - Universitatea „ Ovidius” Constanța unde a fost șef de promoție  și doctor în istorie și cursuri postuniversitare - Universitatea din București.

Din anul 2020 ocupă postul de director adjunct Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" Constanța (2020). Este metodist, responsabil Cerc pedagogic și membru în Consiliul Consultativ (ISJ Constanța).

Este autor al mai multor lucrări și studii despre Medgidia și Dobrogea și al unor studii și cărți de metodică și management.
De asemenea este membru în Comisia Națională de Istorie din cadrul M.E.N, membru al Societății de Științe Istorice din România, membru al Asociației Culturale „Mehmet Niyazi” Medgidia, membru în grupurile de lucru pentru realizarea programelor școlare pentru gimnaziu în cadrul M.E.N. (Istorie /Istoria minorității turce în România), Membru în Comisia monumentelor istorice Medgidia.
Realizator emisiune istorică - REPERE ISTORICE - Alpha Media TV (2013-2018).
Societatea de Științe Istorice din Români i-a conferit Premiul „Virgil Coman" pe anul 2017.

Citește și:

„Curatorul de Zacuscă“, de Cosmin Dragomir se lansează la Restaurantul Ana și Ion din Constanța. Autorul a pregătit o surpriză pentru cei prezenți



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii